07 октомври 2011

Висше знание за начинаещи - Част 2: В Основата

Започваме с простото и очевидното. Вие виждате през вашите очи, чувате през ушите си, чувствате чрез тялото си и мислите чрез вашия мозък. Но вие не сте вашите очи, уши, тяло или мозък – това са само неща, с които преживявате света.
Тогава, какво сте вие? Не забравяйте, че всичко, което може да се отнеме от вас не може да бъде вас. Като дрехите или косата - без тях ще бъдете плешив и гол, но все още ще бъдете вие.

Сега отнемете тялото и мозъка си. Има ли нещо останало? Знаете ли, че има хора, които са се върнали от състояние на смърт за няколко минути, помнейки всичко, което са правили, докато са били в това състояние?
Да, понякога те помнят, как плават над собствените си безжизнени тела, виждайки и слушайки лекари и медицински сестри, които работят върху тях, може би плаващи и проучващи това, което е наоколо, преди да бъдат върнати обратно към живота .
Дори и без техните тела и мозъци, те са все още са по някакъв начин живи, наясно и преживяващи. Това показва, че те не са телата си, нито пък вие сте.


За да взаимодействате със света на играта, трябва да играете пероснаж от самата игра. Но вие не сте този персонаж, вие просто го контролирате извън играта.

Същото е и с тялото ви. За да взаимодействате със физическия свят, вие се нуждаете от физическо тяло. Чрез тялото, ума ви, съществуващ извън този свят може да играе тази игра, наречена живот. Игра от първо лице, където гледате през очите на герой и изглежда като че ли вие сте вътре в главата му, но в действителност сте седнали пред компютъра. По същия начин, въпреки че чувствате себе си вътре във физическата си глава, всъщност сте разположени далеч отвъд, в друго измерение.

Когато тялото ви умре, е точно като да умрете вътре в играта. Нищо не се случва на истинския ви аз, тъй като, ако си спомняте, вие не сте тялото си. Истинския ви аз, което по същество е вашия ум или дух, може да се мотае наоколо за известно време, може да напусне играта за сега, а може да започне и нова игра с нов герой. Но в този живот, вие получавате само един шанс, така че е важно да останете жив, толкова дълго, колкото е необходимо, да поддържате здравето и енергията си на добро ниво, докато се забавлявайте с играта.

Истинският ви Аз е роден в това тяло, в този свят и е забравил, че е просто персонаж в една игра. Не си спомня от къде е, къде отива, защо играе тази игра и какъв е смисъла на играта.
Всичко, което знае е взето от ежедневния опит на живота. Но сега вие научавате какво всъщност сте: дух, които не може да бъде наранен или убит, дори ако тялото е наранено или убито. И точно като в игра, някои от нещата, които се случват са дирижрани, заложени да се случат от самото начало.

Етерични и Астрални тела

За разлика от тялото, умът ви не е изцяло физически. Не можете да докоснете или да претеглите ума си. За да може този нефизически ум да работи чрез физическо тяло, има нужда от няколко междинни слоя, които да ги свързват. Тези слоеве са известни като етерично и астрално тяло. Те са оформени като тялото ви, но са толкова физически, колкото да влияят на тялото, като в същото време да бъдат повлияни и от ума.

Обикновено не можете да видите етеричните и астрални тела, но със специално виждане или специални инструменти, можете да ги засечете.

Етеричното тяло прилича на призрачно финно копие на вашето физическо тяло. Това е модел от енергия, който напътства вашите биологични клетки как да растат и как да се държат по организиран начин, което да ви поддържа живи и здрави. Мислете за етеричното тяло, като област от магнит, който издърпва куп малки парчета метал, подреждайки ги в организирана схема. Етеричното тяло прави същото нещо с клетките на вашето физическо тяло. Без етеричното, физическото ви тяло в крайна сметка ще се разпадне. Хората, които губят своите крайници в пътно-транспортни произшествия често продължават да чувстват нещо там, въпреки че физическия крайник го няма - те чувстват етеричната част, която е останала непокътната. По принцип етеричното тяло припокрива точно физическото, но по време на сън може да се разшири малко над него. Енергията, от която е изградено етеричното тяло е енергия на живота. Пресните плодове и зеленчуци имат много от нея, защото те са живи, и всеки знае, че прясното е по-здравословно за вас от готвеното, но не всеки знае, че причината е, че готвеното премахва етеричната жизнена енергия в храната.

Дори по-малко физическо от етерично, но по-жизнено и усъвършенствано е астралното тяло. То прави с етеричното тяло същото, което етеричното прави с физическото. Основно то влияе на формата и поведението на етеричното тяло. Това, което прави астралното тяло по-различно е, че вместо да се занимава с жизнената енергия, то се занимава с емоционална и творческа енергия. Вместо, да движи клетките на тялото ви, движи чувствата ви. Типа на чувства, които обикновенно имате, определят формата и цвета на астралното тяло. Но, понеже астралното е толкова близо до ума, начина, по който изглежда е често по-символичен от всяко друго нещо. Например, ядосан или нечестив човек ще има астралното тяло, което изглежда криво и страшно, въпреки че физическото тяло изглежда нормално.

И така, да обобщим, умът влияе на астралното тяло, астралното влияе на етеричното, а етеричното влияе на физическото тяло. По този начин, умът може да контролира физическото тяло. Ако имате негативни мисли през цялото време, те ще повлияят на астралното тяло и ще го напълнят с отрицателни емоции, което от своя страна ще повлияе на етеричното тяло, като го направи по-тъмно и по-слабо, което след това с течение на времето ще причини заболяване на физическото тяло. Следователно за да сте здрави, е важно да не живеете през цялото време в стрес, безполезни негативни мисли и лоши чувства.
Също така, децата се разболяват по-лесно, отколкото възрастните. Това е отчасти се дължи на това, че тяхната физическа имунна система все още не е обучена да се бори с болестта, и отчасти, защото тяхното етерично тяло е по-финно и по-слабо. Ако ядете повече живи храни, като плодове и зеленчуци, фокусирате се върху щастливите неща в живота, които ви изпълват с благодарност и спрете да се притеснявате за това, което не можете да промените, можете значително да намалите това, колко често се разболявате, независимо от възрастта си.


Следва Част 3...

0 коментара:

Публикуване на коментар