05 февруари 2014

Декалцифициране на епифизата - част 1 - Какво е епифизата?

Здравейте, днес започвам поредица, състояща се от четири части, в която ще говорим за пинеалната жлеза или епифизата. В някои публикации вече споменах епифизата, но е време за навлезем по-дълбоко в тази материя. Поредицата ще опише какво е епифизата и защо тя е толкова важна за нашето духовно развитие и за развитието ни като същества. Ще поговорим за калцификацията на епифизата, какво я предизвиква, както и за вредните ефекти от това върху нашия физически и духовен живот. Ще говорим за начините как да декалцифицирате епифизата си, как да я активирате (да активирате третото око) и всички произтичащи предимства от това. В този ранен етап на поредицата само ще спомена, че без активирана и декалцифицирана епифиза почти никакви сериозни духовни преживявания не са възможни, което несъмнено забавя и развитието ни като духовни същества. Не забравяйте! Ние сме духовни същества, имащи човешки преживявания, а не обратното. Приятно четене!

Какво е епифизата (Третото око / Аджна чакра)?

Епифизната жлеза се счита за една от най-важните части на нервната ни система. Тя е обвита в мистерия, но колкото повече хората я изследват, те осъзнават, че епифизата по същество е духовна антена, мистичното трето око (Аджна чакра), за което древните традиции говорят. В продължение на много векове, третото око е приемано за начин да се достигнат по-високи нива на съзнанието, докато все още човек е във физическо тяло.

Концепцията, че епифизната жлеза е "седалището на душата" или "духовната врата към всички светове и всички измерения" е важна за осъзнаването на пълната й функция. Преди да можете да стигнете до тази духовна врата, трябва да започнете практики за детоксикация и активация на вашата епифизна жлеза, чрез методи, като например промени в диетата и духовни практики като медитация и визуализация.

Медицината описва епифизата като:
"Малка ендокринна жлеза в гръбначния мозък, която произвежда производния на серотонина хормон, наречен мелатонин, който влияе на модулацията на моделите за събуждане/сън и сезонните функции. Формата й наподобява малка шишарка (шишарката често се среща в религиозния символизъм, особено в християнството) и се намира в близост до центъра на мозъка, между двете полукълба, завита в канал, където двата заоблени таламични органа се свързват."

Wikipedia съдържа богата информация за епифизната жлеза. Като обобщение, ключовата информация е представена по-долу:

Местонахождение на Епифизната жлеза

"Епифизната жлеза е структура с форма на шишарка и често се вижда при рентгеново сканиране на черепа, тъй като тя често се калцифицира; калцификацията е доказана и се съпоставя с натрупването на флуорид."
Шишарковидната форма на епифизната жлеза е много интересна тема. Символично, много организации, както религиозни, така и духовни, са използвали шишарката като икона. За повече информация вижте видеото на Дейвид Уилкок по-надолу в тази публикация (видеото е на английски).

Състав на Епифизната жлеза

"Епифизната жлеза съдържа редица неща, включително Пинеалоцити (паренхимни клетки), които в много гръбначни животни имат голяма прилика с фоторецепторните клетки на окото. Някои еволюционни биолози смятат, че епифизните клетки споделят общ еволюционен прародител с ретиналните клетки. При някои гръбначни животни, излагането на светлина може да предизвика верижна реакция от ензимни събития в епифизната жлеза, които регулират циркадните ритми. Някои ранни изкопаеми на черепи на гръбначни животни имат епифизна изрезка (откриване). Това корелира с физиологията на съвременните "живи фосили", на миногите и туатарите, както и някои други гръбначни животни, които имат париетален орган или "трето око", което, при някои от тях, е фоточувствително. Третото око представя по-ранен подход на еволюцията към фоторецепцията. Структурите на третото око в туатарите са аналогични на роговицата, лещата и ретината, въпреки че последните по-скоро приличат на октоподна, отколкото на ретина на гръбначно животно. Асиметричното цяло се състои от "око" вляво и епифизна торбичка вдясно."

Идеята за третото око е научен факт. Целта на това трето око е ключът, който отваря вратата към метафизичните тълкувания, за които древната мъдрост говори.

Производство на Мелатонин от епифизната жлеза

"Мелатонинът е 5-метокси-N-ацетилтриптамин, производен на аминокиселината триптофан, който също има и други функции в централната нервна система. Производството на мелатонин от епифизната жлеза се стимулира от тъмнината и се инхибира от светлина. Фоточувствителните клетки в ретината засичат светлина и директно сигнализират на суперахиазмалното ядро (SCN), задвижвайки неговия ритъм с 24-часовия цикъл в природата."
Много експерти в мета-физиката, както и древни традиции говорят за духовни практики в тъмнината, които да спомогнат за стимулиране на епифизната жлеза.

Разтеж на епифизната жлеза

"Човешката епифизна жлеза расте по размер до около 1-2 годишна възраст, оставайки стабилна след това, въпреки че теглото й се увеличава постепенно от пубертета нататък. Изобилните нива на мелатонин при децата се смята, че инхибират половото развитие и епифизните тумори са свързани с преждевременен пубертет. Когато пубертета дойде, производството на мелатонин се намалява. Калцификацията на епифизната жлеза е характерна при възрастните, но се наблюдава и при деца на 2-годишна възраст. Процентите на калцификация се различават значително в отделните страни и са склонни да се увеличават с възрастта; калцификацията се среща при около 40% от европейците до 17-тата им година."

Интересното тук е защо епифизната жлеза расте до навършване на 1-2 години? Дали това е причинено от нашата околна среда и нашите навици? Дали епифизната жлеза на нашите деца се потиска нарочно? Децата се възприемат като най-духовните същества, тъй като те не разполагат със страховете или тревогите на възрастните, когато са родят. Те се раждат свободни и изпълнени с безусловна любов. Обществото е това, което поставя тези страхове и кондициониране в нашите деца. Би било интересно да се разбере какво би се случило ако епифизната жлеза на детето не е повлияна от заобикалящата среда и се остави да се развива, да расте и да се активира.

Ако сте любопитни да разберете за някои изследвания, свързани с епифизната жлеза, изгледайте следното видео на Дейвид Уилкок. То съдържа някои от различните легенди и символика около тази важна жлеза:



Епифизната жлеза (Трето око / Аджна чакра) и ДМТ

Изчистването на епифизната жлеза и активирането на третото око е от съществено значение за тези, които желаят да развиват психическите си способности и многоизмерно възприятие. Пробуждането на епифизната жлеза носи способността за съзнателно астрално пътуване, изследване на други измерения и дори предвиждане на бъдещето до известна степен.

Мнозина вярват, че способностите, които епифизата предлага идват от способността й да произвежда по естествен път собствен ДМТ (диметилтриптамин, психеделична субстанция), когато е напълно оперативна. Това позволява на индивида да бъде в постоянно състояние на "виждане" през голяма част от времето, използвайки тези специални сетива.

ДМТ е описан като естествено психеделично съединение, което е широко разпространено в цялото растително царство. Той се среща в малки количества при бозайниците, включително и хората, където функционира като амино невротрансмитер. За повече информация, моля посетете статията в Wikipedia тук.

ДМТ присъства в шаманската отвара на Южна Америка, наречена Аяуаска. Шаманите са използвали тази отвара в продължение на много поколения, като начин да влязат в света на духовете. Това медицинско растение расте в амазонската джунгла и донася дълбоко физическо и изцеление на сърцето, чрез неговите изчистващи ефекти и предоставя способността да възприемаме други измерения. С достатъчно практика и развитие, вашата епифизна жлеза ще произвежда това специално вещество. Тези, които приемат това билково лекарство достигат до периоди на дълбоки преживявания, където стават наясно с проблемите и тревогите си, и което им позволява да бъдат излекувани, чрез прозренията, които идват от ДМТ съзнанието.

ДМТ е напълно естествено вещество, което човешкото тяло ще произвежда и разпространява, когато е в изцелено състояние. Мнозина (включително и аз) вярват и знаят, че човешките същества са предназначени да бъдат далновидни, способни да достъпят информацията в други измерения, позволявайки й да ги води през това космическо пътуване, което наричаме живот. Тя ни позволява да се издигнем над егото и да осъзнаем, че ние сме едно съзнание, което ни дава възможност бързо да излекуваме нашите страдания, конфликти и да изчистим нашата карма.

За повече информация относно ДМТ, моля изгледайте документалния филм "ДМТ: Молекулата на духа" (филма можете да намерите и тук с български субтитри, които можете да свалите оттук). Филмът прави преглед на работата на Др. Рик Страсман и навлиза в подробности за това как епифизната жлеза произвежда свой собствен ДМТ (видеото по-долу е на английски):



Какво е калцификация и какво я причинява?

Калцификацията е натрупване на калциеви фосфатни кристали в различни части на тялото. Това е естествен процес, причинен главно от нанобактерии. Нанобактериите са малки микроорганизми, които образуват черупки от калциев фосфат около себе си, главно, за да се предпазят от имунната ви система. Именно тези черупки, които се натрупват в нашата епифизна жлеза, в крайна сметка я калцифицират. Освен това много изследователи установиха, че това може да бъде причината за повечето болести, от артрити до инсулт, от рак до болки в гърба, тъй като тези калциеви черупки се натрупват в различни части на тялото ни.

За съжаление епифизната жлеза при повечето хора е силно калцифицирана. Тя толкова се калцира, че при сканиране се вижда като бучка от калций, в крайна сметка залепявайки третото ни око.

Поради ужасяващите западни менюта и хранителни системи, повечето хора са изложени на много повече от тези организми, отколкото когато и да било. И не само това - те също биват калцифицирани и чрез други начини, които ще разгледаме в следващата част: Как да декалцифицираме епифизната жлеза?

0 коментара:

Публикуване на коментар