09 октомври 2012

Медитация "Просто Дишане" и Астрална Проекция

Здравейте, поради интереса на много хора към астралните проекции и многото въпроси, които ми бяха зададени по тази тема, реших да ви представя техниката за медитация "Просто дишане", която е в основата на повечето медитативни техники и най-вече на Випасана, както и основата на всяка астрална проекция. Аз използвам тази техника от години, не само за медитиране, а и за астрални проекции. Тази публикация, няма за цел да ви научи на най-добрия начин за медитация или за астрални проекции, това е индивидуално, да откриете коя техника работи най-добре за вас. Целта на публикацията е да ви помогне да започнете, с най-простата възможна техника. Надявам се информацията да ви е от помощ. Благодаря и приятно четене.

Просто дишане

Това е много лесна медитация, но също така е една от най-трудните. Всички останали се изграждат върху нея.

Въведение

Това е много лесна медитация, както подсказва заглавието. Въпреки това, тя е основната медитация, върху която всички други упражнения в тази публикация ще бъдат изградени. В това упражнение, всичко, което трябва да направите, е да поддържате ума си ясен и да регулирате дишането си, за да следвате ритъма. Тази медитация е известна също като "четворно дишане" и е в основата на Випасана.

Подготовка

Носете широки, удобни дрехи. Заемете удобна позиция за медитация, такава, която няма да ви окуражи да заспите. Уверете се, че няма вероятност да бъдете обезпокоявани по време на медитацията.

Ако желаете, от тук можете да свалите mp3 файлове със звуци от природата, които биха ви били от полза и биха помогнали на вашата медитация (за да свалите файла, кликнете с десен бутон върху линка и изберете Save as....):
Стъпка по стъпка:
  • Вдишайте бавно в продължение на 4 секунди.
  • Задръжте дъха си за 4 секунди.
  • Бавно издишайте в продължение на 4 секунди.
  • Задръжте белите дробове празни за 4 секунди.
Забележка:
  • Дръжте ума си ясен и се съсредоточете внимателно върху дишането си.
  • В началото започнете с 5 или 10 минутни сесии.
  • За най-добри резултати, изпълнявайте това упражнение всеки ден.
Ако сте опитали поне веднъж, това ще има повече смисъл. Ако имате затруднения, не бъдете прекалено строги със себе си. Простата истина е, че това упражнение може да отнеме малко време и усилия, преди да се получи добре. Когато нещо смущава вашата медитация, просто отразете разсейването и съсредоточете ума си обратно върху дишането си. Това, което може да направи медитацията толкова трудна, е бунтарския характер на подсъзнанието. Разсейванията вероятно ще се случват, когато за първи път започнете, но те със сигурност ще отшумяват след достатъчно практика.

Умът ви бунтува ли се срещу дисциплината на медитацията?
  • Носът ви изведнъж започва да ви сърби?
  • Трябва да използвате тоалетната?
  • Получавате лошо схващане, точно когато наистина започвате да се отпускате?
  • Или огладнявате?
  • Или пък получавате главоболие?
Следене на медитативните ви сесии

Един добър начин да увеличите успеха на вашите медитативни сесии, е да водите подробен отчет. Примерен файл можете да свалите от тук. Следенето на различни условия, като времето, часа, облеклото, което носите или вида на изгорелия тамян, може да ви помогне да откриете това, което работи най-добре за вас.
Някои хора смятат, че имат повече проблеми да медитират по време на буря, докато други имат повече неприятности през деня. Има хора, които имат по-голям успех по време на пълнолуние.
Медитацията е много личен въпрос.
Не забравяйте, че най-важното е да намерите нещо, което работи за вас, което може да означава, че знаете какво не работи. С течение на времето и търпение ще намерите своя собствен ритъм.

Ръководство за бърз старт в астралната проекция

Това ръководство осигурява всички основни техники, необходими, за да се научите и да практикувате астрална проекция.

Въведение

Астралната проекция е нещо, което е напълно естествено. Ние всички имаме способността да извършваме астрални проекции или да пътуваме астрално. Всъщност, повечето от нас най-вероятно вече са имали поне едно астралното преживяване, без дори да го осъзнават.
Чрез следването на стъпките и упражненията, предвидени в това ръководство, би трябвало да бъдете в състояние да се научите да извършвате астрална проекция, когато желаете. Единственото нещо, което може да блокира пътя ви към успеха, сте ВИЕ. Ако усилията ви са искрени, нищо не трябва да ви спре от постигане на успех.

Процес на научаване на астралната проекция

Има четири части в процеса на научаване на астралната проекция:
  • Част 1: Научете основната медитация „Просто дишане“. Най-малкото, трябва да бъдете в състояние да задържите тази медитация в продължение на 10 минути.
  • Част 2: Енергизирайте чакрите или енергийните центрове на тялото си. Това е още една медитативна практика, която трябва да владеете добре, ако наистина искате да научите астралната проекция?
  • Част 3: Накарайте астралната енергия да протече и да работи с астралното ви тяло. Предишната медитация сега прогресира до точката, в която работите директно с вашите астрални енергии и астралното си тяло.
  • Част 4: Проекция. След като сте достигнали до стабилно състояние на овладяване на предишните медитации, можете да опитате да извършите проекция и астрално пътуване.
Част 1: Просто дишане

Работете с медитацията „Просто Дишане“, докато сте в състояние да поддържате медитативно състояние, без прекъсване, в продължение на най-малко пет минути. Тази медитация е основа за изучаване на астралната проекция.
Развийте медитативните си умения, така че да сте в състояние да задържите медитативно състояние в продължение на най-малко 40 минути. Това е от съществено значение за постигане на астрална проекция.
Не бързайте. Някои хора трябва да работят с тази медитация в продължение на един месец или повече, за да достигнат пет минутната бариера. Бъдете в мир със себе си, бъдете положителни и продължавайте.
Когато сте доволни от напредъка си, преминете към част 2.

Част 2: Въведение

Част 2 включва леко изменение на медитацията „Просто дишане“, което ще ви позволи правилно да стимулирате и балансирате вашите чакри (енергийни центрове) за постигане на астрална проекция. Тази последователна медитация ще прогресира до постигне на продължителност от най-малко 30 минути.

Чакрите

Стълба от светлина, водеща до астрално пътуване

Поддържайте медитацията „Просто дишане“, докато достигнете състояние на спокоен фокус. Визуализирате светеща бяла сфера от светлина, на около сантиметър над върха на главата ви.
  • Визуализирайте БЯЛ вал от светлината, който слиза надолу от сферата. Премествайте надолу този вал, докато достигне точката, точно в предната част на центъра на челото (третото око).
  • Визуализирате СИВА сфера от енергия в предната част на третото си око. Тази сфера трябва да се намира наполовина вътре и наполовина извън челото.
  • Преместете БЕЛИЯ вал от светлина надолу, до центъра на гърлото?
  • Визуализирайте ЛИЛАВА сфера точно отпред, но без да докосва центъра на гърлото.
  • Преместете белия вал от светлина надолу до центъра на гърдите ви, над сърцето.
  • Визуализирайте ЖЪЛТА или ЗЛАТИСТА сфера, точно пред центъра на гърдите си.
  • Преместете белия вал от светлина надолу до позиция, в предната част на слабините, приблизително на нивото в основата на гръбнака и опашната кост.
  • Визуализирайте ЛАВАНДУЛОВА сфера в предната част на слабините.
  • Преместете белия вал от светлина надолу до позиция точно между краката си.
  • Визуализирайте сфера, която си играе със седемте ЦВЕТОВЕ на призма.
  • Задръжте тази визуализация. Оставете я да стане ясна. Почувствайте енергията и начина, по който се движи навътре и навън от вашите енергийни центрове, докато дишате.
Бележки по част 2

Работете с тази медитация, докато можете да я поддържате в продължение на поне 30 минути.
Причината, поради която лилавата сфера не трябва да докосва гърлото ви е, че след известно време енергията може да доведе до мускулни контракции в гърлото, които започват да подтикват рефлекс на гадене?
Всеки човек, който работи с това упражнение ще осъзнае, че трябва инстинктивно да прави леки корекции на позицията на своите сфери. Те трябва да са с указания цвят, и на отбелязаната позиция.
Точното позициониране и цветовете на чакрите са различни от това, което можете да помислите в общия случай. Това е така, защото тук има много конкретна цел, астрална проекция. Тези позиции и цветове са предназначени за подпомагане на тази цел.

Част 3: Въведение

Тази част разширява медитативната последователност, която сте изградили. Целта тук е съзнателно да се контролира потока на енергиите. Чрез тази способност, вие съзнателно ще формирате астралното си тяло, когато започнете с проекциите. В началото това упражнение ще отнеме около 20 до 30 минути.

Работа със суров астрален материал

Това упражнение трябва да извършите легнали по гръб.
  • Започнете с изпълнение на упражнението, посочено в част 2. Веднага след като напълно оформите сферите, продължете, както е указано по-долу.
  • Оставете визуализацията на сферите и белия лъч да изчезнат.
  • От диафрагмата (приблизително под центъра на гръдния кош), визуализирайте облак от сребърна мъгла, течащ нагоре.
  • След като фунията на мъглата достигне няколко сантиметра височина, визуализирайте я как оформя груб облак с размера на тялото ви.
  • Работете с визуализацията за известно време. Позволете на себе си да почувствате потока от енергия. Нека формата на изображението се оформи и изчисти.
  • Когато сте готови да завършите това упражнение, визуализирайте астрален облак, който се изтегля обратно в диафрагмата. След като абсорбирате всичката сребърната мъгла, медитацията е завършена.

Бележки по част 3

Целта не е да извършите проекция, а да се подготвите. Това е ментално, физическо и метафизично подготвящо упражнение, което да ви помогне да се подготвите за проекция.
Някои хора извършват проекция по време на работа с това упражнение.
Трябва да работите с това упражнение, докато сте в състояние да формирате астрален облак лесно и бързо.

Дори и да забравите да абсорбирате сребърната мъгла, тя бавно ще бъде привлечена обратно към вас. Няма риск от загуба на материала. Той е част от вас и ще се върне на мястото си сам.
Независимо от факта, че всъщност не може да загубите астрален материал, много е важно съзнателно да си възвърнете материала, когато сте готови. Правейки това, ви помага да приведете целия процес под ваш директен съзнателен контрол, и това ще направи всички аспекти на астрално ви пътуване по-лесни, докато напредвате.

Част 4: Въведение

Това е мястото, до което цялата предишната работа води. Целта тук е съзнателно-контролирана астрална проекция. Не забравяйте, че това е естествен и безопасен процес, който всеки може да научи и да му се наслади.

Проекция

Процесът е същия като в предишното упражнение. След като сте образували астрален материал и имате добро усещане за него, можете да продължите с един от вариантите, описани по-долу. Точно какво ще ви отведе към астралното ви тяло, е индивидуално и лично, но един от тези варианти би трябвало да работи. Дори и да имате проблеми, астралната проекция ще се случи естествено с течение на времето, ако продължавате да работите с упражненията и с астралния си материал.

Вариант 3: Просто дишане

Този вариант вероятно е доста очевиден. До този момент, трябва да сте запознати с фините усещания на енергиите, с които работим. Ако не, не се притеснявайте. Всички ние възприемаме нещата по различен начин, и тези неща може да бъде изключително трудно да се опишат. След като сте формирали астралното тяло, съсредоточете ума си върху астралната форма. Започнете да работите с медитацията "Просто дишане", но съсредоточете ума си и сетивата си изцяло върху астралната си форма. И не забравяйте да не насилвате нещата. Когато сте готови, вие автоматично ще се прехвърлите в астралната си форма.

Вариант 4: Бъдете креативни

Има толкова много методи, колкото и хора, които извършват астрални проекции. Ако имате проблеми, дори и след като сте работили с всички от горните варианти, не забравяйте най-важното нещо. Ако сте стигнали дотук и сте работили искрено, тогава вие сте готови. Само въпрос на време е. Опитайте различни неща. Но винаги помнете да правите тези упражнения легнали, както и съзнателно да възвръщате астралния си материал.

Връщане в тялото ви

Най-общо казано, концепцията да "се загубите в астрала" звучи наистина хубаво, но това е всичко. Преди всичко: не се притеснявайте. Най-трудната част е да излезете от тялото си. Има невероятен брой начини да се върнете обратно. Принципно, просто желанието да се върнете в тялото си, често е достатъчно. Дори и ако "останете" извън тялото си, вие ще се върнете в него, в момента, в който се уморите, огладнеете или изпитате нужда от баня. Връщането е автоматично, дълго преди да има какъвто и да е риск. Вашата основна грижа най-вероятно ще бъде да останете извън него, докато наистина не поискате да се върнете.

Неща, които да запомните за астралното пътуване

Не можете да бъдете наранени в астрала. Най-лошото нещо, което може да се случи в астрала е, да бъдете изненадани и да се върнете обратно в тялото си, чрез астрален камшик.

Астралния камшик е термин за внезапно връщане обратно в тялото ви. Най-честата причина е да бъдете сепнати от звъненето на телефона или звънеца, или някой да ви каже нещо. В най-лошия случай, след астралния камшик, ще имате леко главоболие и умора. Лечението е просто: яжте нещо, пийте малко вода или сок и подремнете. Ще се събудите, чувствайки се съвсем здрави.

Научаването на астрално пътуване отнема време и търпение. Виждал съм хора, които са били в състояние да успеят за 6 седмици, и други, на които им отнема няколко месеца за да се проявят резултатите. Единственото нещо, което може да ви спре от постигане на успех е..........да се откажете.

0 коментара:

Публикуване на коментар