06 февруари 2014

Декалцифициране на епифизата - част 3 - Как да активираме епифизата?

Някога питали ли сте се как да активирате епифизната жлеза (Третото око/Аджна чакра)? Тук е отговорът ...

След като започете пътуването за спиране на по-нататъчна калцификация от вашата епифизната жлеза и започнете процес на детоксикация, следващата стъпка е да активирате епифизата си и по този начин да развиете третото си око.

Активирането на вашата епифиза и по-нататъшното й развитие ще ви позволи да упражнявате третото си око и по този начин да засилите психическите си способности. Подобно на всяка част от тялото ви, след като разберете как работи, можете да я поддържа така, че да остане здрава. Точно по същия начин мозъците ни се развиват, ако ги използваме по-често, същото важи и за епифизата. Много експерти показаха, че тези, които работят върху развитието на епифизата, също й помагат да се увеличи в позитивен аспект. Както и при всички упражнения и развития, практиката е от ключово значение тук. Колкото повече развивате или активирате своята епифиза, толкова по-голям шанс имате за достигане на желаното крайно състояние на напълно функционираща и здрава епифизна жлеза.

По-долу е даден списък с дейностите, които можете да предприемете за да развиете своята епифизна жлеза:

Стъпка 1 - Подготовка на средата за активация на епифизната жлеза (Третото Око/Аджна чакра):

Епифизната жлеза се нуждае от чиста тъмнина за да отделя мелатонин, който произвежда серотонин. Тези химикали са от решаващо значение за психичната осъзнатост и от своя страна активират вашата епифиза. Ето защо, покрийте прозорците с пердета или щори и премахнете всяка електроника от стаята си, включително компютри, телефони и телевизори или други устрийства, които излъчват светлина, електромагнитни полета или отвличат вниманието ви от вашата медитация.

Както посочихме в предишната част, стимулирането епифизната жлеза за производството на мелатонин също трябва да доведе до прекъсване на калцирането й.

Пречистете въздуха в дома си, чрез закупуване на озонова машина или пречиствател на въздуха. Дишането ще стане много по-лесно, когато въздуха е чист, а дишането е много важно за активиране на епифизната жлеза. Препоръчително е медитацията или дихателните упражнения да се извършват на брега на морето, където въздухът е най-чист. Ако не живеете на брега на морето, тогава можете да докарате свежия морски въздух в дома си, като използвате пречиствател на въздуха/йонизатор.

Препоръчителен продукт: FIVE STAR FS8088 Ionic Air Purifier Pro Ionizer Cleaner with UV
Препоръчителен продукт: Heaven Fresh HF 200 Ionic Air Purifier

Стъпка 2 - Подгответе тялото си за активация на епифизната жлеза (Третото Око/Аджна чакра):

Основно, подготовката на тялото включва декалцификация на епифизата и премахване на източниците на калцирането. Също така означава да имате здраво тяло, да сте балансирани и във възможно най-доброто благосъстояние.

Това може да се постигне с дневни упражнения, здравословна диета, без преяждане и медитация. Всички те допринасят епифизата да произвежда по-високи концентрации на мелатонин и по този начин да се стимулира. Това също така означава, че ще имате по-добър и по-дълбок сън през нощта, което винаги е добре за общото ви благополучие.

Стъпки за активация - храни, които стимулират епифизата (Третото Око/Аджна чакра):

Както бе споменато в предишната част, следните храни са страхотни активатори за епифизата:

Суров шоколад:

Суровото какао е страхотен детоксикатор на епифизната жлеза във високи дози, заради високото си антиоксидантно съдържание. Също така е много добър симулант на епифизата, което може да ви помогне да активирате третото око.

Препоръчителен продукт: Certified Organic Raw Cacao Powder 1 Pound/16oz
Препоръчителен продукт: Raw Organic Peruvian Cacao Powder – 500g (Certified Organic)

Гъбата Чага:

Гъбата чага е най-хранително-богатата от всички дървесни израстъци и е известна на сибиряците като "дар от бога", японците я наричат ​диамантът на гората", а китайците я считат за "Кралят на растенията". Тя директно захранва и подхранва епифизната жлеза, като й позволява да функционира по-пълно. Определено гъбата чига е задължителна за тези, които искат да активират епифизната си жлеза като част от цялостен подход.

Препоръчителен продукт: Siberian Chaga Extract Powder 4oz
Препоръчителен продукт: Chaga Powder 50g
Препоръчителен продукт: Pure Chaga – 90 vegetarian capsules, 525 mg

Стъпки за активация - Медитация и йога практики, които стимулират епифизата (Третото Око/Аджна чакра):

Тох пеене (Thoh Chant)
Един добър начин да се стимулира епифизата е да пеете Тох (все едно казвате Тооох). Ако сте в състояние да изпеете това в нота средно До или Си, това ще ви помогне. Препоръчително е да изпеете Тох три пъти, след това да изчакате 24 часа и да го направите отново три пъти. Повтаряйте този процес и ще видите, че е много мощен стимулант на епифизата.

Ето едно видео с музика за Thoh Chant:



Йога визуализация

Друг добър метод е да направите някои йога визуализации, като например:

1. Леко затворете очи, гледайте към върха на носа си и бавно преместете поглед към моста на носа.
2. Седнете с изправен гръб или легнете напълно неподвижно по гръб. Дръжте дланите си към тавана (над главата или на коленете).
3. Оставете всички "мисли", които изглеждат кондиционирани да си отидат. Отразете ги, ако дойдат, но им позволете да си отидат. Съсредоточете се върху дишането си за да изчистите ума си от всички неподходящи мисли.
4. Визуализирайте, колкото е възможно по внимателно как духовното тяло избягва от физическото, през епифизната жлеза. Това е първата стъпка в насочването на енергиите, необходими за да активирате епифизата. В крайна сметка, ще се чувствате, че оставяте физическото си тяло, за да направите астрална проекция. Често, хората чуват "жужащ" звук докато духът излиза от физическото тяло.
5. Практикувайте тази медитация ежедневно. Отделете известно време всяка сутрин, за предпочитане между 4 и 6 часа сутринта, за медитация. Колкото повече практикувате, толкова по-лесно ще бъде да разработите и да упражнявате епифизата си.

Йога дишане

Както при всички йога практики, дишането в много важно за въздигане на вашата кундалини/Чи енергия. Човек трябва винаги да вдишва през носа и да издишва през устата, вдишвайки максималния възможен капацитет от кислород. Също така е наложително първо да изпълните корема и след това бавно да позволите на гърдите да се разширят, след което напълно да издишате, позволявайки на всички токсини в белите дробове/органи да бъдат освободени.

Гледане на Слънцето

Гледането на Слънцето е много мощен метод за активиране на вашата епифиза. Ако сте сериозни към практиката за гледане на Слънцето, тогава трябва да следвате определен режим. Има начин да гледате слънцето без да навредите на очите си, но ако не знаете този метод и просто гледате слънцето може да си създадете проблеми. Идеята зад гледането на слънцето е, че вие ​​буквално поглъщате енергията на слънцето, като по този начин енергизирате тялото си. Хира Ратан Манек е човекът, който е създаде тази практика за всички хора, и сега е в състояние да живее без храна за изключително дълъг период от време и все още да е силен и здрав. Неговата епифизната жлеза всъщност е нараснала през годините! Вие трябва да започнете, като гледате към слънцето през първите 15 минути на изгрева и последните 15 минути от залеза, само за няколко секунди в началото. Причината, поради която да го правите по време на изгрев/залез, е защото тогава слънцето има най-слабо въздействие върху очите. Идеята е да изградите способност да гледате слънцето по време на тези периоди. За повече информация, можете да посетите уеб сайта на Хира Ратан Манек: http://solarhealing.com/

Изцеление на сърцето

Изцелението на сърцето повишава цялостната вибрация на съществото и лекува страха. Това от своя страна стимулира епифизната жлеза и ни помага да видим други измерения. За повече информация относно това, може да посетите следния уебсайт: http://emotrance.com/healing_the_heart.htm

Стъпки за активация - духовни пътешествия, които ще развият вашата епифиза (Трето Око/Аджна чакра):

Ибога:

Ибога е храст и халюциноген в тропическите гори, който се среща в Западна и Централна Африка. Ибога стимулира централната нервна система, когато се приема в малки дози и предизвиква видения в по-големи дози. В някои части на Африка, където растението расте, кората и корена се дъвчат за различни фармакологични или ритуални цели. Използва се по подобен на Аяуаска начин, за да ви помогне да отворите вашата епифиза и по този начин вашата връзка към световете на духовете. За повече информация, моля посетете: http://www.ibogahouse.com/how-to-detox-your-pineal-gland-fluoride-mercury-consciousness/

Аяуаска:

Както вече говорихме, Аяуаска е южноамериканска шаманска отвара, която се използва от шаманите в продължение на много поколения като начин да влязат в света на духовете. Това е растение, което расте в амазонската джунгла, и което освен, че лекува, също така дава и способността за възприемане на други измерения. Идеята е, че с достатъчно практика и развитие, епифизната ви жлеза ще произвежда собствен ДМТ, който е в основата на Аяуаска преживяванията. Също така можете да приемете тази билкова медицина като участвате в шамански ритуал в Южна Америка, където участниците преминават през период на дълбоки преживявания, и където въпроси и проблеми могат да се осъзнаят, което им позволява да бъдат излекувани, чрез прозренията, които идват от шаманския опит. Всичко това помага да се отвори и стимулира епифизата.

0 коментара:

Публикуване на коментар