15 ноември 2012

Списък: Филми за истината и съзнанието...

Една от най-широко ценените форми на забавление е несъмнено областта на киното и телевизията. Всички ние сме виждали редица филми и телевизионни предавания, които са ни карали да се смеем, да плачем, да се успокоим и дори на моменти да се питаме защо този филм изобщо е направен. Един елемент, който не е често срещан във филм, е да намерите части от истината или съзнанието, и поради тази причина аз съставих един списък с филми, за които се сетих, и които могат да ви предложат малко повече от просто забавление. Също така съставих и описание на някои от филмите (не на всички) с части от истината / съзнанието, на които трябва да обърнете внимание, когато гледате филма. Надявам се списъка да ви хареса. 



Спокоен войн (Peaceful Warrior)
Дава страхотен поглед върху значимостта на живота в сега, и хвърля светлина върху ролята, която умът може да играе за замъгляване на вашето вътрешно ориентиране. Показва безграничния потенциал, който всички ние носим и в същото време подчертава, че живота е много повече от това, което имаме и това, което преследваме под формата на материални неща и успехи. Филма е базиран на истинската история на Дан Милман.

Матрицата (The Matrix)
Дава чудесно представяне на това, което сме за световния елит - батерии. Ние подхранваме цялата им матрица и проектирана система. Може би дори по-дълбоко е, как този филм разкрива какво е да се събудим и да излезем от Матрицата в реалния свят. Само историите на умовете ви и вашето его са това, което ви ограничава.


Равновесие (Equilibrium)
Какво би се случило, ако вашето правителство създаде лекарство, което ви спира да чувствате? Това е, което се изследва в този филм и е зловещо точно в нашия свят, как сме станали дронове на системата, които просто отиват на работа и вършат задачи, без някога да чувстват това, което е извън тях. Какво се случва, когато човек се освободи?



Господаря на войната (Lord of War)
Хвърля светлина върху истината зад оръжейната индустрия, показва значимата роля на правителствата в разпространението и продажбата на оръжия. Показва начина, по който правителството прикрива това разпределение и го използва за по-нататъшно насърчаване на насилие и страх в целия свят.




Те живеят (They Live)
Много точно описание на извънземното присъствие, която управлява нашата планета. Те живеят хвърля светлина върху това, как тайна група на рептилски извънземни са на върха на нашия елит и създават честота на планетата, което ни държи слепи за истината и ни пречи да видим кой наистина са те. Също така хвърля светлина върху голяма част от контрола, който елита има над различни структури.



В като Вендета (V For Vendetta)
Показва част от корупцията в различните нива на управление, както и начина, по който те държат истината скрита от нас. В крайна сметка дава поглед върху намерението зад Новия Световен Ред, и как всичко, което е необходимо е колективно пробуждане и отказ да участваме в това, за да сложим край на тяхната власт и контрол.



Широко затворени очи (Eyes Wide Shut)
Филма е поглед върху това, което представляват ритуалите на Илюминати и масоните. Този филм е моделиран по истински събития. Целта на Кубрик в този филм е да разкрие какво се случва с елита в този свят. Кубрик очевидно е беше убит заради пускането на този филм, малко след като одобрява финалната версия, която беше пусната в кината.



La Belle Verte (Прекрасно Зелено)
Показва взаимосвързаността, която всички ние споделяме, и колко далеч човешкото преживяване на земята ни отдалечава от това. Фокусира се върху простотата и мира, които по своята същност идват от планета, базирана на любов и единство.





Боен Клуб (Fight Club)
Накрая бна филма се показва пълен колапс на финансовите и дългови структури, които имаме. Което е част от това, което ще се изисква, за да се промени съзнанието на планетата. Показва също и ролята, която ума може да играе, и колко лесно той може да се маскира като нашия истински и единствен опит.




Револвер (Revolver)
Един страхотен филм с много истина в него, което не се вижда често във филм. Този филм показва какво наистина е Егото и как то играе роля в заробването ни. Филма много точно описва ролята на егото и колко мощна тя може да бъде в това преживяване. Всичко това е създадено с една страхотна история, на която всеки ще се наслади.




1984
Показва способността на правителството и желанието лесно да пренапише историята, и в крайна сметка да контролира всичко, което казваме, мислим и чувстваме. Също така използва обръщане на думите за свобода и любов, за да наложи силно контролирана реалност, в която властта е в ръцете на малцина. Също така показва как страхът сам по себе си е достатъчен, за да държи хората не само да подкрепят тази власт, но и да насърчават системата, която ги е поробила.

Разговори с Бога (Conversations With God)
Показва връзката и свързаността, които всички ние имаме с нашето вътрешно същество / висшия аз. Също така очертава рамка за това как животът естествено си идва на мястото, когато е свързан и как умът може да изиграе окончателна роля в разрушаване на тази връзка.





Метрополис (Metropolis) 
Показва поробването на масите в полза на малцина и желаното разделяне, което съществува между двете класи. Толкова много, че поробените нямат разбиране на това, което те пазят, а благодетелите им не оценявят или нямат връзка с тези, от които те се възползват.




Кървав диамант (Blood Diamond)
Хвърля светлина върху корупцията и трудностите в някои части на света, за да се осигурят ненужни луксове на тези в развития свят. Също така показва как тази истина се контролира и крие от онези, които пазят непокътната индустрията, чрез похвали и фалшиви стойности.




Аватар (Avatar)
Един филм включващ съзнанието и как всички ние сме свързани като едно един с друг, с планетата и с животинското царство. Аватар също има поразителна прилика с действителното рептилско завземане на Земята. Във филма, хората създават хибридно тяло, за да се смесят и да манипулират расата На'ви, много подобно на това, което се е случило тук, на Земята.


Магьосникът от Оз (The Wizard of Oz)
Показва в най-използваните тактики на една от системите за контрол, които разширяват техния контрол пропорционално. Което ги кара да изглеждат по-големи и по-мощно, отколкото наистина са (малкия магьосник зад завесата).



Кей Пакс (K-Pax)
Това е историята за "капка", която е извънземна, и която приема човешка форма, за да има преживявания на Земята. Прот, главният герой, е дошъл от планетата си в човешко тяло за да наблюдава и да събере информация за преживяванията на Земята.




Огън в небето (Fire In The Sky)
Този филм е базиран на истинска история за отвличане от извънземни. Няма какво толкова да се каже повече за този филм освен, че това е истинска история и съществуват много случаи като този.



Г-н Съдба (Mr. Destiny)
Комедиен и весел филм, който представя идеята за времевите линии, в крайна сметка показвайки, че колкото и неприятно да изглежда сегашната реалност на някого, тя винаги е това, което е най-доброто за растежа и преживяванията на душата.





Камера потъмняла (A Scanner Darkly)
С участието на някои изяви от Алекс Джоунс, този филм се гмурка в света на наркотиците и как правителството и самите хора, назначени да спрат употребата и продажбите на наркотици, са хванати на местопрестъплението и често са доставчиците.




Знамение (Knowing)
Този филм има доста истина в него, която включва извънземни и светли същества, които са избрали да подпомагат различни индивиди, в едно апокалиптично време, с възстановяването на нов живот на друга планета. Това е потенциален сценарий, който може да се случи и в реалността.




Промяната (The Shift)
Това е филм, направен от д-р Уейн Дайър и е базиран на някои от неговите книги. Това е голяма картина на три различни истории, че се преплитат една с друга. Този филм е насочен към разпространяването на посланието на промяна на съзнанието на човека, за да създаде един нов и по-разширен живот.




В какво се превръщат мечтите (What Dreams May Come)
Хвърля светлина върху факта, че ние понякога можем да създадем това, което изглежда като периодичен задгробен живот за нас, базирано на това, в което сме вярвали приживе. Ние оставаме в този задгробен живот, докато намеримначин да се придвижим извън него и да се преродим отново.





Осъзнат живот (Waking Life)
Сънищата колкото реалността ли са истински? Филмът разглежда сънищата и как те могат да бъдат също толкова реални и пълни с растеж, както "истинския живот" е. Това е добър филм за размишления, тъй като ни позволява да повдигнем много въпроси в себе си, за живота, Вселената и как всичко е свързано.





Други препоръчителни заглавия:

Една гигантска стъпка - Ами аз? / 1 Giant Leap: What About Me?
Инстинкт / Instinct
Пудра / Powder
Изворът на живота / The Fountain
Очи от рая / The Lovely Bones
Дървото на живота / The Tree of Life
Блубъри / Blueberry
Сред дивата природа / Into The Wild
Междузвездни войни / Star Wars
Контакт / Contact
Феномен / Phenomenon
Генезис / Inception
Соларис / Solaris (Руски оригинал
Бягай Лола, багай / Run Lola Run
Пи / Pi
Блейд Рънър / Blade Runner
Ghost In the Shell 1 & 2
Кашерн / Casshern
12 маймуни / 12 Monkeys
Стената / The Wall
Вечният градинар / The Constant Gardener
Шоуто на Труман / The Truman Show
Терминатор / The Terminator
Джо срещу вулкана / Joe Versus The Volcano
Омагьосан ден / Groundhog Day
Златният компас / The Golden Compass
Тринадесетият етаж / The 13th Floor
Градът на мрака/ Dark City
Селестинското пророчество / The Celestine Prophecy
Американски прелести / American Beauty
Сблъсъци / Crash
Красив ум / A Beautiful Mind
Пет Души, С Които Се Срещаш В Рая / The Five People You Meet In Heaven
Високо напрежение / Limitless
Барака / Baraka
Koyaanisqatsi

Знаете други филми като тези, които съм пропуснал? Моля, добавете ги като коментар в тази статия!

0 коментара:

Публикуване на коментар