10 септември 2012

Поредица: Възнесение 2012 - Личнoстна програма за възнесение - Седмица 5, Дейност 7


Започване:
Препоръчително е да започнете тази дейност в 5-та седмица и продължавайте с балансиране на чакрите.

Предназначение:
Целта на тази дейност е отварянето на сърдечната чакра. Сърдечната чакра е врата към по-високите честоти. Хората, които имат блокажи в сърдечната чакра, обикновено имат трудности с изразяването и отдаването на любов, както и с приемането на любов и доброта от другите. Тази дейност ще ви помогне да започнете да упражнявате своята божественост. Божествеността е отдаване на безусловна любов и доброта съзнателно (чрез мисли, действия, поведение) във всички аспекти на живота. Характеризира се с два основни атрибута:

• Безусловната любов се отнася до "положителен пренос" към другите. Вие предлагате "любов" на всички, независимо от личността на човека, поведението му, расата, убежденията или начина, по който ви третира. "Любовта" се отнася до вашата енергия, време, мъдрост и съществуване. Безусловната любов не е предубедена или условна. "Условна" се отнася до самоналожени критерии, които определят колко любов сте готови да предложите, ако тези условия са изпълнени. Безусловната любов означава, че нямате никакви очаквания, тя се предлага свободно и без колебание, не търсите лично възнаграждение за отделеното време / мъдрост.

• Добротата се отнася до начина, по който съзнателно отговаряте на енергии, прехвърлени към вас от хора, събития и ситуации. Проявата на доброта изисква от вас да бъдете "духовно създание." Когато приемете, че всеки човек е на различен духовен път от вашия собствен и хората избират това, което искат да изживеят по кармични причини, тогава спирате с осъждането. Добротата включва отделяне на вашите емоции от емоциите / поведението / действията на друг човек, ситуация или събитие. "Духовно неутрален" означава да избягвате необходимостта да изразявате своите възгледи, мнения и преценки. От тази гледна точка вие действително разбирате какво се случва, защото убежденията,  поведението и действията на даден човек, са кармични условия, които той избира да изживее. Това също така означава, че сте разбрали, че всяка душа доброволно избира да участва във всяко страшно световно събитие или трагедия в личния живот. Да практикуваме съчувствие, трябва да слушаме, наблюдаваме и общуваме с другите, без някога открито или публично да изразяваме нашите мнения, критики и забележки. Вие уважавате тяхното поведение, действия, избори, решения и независимо от чувствата си приемате и признавате, че всеки е духовно същество.

Дейност:

7.1 Безусловна любов към другите
Вашата задача тук, е просто да намерите начини да демонстрирате безусловна любов към другите! Това не е изучаване на ново умение или поведение, което да направи задачата сложна, или да се опитвате да станете нов човек. Всеки от вас има тази добротата вътре в себе си - намерите и я използвайте! Да живееш на новата Земя, не означава любов към всички 24 часа, 7 дни в седмицата, а приемане на всички за духовни същества, и вашето желание да имате човешко преживяване, свързано с нов начин на живот, който работи на принципите на любов, мир, единство и равенство. Следователно, трябва да намерите начини за насочване на зелен енергиен лъч чрез вашите мисли, думи и действия. Ето няколко предложения за показване на безусловна любов и доброта, но се чувствайте свободни да проучите други техники, които чувствате по-подходящи за вашата личност:

1. Бъдете нечий ангел. Поне веднъж месечно изберете човек от живота си (или още по-добре непознат) и направете нещо специално за тях. Не е необходимо да бъде нещо голямо или скъпо. Просто нещо обикновено. Всякакъв вид благотворителна дейност. Например, сгответе специална храна на някого, предложете да гледате детето за няколко часа, помогнете на някой болен, или отделете от времето си, за да помогнете с нещо, което трябва да се направи около къщата, или направите специален подарък на нуждаещ се. Всичко, което правим тук, е просто изразяване на вътрешната ни любов и доброта и външна демонстрация, че ги смятаме за специален и важен човек, без да искаме нищо в замяна. Силата на безусловната любов към другите е, че тя ви служи и на вас.

2. Научете се да не съдите другите. Не казвайте, какво мислите, че е правилно или грешно, добро или лошо. Можете просто да слушате. Научете се да бъде емоционално неутрални. Приемете всички като равни. Съзнателно се научете да виждате хората като духовни същества. Не всеки може да избере същия път като вас. Много приятели и роднини няма да участват във възнесението по различни причини. "Светлинният работник" не съди хората и отказва да обръща внимание на медиите и общественото мнение, така че се научете да оставяте настрана емоции, гняв и его. "Светлинният работник" не проповядва, нито изпитва нужда постоянно да има становище или да се опитва да повлияе на тези около него. Ние признаваме, че всеки има свободна воля и по някаква причина е избрал своите вярвания. Постоянно проектирате своя зелен енергиен лъч къв всеки! Не забравяйте, че нищо друго вече няма значение, а само, колко любов сте готови да споделите.

3. Упражнявайте да се усмихвате без причина на всички. Усмихнете се, когато вдигнете телефона, когато пазарувате, по време на работа или училище. Усмихнете се в огледалото всеки път, когато погледнете себе си. Усмихвайте се, дори докато си мислите. Поставете вашето съзнание в гърдите / сърцето, всеки път, когато се усмихвате. Самият акт на усмихване от сърце ще привлече повече радост, блаженство и щастие в живота ви. Когато изразявате вибрация на радост, налице е позитивна енергийна промяна във вашата аура. Тази вибрация означава, че излъчвате по-висока честота. Овладейте умението да се усмихвате или използвайте коя да е техника, която работи най-добре за вас, коeто ще ви помогне външно да изразите емоционалната честота на радост, например смях, кикот или излъчване на ведрост.

4. Предложите на своите приятели и семейство "ангелска прегръдка". Това означава да прегърнете някого за дестина секунди (който се e съгласил разбира се!). По отношение на отварянето на сърдечната чакра, всяко физическо взаимодействие, като прегръдка, докосване, целувки, масаж, между двама съгласни човека всъщност действа като мощен инструмент за прехвърляне на по-висока честота между двамата.

5. Поемете лична отговорност за почистване на околната среда. Просто вземете една торба боклук и отидете на разходка и събирете всички отпадъци. Организирайте семейно или квартално почистване за един ден. Земята е живо и чувстващо същество. За да покажете вашата любов и състрадание към планетата, направете нещо, което показва колко прекрасна и важна е майка Гея.

7.2 Служба на другите
Като светлинен работник, сега е време да започнете да мислите за споделяне на знанията си за възнесението с другите. Служба на другите означава свободно споделяне на вашата мъдрост (интелект, знания, способности, умения, и т.н.), за да помагате на другите с духовното им развитие. Някои хора може би имат проблеми с личното си възнесение и може да изискват помощ "един на един". Помнете кода на светлинния работник, не можете да се намесвате в нечия друга свободна воля, но можете свободно да съветвате и обучавате, ако сте помолени за помощ. Потърсете роднини или приятели, които се нуждаят от лична помощ или наставничество. Например, възрастни хора с трудности с четене и писане, малки деца, хора с увреждания и т.н. В допълнение, когато попаднете на онлайн информация, споделете този материал / уеб сайт с вашите приятели / семейство. По отношение на хората с проблеми с четенето просто разпечатайте тази информация, за да я прочетете за тях. Не е необходимо да бъдете квалифициран учител / треньор, най-важният принцип по отношение на "служба на другите" е способността ви да "учите и служите на другите", просто чрез предоставяне на информация, която сте научили от вашите собствени лични преживявания, в стил, който работи най-добре за вас, като по този начин изразявате духовна мъдрост, въз основа на личен опит! Друго предложение е например организирането на някакъв вид "Група по Възнесението", например, на всеки две седмици, може да поканите малка група от приятели, членове на семейството, съседи, за да дойдат заедно и да се обсъдят въпроси, свързани с напредъка и по-важното, за да се сподели духовна информация (аудио, видео, книги, периодични издания или електронни). Това е просто за споделяне на вашата любов или "време и мъдрост" свободно да помагате на другите, в приятна и спокойна, неформална и неосъдителна среда.

Вашата задача е просто да намерите начини да предложите помощ, за да помогнете на възрастни и / или деца с тяхното възнесение. Например обучение в основите на лечебната медитация или чакрите. Ако не се чувствате комфортно с тази дейност, не се притеснявайте!

Колко често:
Разработете рутина, която работи най-добре за вас.

Оригинален източник: Ascension 2012

0 коментара:

Публикуване на коментар