13 октомври 2011

Висше знание за начинаещи - Част 9: Висши негативни сили

Какво мотивира негативните същества?

Те са предимно задвижвани от глад, който могат да задоволят само за сметка на другите. Те вярват, че този свят е свят на оцеляването и конкуренцията, където всичко се яде и бива изяждано, където силните имат право да се хранят за сметка на слабите, така че основната им мотивация е да станат по-силни и да се изкачат по-високо в хранителната верига. Колкото повече взимат, толкова повече те искат.
Храната не е единственото нещо, към което човек може да е гладен. Човешките хищници са гладни за пари, секс, наркотици или власт.

Животът в тази Вселена съществува в продължение на милиарди години, достатъчно време за крайно негативни същества, да еволюират. Тези древни свръхчовешки хищници са това, което бихме могли да наречем демони или негативно настроени извънземни. Това, което те търсят, е пълен контрол над целия живот във всички вселени, за да станат богове на реалността. Те са фрагменти от Създателя, които са отхвърлили безкрайния Създател, и които не търсят единство чрез сливане с Твореца както положителните същества правят, а по-скоро чрез абсорбиране на целия останал живот в себе си. Това поглъщане се случва чрез един непрекъснат процес на манипулиране на съзнанието и чрез консумацията на душевната енергия на другите.

Когато висше отрицателно същество успешно манипулира съзнанието ви и консумира вашата душевна енергия, вие губите вашата свободна воля и се превръщате в инструмент на това същество. Може да бъдете използвани за да манипулирате другите също да се откажат от тяхната свободна воля, а те от своя страна могат да направят същото с други; мислете за това по същия начин, както вампирите превръщат жертвите си във вампири също. По този начин отрицателните същества установяват големи йерархии (диференцирани системи за контрол), където всяко ниво се храни от тези по-долу, докато става храна на тези по-горе.

Отрицателните йерархии щяха да са завзели реалността, ако не бяха висшите положителни сили, които помагат на достатъчно хора да бъдат наясно с манипулацията и да се противопоставят. Но не всеки се вслушва в положителните сили и тези, които избират отрицателните биват абсорбирани бавно в отрицателната йерархия. По всяка вероятност, половината от напредналия живот в тази вселена е положителен, а другата отрицателен, има и баланс между тях, но съотношението се променя с течение на времето и варира в зависимост от мястото. Някои планети или сектори на галактиките са силно отрицателни, а други силно положителни. Земята се намира в смесен район, където балансът на силите често се измества в цикли.

Енергийната ферма

Точно както ние използваме земеделски култури и добитък за храна и облекло, така и отрицателните сили използват хора и други същества за душевна енергия и биологични материали. За тях ние сме нищо повече от добитък, който да използват, както намерят за добре. Те търпеливо бродят из галактиката като създават или заробват цивилизации, които да им служат като природни ресурси. В много отношения земята е такава ферма, чрез която извънземни и демонични сили събират душевната ни енергия.

Колкото и ужасно да звучи, знайте, че има начини да се освободите от събиране на душевната ви енергия, и че животът на Земята е училище или игра, обслужваща положителни цели. Така че има надежда, просто е въпрос на това да научим как функционират отрицателните сили, така че да можем да изберем по-позитивна алтернатива на това, което те ни предлагат, и така да станем по-опитни в избягването на техните опити да ни заблудят и контролират.

За да се разберем енергийната ферма, трябва да разберем какво е душевната енергия. Тя е това, което ви дава живот и творчество. Това е горивото, което дава израз на душата ви, чрез тялото; горивото, което ви тласка към по-високи идеали; горивото, което ви позволява да допринасяте по смислен начин на света около вас.
Когато сте изразходили душевната си енергия, не се чувствате, че правите нещо важно, чувствате се отвеяни и лесно се разсейвате.
Когато имате добър сън, дишате по-дълбоко, медитирате, вдъхновявате се от нова идея или ядете нещо здравословно, това зарежда душевната ви енергия в различна степен. Въпреки това, понеже цял живот изцеждате душевната си енергия, това оказва своето влияние.
Хората, които имат малко сън, имат негативно отношение и са победени в живота,  духовно се сбръчкват преди да са достигнали четиридесетте, загубват блясъка в очите си, не се интересуват да правят нищо ново и смислено и прекарват остатъка от живота си на автопилот.

Ние сме родени с основен резервоар от душевна енергия, което да ни помогне да започнем, към която се прибавя или изважда повече енергия, в зависимост от това, през което преминаваме в живота. Повечето от нашата енергия се зарежда по време на сън, когато етерното тяло "отваря порите си" и като гъба просмуква енергия директно от Създателя, който я резпространява свободно във всяка точка на пространството. След като вече е вътре в нас, тя се превръща в сурова енергия, която ни държи будни през деня, докато се изразходи и тогава ни се приспива. Емоциите са резултат на превръщането на тази сурова енергия в по-рафинирано състояние. Положителните емоции се превръщат във високочестотна енергия, а отрицателните в нискочестотна.

Свръхчовешките негативни същества оперират на ниска честота и затова се поддържат от нискочестотна енергия. В действителност, тяхната ниска честота ги изолира от достъпа до енергията, предоставена от Създателя и така те се опитват да вземат тази енергия от нас. Следователно те имат нужда ние да изпитваме негативни емоции, така че нашата сурова енергия да се превръща в отрицателна, с която те да се хранят. Когато се поддаваме на пристъпи на отчаяние, омраза, страдание или страх, ние временно се настройваме на ниска вибрация и отдаваме енергията си на тези същества. Това ни прави особено изцедени, защото това временно понижаване на вибрациите ни, също свива потока от енергия, която получаваме от Твореца, така че в допълнение, освен че отдаваме енергията си, ние моментално сме възпрепятствани от презареждане.

Ние също отдаваме енергия, когато изпитваме положителни емоции, но това не е проблем, тъй като да бъдем положителни повдига нашата честота, което ни свързва по-силно с Твореца и увеличава приемането на сурова енергия дори и в будно състояние. Ето защо, когато сме в особено добро настроение, ни кара да се усмихваме и ни кара да искаме да пеем, това ни зарежда с живот. Също така, негативните същества не могат лесно да консумират нашата високочестотона енергия, така че да сте положителни е най-добрият начин да избегнете отдаването на енергия на тези същества. Само в случаите, когато положителните ни емоции ни карат да станем прекалено зашеметени от някои егоистични очаквания или действия, това бързо изгаря нашия дневен запас от сурова енергия, докато низшето намерение зад такива емоции, отслабва връзката ни с Твореца.

Освен, че могат да събират нашата енергия чрез отрицателни емоции, негативните същества могат да издърпват нашата сурова енергия директно, но само ако са спазени две условия: Първото условие е, че етерното тяло трябва да държи "порите си отворени", така че енергията да е достъпна отвън, а това се случва, когато сме будни, но в състояние на транс.
Второто условие е,отрицателното същество или някой, чрез който то оперира,  да е достатъчно близо, за да свържете директно етерните си пипала за да извлече суровата енергия.

Хората, чрез които отрицателните същества могат да изсмукват енергията на другите, не са наясно, че функционират като "сламки за пиене", но пребивавайки около такъв човек може много скоро да усетите, че сте изцедени и да почувствате силно желание за спане след това. Ако някога се окажете в присъствието на енергиен вампир, останете с буден ум и намерение, така че всеки опит за източване на енергията ви да се провали. Това запазва етеричното ви тяло здраво. Да бъдете наясно и да имате намерение за защита е ефективен начин, но още по-добре е ако успеете също да поддържате позитивно настроение.

Не всеки, който източва вашата енергия е под контрола на негативни същества. Някои хора просто абсорбират енергия, за да я запазят за себе си. Те вероятно придобиват този навик, без да го знаят, може би те са били малтретирани или пренебрегвани в живота си и се чувстват по-добре като привличат вниманието на другите, което си е метод за кражба на енергия.
Как?
Те винаги ви молят да им отделите време и енергия, искат помощ и съвети, без всъщност да научават никога нищо от това взаимодействие. Или могат да бъдат най-силните и влиятелни хора в дадена социална група, които винаги говорят и изпъкват за да получават общото внимание и енергия на другите. Какъвто и да е случаят, те са психически вампири, независимо дали го знаят или не, и докато те не се научат да намират щастието, без да оставят настрана загрижеността за другите, те ще продължават да правят това, което правят. Да останете нащрек и да настоявате вашата енергия да бъде защитена също работи тук, но като крайна мярка може да е необходимо да бъдете твърди и просто да се махнете ако тези хора станат твърде взискателни или командващи. Повече за това по-късно.

Може би се чудите дали отрицателните емоции изобщо имат няккава цел, дали е добре да се чувствате тъжни, когато домашния ви любимец умре, да се чувствате ядосани, когато някой ви нарани, да изпитвате страх ако сте в някаква опасност.
Да се чувствате тъжни може да ви помогне да отразите добри спомени и да видите стойността на неща, които преди това сте приемали за даденост,  но също така тъгата може да ви подтикне да се откажете или да се нараните.

Гневът може да ви мотивира да поправите несправедливост по мъдър начин, или може да ви заслепи да направите нещо, заради което да ви арестуват.

Страхът може да ви предупреди за опасност и ускори способността ви да я избегнете, или може да ви накара да видите опасност,  когато няма такъва.

Така че, докато емоциите ви се движат към конструктивно мислене и действия, тези емоции са подходящи, но ако те водят до разрушителни последствия в дългосрочен план, не са подходящи.

Дори когато негативната емоция е подходяща, преживяването и освобождава енергия, с която се хранят негативните същества. Но това е добре при нормални обстоятелства, точно както е нормално изхвърлените от кухнята отпадъци да бъдат изядени от червеи.

Всеки урок в живота, който научаваме идва с израз на емоция, тъй като е необходима енергия за да запечата урока дълбоко в душите ни, преди да бъде освободена. Негативните емоции ни помагат да учим, но едни и същи уроци могат да бъдат научени дори по-добре с положителни емоции, ако се стремим да разберем и да действаме спокойно и бързо, а не чрез позволяване на преживяването да се развие към научаване на урока по болезнен начин.

Поради това, в интерес на негативните същества е ние да ставаме колкото се може по-глупави и слепи за нашите житейски уроци, така че да имаме много болезнени преживявания, преди най-накрая да научим урока.
Колкото по-многобройни и чести са тези негативни преживявания, толкова повече енергия ние изразходваме за научаване на този урок, и толкова повече негативни същества се хранят с нея. Те са като магистралните такси, които ние плащаме за да пътуваме по магристралата, но освен това те са разсейващи и объркващи ни, за да се въртим в кръг в търсене на пътя и да плащаме таксата отново и отново.

Да обобщим, негативни същества могат да извлечат нашата душевна енергия, като се свържат директно към нашите етерични тела, за да събират сурова енергия, като ни карат да учим уроците чрез отрицателни емоции и ни побутват към изразяване на негативни емоции по диструктивен начин, така че последствията да ни донесат повече страдание и да гарантират, че завършването на житейските уроци ще се забави, така че все по-болезнени преживявания естествено да възникват, които да ни помогнат да запомним или да разберем урока.

Налице е допълнителен метод, който изисква от нас да изразяваме негативни емоции по непродуктивна причина. Когато гледаме новините и се ядосваме за неща, за които не можем да направим нищо, ние губим енергия за нищо.
Когато гледаме филми и ставаме изключително страхливи, ядосани или тъжни, ние губим енергия за нищо, защото това е просто филм. Същото е, когато се увличаме по спорт или видео игри.

Когато бъдем въвлечени в спор за нищо, дължащ се на недоразумение, енергията, която изразходваме, отива на буклука. Когато се случват случайни инциденти, които ни поставят в голям стрес, въпреки че нещата в крайна сметка завършват добре, цялото това безпокойство е било безсмислено. Когато имаме въображаеми аргументи в главата си или сме постоянно разсеяни от психически шум и бърборене, ние губим енергия за неща, които дори не са реални.

И все пак, негативните същества продължават да получават каквото искат. Това е може би основният начин те да извличат енергия от хората, чрез отвличане на вниманието ни и илюзии, които ни карат погрешно да отдаваме енергия, без да получаваме нищо ценно в замяна, дори не и уроци.

Какво му е толкова лошото да загубим енергия, когато може просто да отидем да спим и като се събудим да се чувстваме по-добре?

Е, ако целта ви е просто да сте в живота за да прекарате деня си и по време на работа или в училище и да бъдете продуктивен член на обществото, то е достатъчно, да получите чрез презареждане това, което сте загубили, докато сте били будни.

Но доста повече е необходимо да бъдете истински духовно развит, за да се освободите от енергийната ферма трябва да акумулирате положителна енергия ден след ден.

Хората нямат супер сили, като четене на мисли, да виждат етерични енергийни полета, да левитират, да стават невидими или да ходят през стени, защото не разполагат с необходимата енергия и осъзнаване за да го направят.

Да бъдете наясно и будни през деня ви прави нормално функциониращ човек, но, за да се освободите от контрола от негативните същества, изисква да бъдете повече от човек и следователно ще се нуждаете от повече енергия, отколкото на нормалните хора им трябва.
Всичко се свежда до това, да защитавате себе си от всички тези споменати форми на източване на енергия, докато в същото време повишавате честотата си (повдигате настроението и осведомеността си), с цел да увеличите приемането на енергия от Твореца.

Следва част 10.....

0 коментара:

Публикуване на коментар