27 август 2012

Поредица: Възнесение 2012 - Личнoстна програма за възнесение - Седмица 4, Дейност 6


Начало:
Започнете тази дейност в 4-та седмица.

Предназначение:
Предишните дейности бяха предназначени за лекуване на енергийните блокажи на долните чакри. Следващата и най-важна стъпка изисква от вас да се балансират чакрите. Тази дейност ще използва една проста техника за визуализация. Не са нужни години на обучение, за да извършите това упражнение, въпреки че принципно медитацията е най-добрия начин за балансиране на чакрите ви. Не забравяйте, че най-важното е силата на вашето съзнателно намерение, така че не се притеснявайте за въртене, определени цветове, звуци, и т.н. В допълнение, възнесението не дискриминира, така че няма значение, ако имате физическо увреждане, нараняване на гръбначния стълб, загубен крайник и т.н., защото изцелението на чакрите работи върху ефирното тяло.

Дейност:
1. Моля, не опитвайте тази дейност, докато не сте запознати с местонахождението на първостепенните чакри.
2. Не се колебайте да се обърнете към вашия учител и ангели за тяхната подкрепа и помощ.
3. Отстранете всички звуци и светлини, доколкото е възможно, за да предотвратите евентуални прекъсвания.
4. Седнете или легнете, така че да ви е удобно. Опитайте се да не кръстосвате краката и ръцете, защото това блокира потока на енергия надолу по гръбначния стълб.
5. Затворете очи, отпуснете се и контролирайте дишането си, докато тялото ви се успокои.
6. Сега във въображението си, визуализирайте топка от златна бяла светлина (вж. илюстрацията), с размерите на топка за тенис, плуваща на 40 см над темето ви.
7. Сега нека тази топка от светлина се спусне надолу през върха на главата ви в коронната чакра (хилядолистника).
8. Съсредоточете ума си върху топката и си представете, че тя се позиционира на около 5 см. над мястото на чакрата (над повърхността на физическото тяло) в продължение на 30 секунди. Представете си, че тази светлина разтваря черен лепкав сироп или енергийните блокажи в чакрата.
9. Сега психически прехвърлете топката от светлина върху чакрата на челото / третото око и след това повторете стъпка 8.
10. Повторете стъпка 9 и 8 за всяка от останалите първостепени чакри.
11. След като сте приключили с чакрите, спуснете топката от светлина през краката ви и освободете енергията чрез стъпалата на краката ви в земята, или Вселената.
12. Моля, повторете това упражнение за балансиране (от коронната чакра до краката) още четири пъти.
13. След като сте приключили вашите пет цикъла, просто останете в спокойна позицията за минута и след това бавно отбройте от 1 до 5. На пет, ще се почувствате будни и отпочинали.
14. Това упражнение трябва да ви отнеме около 15 минути. Освен това, след като сте усвоили визуализацията, не се колебайте да увеличите броя на циклите.


Моля, не се отказвайте и не спирайте тази дейност! Продължавайте да практикувате. Ще ви отнеме време да овладеете уменията за визуализация, но резултатите си заслужават!

Колко често:
Преди да предприемете тази дейност трябва да сте се информирали за позицията и функционирането на основните чакри. Трябва да се стремите да изпълнявате тази задача най-малко четири пъти седмично в продължение на минимум четири седмици.
Честотен цикъл на разширяване:
През третата седмица от тази дейност, тялото ви може да навлезе в първия цикъл на честотно разширяване. Започнете да мислите за стъпките, които трябва да предприемете, за да запазите себе си "балансирани и центрирани." (виж по-долу). В допълнение, в таблицата по-долу са посочени периодите от време, когато могат да възникнат двата цикъла на разширяване на честотата по време на програмата. Първият цикъл на експанзия започва, когато честотите от чакрите на южния полюс (първите три) се сливат заедно, но само след като са съгласувани и балансирани (затова е и необходимостта от настоящото упражнение). Вторият цикъл на експанзия се случва, когато честотата на южния полюс се слее с честотата на сърдечната чакра, и така нататък. Моля, обърнете внимание: времето посочено за тези цикли на честотно разширяване са само приближение, защото всеки човек ще се развие в различни етапи, енергийния ви отпечатък може да се запази възходящ (повече цикли) и други променливи могат да забавят или ускорят целия процес.

Първи цикъл на разширяване
След приключване с дейност 6 (след 5 седмица)

Втори цикъл на разширяване
След приключване с дейност 10 (след 12 седмица)

ВАЖНО
"Балансирани и в центрирани" се отнася до състоянието на вашето тяло, когато се чувствате нормално (емоционално, физически и психически). Когато сте подложени на цикъл на честотно разширяване, тялото ви ще бъде "избутано и извадено" далеч от това изходно ниво (нормално). Трябва да го разпознаете и да знаете какво да правите, когато се чувствате небалансирани. За да останете балансирани, трябва да управлявате  честотата си, предприемайки стъпки да се почувствате нормално по време на всяко разширяване. Урокът тук не е да се борите с честотните промени или да си го изкарвате на другите, а да намерите начини да останете емоционално спокойни и хладни. По време на възнесението може да получите множество "изтощения на сакралния сплит" (емоционални възходи и падения, гняв, промени в настроението и т.н.). От мой личен опит, мислете за тази част на възнесението като личен тест. Необходимо е да се научите да балансирате "ума и тялото", да управлявате и защитавате вашия енергиен отпечатък от ниска вибрационната енергия или отрицателен пренос. Ако не предприемете стъпки, за да сте балансирани, ще удължите физическия дистрес и емоционалния и психически хаос.

Оригинален източник: Ascension 2012

0 коментара:

Публикуване на коментар