10 октомври 2011

Висше знание за начинаещи - Част 6: Ум над материята

Външни ефекти за мисли и чувства

Може да изглежда невероятно, но всекидневните ви мисли и чувства формират това, което се случва с вас. Света, който преживявате, отразява какво се случва вътре в собствената ви глава и сърце.

Хората, които винаги се оплакват привличат повече неща, от които да се оплакват. Хората, които са винаги стресирани, привличат повече стресови ситуации. Хората, които са винаги ядосани привличат ситуации, които да ги ядосват.
Ако започнете деня си с лошо отношение, в крайна сметка имате лош ден. Но ако започнете деня с добро отношение, по-често, отколкото ако не го правите, ще имате един добър ден. Хората, които имат положителен начин на мислене, може би, защото виждат добро в другите, се наслаждават на красотата около тях, имат надежда за бъдещето и се опитват да вземат най-доброто от всички ситуации, ще привлечат повече преживявания, които да ги карат да се чувстват добре.

Може би се чудите, защо мислите и чувствата вътре в нас, оказват влияние върху това, което се случва извън нас. Краткият отговор е, че действителността е един голям сън, който ние всички споделяме, един сън, създаден от умовете на всички нас, взети заедно. В сънищата ви нощем, ума е този, който създава всичко, което преживявате и това, което влияе на ума ви, влияе и на съня ви. По същия начин, мислите и чувствата, които имате в будно състояние влияят на частта от реалността, която ума ви непрекъснато създава.
Светът се върти около вас, но също така се върти около всяко друго живо същество.

Мислете за себе си като за радио и за вашите мисли и чувства като механизъм за настройка. Честотата е колко бързо едно нещо вибрира, а енергията, идваща от радио кулата вибрира в определен обхват. Всяка радио станция предава на своя собствена честота.
Когато променяте циферблата, радиото става чувствително към различна честота, и следователно се премества на различна станция. Умът ви, етерното и астралното тяло ви преместват на различни "станции" за да трупате преживявания. Когато се въртите в отрицателни мисли и чувства, вие сте чувствителни към ниски честоти и се премествате на "станции", които предоставят такъв вид преживявания. Но когато смените честотата си към нещо по-положително, станцията се променя към преживявания, които са също по-положителни.

Когато ви стане известна някоя възможност, вие я осветявате със светлината на прожекторите на вашето съзнание. Това я отделя, замразява я и я слага в ръцете ви, за да се справите с нея.

Забележете как неприятностите се случват, когато най-малко ги очаквате, и когато се научите да ги очаквате, следващия път те не се случват отново. Това показва, че предвиждането на отрицателните възможности им пречи да се проявяват, а когато не сте наясно с тях им позволява да се случват по-лесно.
Същото важи и за положителните възможности.
Може би сте били сигурни, че можете да преминете теста, само за да разберете след това, че едва сте го взели, или може би сте печелили награда от конкурс, само когато сте забравили за него или никога не сте си помисляли, че може да спечелите.

Предвиждането на нещо, намалява неговите шансове за проявяване. Така че, научете се да сте наясно за възможните проблеми, с цел да ги избегнете, и в същото време избягвайте предвиждането на полижителни неща.

Пред вас във времето е постоянна промяна на вероятните бъдещи преживявания. Това са възможните преживявания, които предстоят  да се случат. Най-вероятните бъдещи преживявания не са предварително определени, защото вашите мисли, чувства и възможности за избор, непрекъснато се отразяват на тяхната вероятност; промените, които правите сега могат да променят, коя от тези вероятности ще се случи. Докато бъдещето остава отворено, вие можете да използвате мисли и чувства, за да оформяте тези вероятности. Но веднага след като бъдещото преживяване стане абсолютно сигурно, тогава вие трябва да се справите с него чрез подготовка и действие. Така че има два начина да се справите с преживяванията: като ги оформите, още  преди те да станат сигурни, и като се справите с тях директно, след като те вече станат неизбежни.

Например, може би сте тръгнали на разходка с колело, докато сте в лошо настроение и напълно сте забравили за възможността, че може да спукате гума ... не само, че негативната емоция привлича вероятното бъдеще да спукате гума, но и липсата ви на информираност не замразява това да се случи също. Пукането на гума е много вероятно след това. Но, ако промените подхода си към по-положителен и вземете със себе си комплект да поправка на гуми и помпа, тогава това наистина намалява шансовете да спукате гума на първо място. В този случай, бъдещето е отворено и чрез мислите и чувствата, вие променяте вероятното бъдеще от негативно към позитивно.

А сега да разгледаме какво се случва, ако гумата на велосипеда има малка дупка, преди още да сте тръгнали. Тогава е абсолютно сигурно, че в момента, в който решите да се върнете тя ще е омекнала. Никакво количество информираност или подобряване на подхода ви предварително, не ще предотврати изтичането на въздух. Бъдещата вероятност да ви се наложи да използвате вашия комплект и помпа остава, и докато ги имате с вас,  вие ще сте се подготвили за тази бъдеща вероятност чрез подготовка и действие. Плюс това, след като положителна нагласа не може да попречи на бъдеща вероятност като тази, тя може да привлече неочаквана помощ. Може би сте пропуснали да вземете комплекта така или иначе, но понеже привличате положителен преживявания, някой просто ще се случи да бъде наблизо, за да помогне.

Възможно е, че чрез осъзнаването на опасността, да бъдете толкова обсебени от нея, че вашата негативна нагласа всъщност да я привлече. Има две решения на този проблем. Първият е нарочно да не мислите за опасности: далеч от ума, невежеството е блаженство и така нататък.
Това избягва привличането на опасност, обаче не я блокира, така че рано или късно тя ще дойде и липсата на информираност и подготовка ще ви остави да бъдете наранени. Второто решение е да престанете да бъдете уплашени, депресирани, обсебени или параноични за неща, които знаете или подозирате. По-лесно е да се каже, отколкото да се направи, но това е нещо, по което да поработите. Ако можете да бъдете наясно с дадена опасност,  знаете как да се справите с нея и не ви е страх неконтролируемо, тогава имате цялата защита, която ви трябва, без негативност, която да привлича опасността към вас.

Осъзнаването, мислите и предвиждането не само избират или филтрират бъдещите вероятности, но и ви помагат да се справите с тях в случай, че въпреки всичко те се случат. Така че, отново, да бъдете наясно с възможните проблеми и да знаете как да се борите с тях, без да загубите положителната си нагласа. Осъзнаването е като меч - само замахването срещу противника може да го изплаши и да спечелите битката, още преди тя да е започнала, но в случай, че въпреки това атаката продължи, тогава меча ще ви помогне да оцелеете. Осъзнаването е най-голяма защита, което може да имате, винаги се стремете да разширите вашето разбиране и реализация!
Двата риска, които трябва да избягвате са да позволите нещо негативно да се случи заради невежество, и привличането му,  въпреки, че сте наясно, но сте емоционално обсебен.

Намерение и Заявяване

Тук единствения трик е да привличате това, което сърцето ви желае. Първо се въорaжете с добро настроение, чрез мисли за щастливи спомени, хора и ситуации за които сте благодарни, за нещо красиво около вас или рефлектирайте върху това, че вие сте вечен дух, който играе тази вълнуваща игра, наречена живот. Тогава си представете в ума си, какво бихте искали да имате или да преживеете и кажете "Аз искрено заявявам, че искам това или нещо по-добро да се прояви, за доброто на всички." Накрая, почувствайте се уверени и благодарни, че вашето искане е чуто, след това го сложете в ума си.
Веднага след като условията го позволяват, вие неочаквано ще получите това, което искате. Може да отнеме няколко дни или седмици за да може бъдещата вероятност да се прояви.

Това работи, защото енергията, която увеличавате чрез положителни чувства, привлича определеното бъдеще, което сте избрали чрез мисленето си. След това то започва да се движи към вас. Поставяйки го в ума си след това, му позволявате да продължи да се движи без замръзване на едно място, както би се получило, ако продължите нетърпеливо да предвиждате или да се съмнявате за това, кога и как може да прояви. Не се притеснявайте за това как може да се случи, просто знайте, че може да се случи по един или друг начин.

Но внимавайте, колкото по-смешно, егоистично, контролиращо или нараняващо е вашето искане, толкова по-малко вероятно е то някога да се прояви. Или ако се проявяви, то може да ви донесе повече страдания и съжаление, отколкото си представяте. Затова избягвайте да имате намерение за милиони долари, които да ви паднат от нищото, за това някой да се влюби във вас, противно на сегашното му желание или да навредите на някой, който не харесвате. Но все още можете да искате никога да не ви свършват парите, да намерите някой, който е напълно съвместим с вас и ви обича и хората, който не харесвате никога да не ви притесняват отново. Има голяма разлика между тези неща, най-вече, че правилният начин е да искате неща, които уважават свободната воля на хората.

Искайте от сърцето си и няма да се объркате.

Следва част 7...

0 коментара:

Публикуване на коментар