16 ноември 2011

БЪЛГАРИТЕ: Истинската история - Встъпление

Тази книга е поглед към приказната хилядолетна история на българския род. Тук са подбрани и подредени най-съществените събития от тази история и е направен опит за оценка на влиянието им върху съдбата на народа ни. Използвани са данни от трудовете на съвременни автори-родолюбци, които с много усилия и находчивост успяха да разкрият нови страници от българската история. Тези сърцати българи все по-успешно достигат до истината за миналото на нашия народ, което спомага за отхвърляне на заблудите и преднамерените изкривявания и фалшификации на българската история.
Оказа се, че ние българите, имаме велика и славна история, каквато малко народи по света притежават. Българите - нашите предци са били могъщ народ, хора със силен дух и богата душевност. Те са били народ победител, народ преуспяващ, народ за пример.
Неувяхваща е славата на техните дела, идеща от хилядолетията. Всичко това вдъхва в нас, техните наследници, вяра и оптимизъм и ни изпълва с енергия и воля за борба с трудностите по пътя към бъдещето.
Целта на тази книга е събуждане и издигане на българското национално самосъзнание, което по естествен път да доведе до възпламеняване на Могъщия Български Дух. Счита се, че едно от средствата за постигане на такъв резултат е възкресяването и синтезът в една цялост на основните събития от българската история. Така те ще могат да окажат по-силно въздействие върху националното ни съзнание, ще стимулират единение и воля за действие. Раздробеността, разпиляността и многословието са безплодни, когато залогът е голям.
За успеха на движението ни към бъдещето, решаваща роля ще имат знанието, степента на организираност и наличието на морал и воля да се борим и вървим напред.
По всичко това ние можем да се поучим от нашите предци - древните българи. В нашата история и в нас самите е закодирано всичко, което е необходимо по пътя на българския род към БЪДЕЩЕТО!

* * *

БЪЛГАРИ дава ви се:

Камбанен звън - за да се пробудите!
Памет - за да знаете кои сте и откъде идвате!
Знание - за да прогледнете и прозрете бъдещето!
Твърд - за опора, на която да стъпите!
Знаме - за да го следвате, без да откъсвате поглед от него!
Огън - за да възпламените своя дух и да полетите!
Меч - с който да се сражавате като лъвове - храбро, с достойнство и чест и да побеждавате!

0 коментара:

Публикуване на коментар