08 юли 2014

Поредица: Тринадесетте масонски тайни - Тайна номер две

Масонска тайна номер две - Храмът на Изида

Първо, трябва да отбележим, че звездата е "Звездата от Изтока". Второ, тя винаги е поставена заедно със седемте звезди на Орион. И така, коя е Звездата от Изтока?

Звездата на Изтока е Сириус. Най-ярката звезда в нощното небе, която на 24-ти декември се подрежда с трите най-ярки звезди от пояса на Орион. Тези три звезди се наричали още от древни времена "Тримата царе". В древен Египет звездата Сириус била с огромно значение. Тя се идентифицира с богинята Изида. Изгряването на Сириус, което е астрономически феномен, било празник за египтяните. Техният свещен календар е изцяло основан на звездата Сириус, а не на Слънцето или Луната.

В голямата пирамида в Гиза има шахти на две от страните й. Една от страните сочи към съзвездието Дракон, а другата сочи към Сириус. Трите пирамиди в Гиза са подредени точно по пояса на съзвездието Орион. Според египтяните Орион олицетворява Озирис. По този начин Озирис пътува през небесата заедно с Изида. Изида ражда Хор, Слънцето.
Напрiмер Хор означава "слънце" или "светлина" и той има враг, наречен Сет. Сет е олицетворение на тъмнината и нощта. Казано метафорично, всяка сутрин Хор влиза в битка със Сет, докато вечерта Сет побеждава Хор и го праща в Подземния свят.

Още оттогава звездата Сириус е символ на Всевиждащото око. Това е окото на Изида. Първия флаг на САЩ е носещо се око със седем звезди.

"И видях жена, седяща на червен звяр, пълен с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога. Жената беше облечена в пурпурно и червено и позлатена със злато и скъпоценни камъни, и бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с мръсотии и нечистотии от нейното блудстване. И на челото й беше написано име, тайна: Вавилон, великата, майка на блудниците и гнусотиите на земята." Откровение 17:3-5

Статуята на свободата в пристанището на Ню Йорк е дадена през 1884г. като подарък от ложата "Великият Изток на Франция" на масоните на Америка в чест на стогодишнината от създаването на първата масонска република. Тя държи масонската "Факла на Просвещението". Тя е свръзана с "Огнената факла на разума" на масоните илюминати от началото на 18-ти век. Факлата представлява "Слънцето" в небето. Официалното име на статуята на свободата е "Свобода просвещаваща света". Крайъгълният камък на статуята описва как е положена при масонската церемония.

Илюминати означава "нося светлина", което се символизира от носенето на факел. Той стои на върха на Статуята на свободата, на върха на гроба на Кенеди и върху тунела, където е убита принцеса Даяна. Статуята на свободата е проектирана от Фр. Бартолди и построена от френския инженер Густав Айфел (и двамата се известни масони). В началото тя не е предвиждана за "Статуя на свободата", а е планирано да бъде на входа на суецкия канал в Египет през 1867г.

Бартолди, както много други свободни зидари бил много добре запознат с египетските ритуали неведнъж казвал, че статуята ще бъде точно изображение на богинята Изида. По-късно я преработил в "Статуя на свободата", за пристанището на Ню Йорк, когато била отхвърлена за Суецкия канал.

Богинята Изида е позната с много имена, включително и Джуно. Изида носи звезда на главата си, точно както Статуята на Свободата.

Булото на Изида

Във филма "Ловци на Духове" героите гледат света през булото на Статуята на Свободата (Изида). Има няколко препратки към преминаването на булото на Изида, една от които е надпис на входа на известния храм на "Изида от Саис" в едноименния град в Египет, на който пише следното:

"Аз, Изида съм всичко, което беше, е и ще бъде; никой смъртен не е повдигал булото ми."

Изида от Саис често е изобразявана като стояща между две колони, с воал пред нея. Този символ на преминаването през портал или вход директно се свързва с преминаването между колоните Яхин и Боаз. Илюминатите са преминали портала.

"Реликвите, които поставихте са достатъчни да превърнат този свят в Ад. Чрез нас всички пътища водят към Рая. Избранико, близо си до своята цел. Знай, че Ада е планиран за теб ако решиш да предадеш Изида! Вече корпорациите хранят децата ти - бъдещите роботи, които ще задвижват системата. Всяка твоя нужда ще бъде задоволена в този нов смел свят, но ти ще си мъртъв, с изключение на твоята плът и няма да можеш да го почувстваш. И тези отгоре - илюминатите, тези, които унищожиха първия свят, ще унищожат и втория. 


Върви редом с нас! Бъди силен! Ние се връщаме в Градината. Кетер ще те отведе право в Ада. Зад панела ние ти показваме последната част от картината. Това е първата част от Тайната. Втората част се намира зад Вратата. 

Тази карта ти показва света, който ще създадем. Тази карта показва лицето й - Изида. Не е ли винаги Тайната пред нас? Знаците се написани ясно за тези, които имат очи да виждат. Ако се довериш на Кетер, ще изминеш пътя към Ада. Съедини мрака и светлината и преобърни потоците на любовта и светлината."

0 коментара:

Публикуване на коментар