15 юни 2012

Вселенски принципи.......

Светът, който познавате, е изграден от матрица, основана на различни закони на взаимовръзката между нещата. Някои закони са енергийни, други физични. Не всички ще можете да разберете, но голяма част от тях имат пряко приложение в обикновенния живот, който всеки един от нас води. Спазването на основните принципи и закони, предполага съзнание във всяко действие и знание за последиците от всичко, което правите.
В условията, в които живеете не всичко се вижда така, както отстрани. Но не губете надежда, че можете да излезете от ситуация. Бъдете креативни и съзнателни във всеки един момент. Наслаждавайте се на живота, който водите във всичките му проявления и търсете най-доброто във всяка една ситуация.
Какво научихте? Какво знаете? Какво искате да знаете? Всеки въпрос има отговор. Всяка ситуация - изход. Надежда има и тя е във вас. Бъдете умни в постъпките си и съзидателни в действията си.

Относно тълкуването на Законите. Не тълкувайте законите като влагате в тях смисъл, който нямат. Всички те са взаимосвързани и имат пряка връзка един с друг. Мрежата, която изплитат, е матрицата в която е създаден и се развива живота. Така, че не влагайте в думите, които четете съдържание различно от това, което те носят. Най-големите недоразумения идват от това, че влагате в думите съдържание, което те нямат.
Относно прилагането на Законите. Прилагането изисква воля във всеки един момент. Това означава да бъдете будни и съзнателни, дори когато казвате „благодаря” за закуската, която си купувате. Бъдете съзнателни във всяко действие, което вършите.
Относно нарушаването на Законите. Нарушаването на Законите от Вас не е „края на света”, но може да доведе до последици, които ще изтърпите ако не днес, то някъде напред във времето, когато може и да не разберете смисъла на случващото се. А то има смисъл. Някъде, някога, сте нарушили основен принцип на развитието на нещата и сега трябва да понесете последиците от това. Никой не ви е виновен. Не винете никого. Вие сами създавате света около вас, такъв какъвто го виждате. Ако ви бият „без причина” и плачете заради това всеки път и се питате в какво сте сгрешили, причините могат да бъдат много, но една от тях може да е, че не сте се научили на самоуважение. Да, тропнете с крак и да кажете : „Стига толкова! Аз не заслужавам това.” Ако получавате радост и любов, наслаждавайте им се във всеки момент и давайте любов и внимание на свой ред. Енергията трябва да се обменя, да тече безпрепятствено, защото иначе застоява и носи много беди. Болести на физично ниво, болести на психично ниво. Вие искате да сте здрави - тогава започнете още днес съзнателно да избирате своя път, а не да вървите безсъзнателно по пътеки, които дори не виждате.
Умножете знанията си за света, в който живеете и не мислете, че животът ви свършва тук и сега. Животът продължава на места, за които дори не подозирате и онова което не сте постигнали тук, ще имате шанс да отработите по-нататък. Това е пътят на енергията и вие отдавна сте част от него. Дори да не съзнавате, дори да не вярвате, дори да не искате. Това е цикълът на вселенския закон.

Няма Бог в смисъла, който вие влагате в него. Има Бог в друг смисъл, който дори не можете да си представите. Вие също сте част от това голямо нещо, наречено Живот, но отдавна сте загубили способността си да регистрирате онези промени, които създавате с всяко едно свое действие. Не сте опитни мишки. Животът ви е поле за изява във всеки един момент. Какво ще направите с него си е лично ваша работа.
За децата и Законите. Учете децата да спазват основните правила. Няма нищо по-лошо от това да научите децата си да не вярват. Чудесата съществуват и те могат да бъдат чародейци. Нека децата Ви вярват, че всичко може да бъде постигнато, ако имат воля и чисто сърце.

За Разпространението на Законите. Говорете за законите дори да не ги наричате така. Говорете за тях и ги прилагайте във всяка една ситуация в живота си. Те са канавата, на която е изтъкано дори най-малкото, най-незначителното за вас нещо. Не се страхувайте, че ще бъдете смешни. Какво от това, че някой се подсмихва. Вие му се усмихнете с цяло сърце и кажете: „Истина ти казвам!”
И не е нужно да имате Месия за да чуете тези думи, защото всеки от Вас е месия, но не иска да бъде такъв, тъй като това означава да се откаже от толкова много стари схващания. Нали е по-лесно да бъдеш част от масата. Нали е по-лесно да вярваш в неща, което са насаждани с години. Откъде знаете, че те са истина? Откъде знаете, че някой не ви ги е насадил за да ви контролира? Съзнанието Ви е обременено с хиляди други неща, но не и със знание за себе си. Кой си ти? Откъде идваш? Къде ще отидеш, когато оставиш на Земята това малко тяло? Защо се суетите как изглеждате? Какви са очите, краката, ръцете, телата ви? Защо се срамувате от голотата си, а не се срамувате от това, което носите в душите си - омраза, злоба, лоши чувства. Какво е Месията? Месията е човек, която е осъзнал простите истини, които ще ви кажа. И така ще разберете, че всеки един от Вас е месия, но се е вкопчил в рутинния си живот и не се пуска по течението. Как ще разберете, че умеете да плувате, ако сте се вкопчили в ежедневието. Как ще разберете, че умът ви може да лети, ако не го освобождавате от всекидневните дребни грижи. Грижите се за телата си, а защо не се грижите и за душите си? Как храните и поите тялото си!? С какво храните и поите душата си?! Всичко сте обърнали наопаки и приемате себе си за най-важното, а най-важното е вътре във Вас.


1. ЗАКОН ЗА ЕДИННИЯ, ЦЯЛОСТЕН И СЪВЪРШЕН БОГ - СЪЗДАТЕЛ, ВСЕМОГЪЩ, ВСЕЗНАЕЩ, АБСОЛЮТЪТ, ВЕЗДЕСЪЩИЯТ ТВОРЕЦ, ВИСШИЯТ ВСЕМИРЕН РАЗУМ.

БОГ е първоизточникът, изворът на всички видове енергии - енергията във Вселената, атомната, електрическата, духовната. Той генерира енергиите във всичките им форми и е големият централен източник. Всеки от нас притежава частица от Него.

ЩО Е БОГ? Бог не е личност, място или обект. Той няма лице, Бог е процес на непрестанно сътворяване. Той е върховното битие. Бог не е същество, а по-скоро СИЛА, ЕНЕРГИЯ във Вселената, която е и самата Вселена и фактически е КОЛЕКТИВНОТО НАЧАЛО. БОГ е всичко, КОЕТО Е, Единният източник или Субстанция. БОГ е ПЪРВОСЪЗДАТЕЛЯТ, който се проявява във всичко съществуващо и Е във всички видове енергии, с които се срещаме. Те представляват неговите различни "образи", чрез които Той се опитва да разбере Себе Си, да хармонизира своите енергии и да открие целта, постигана от противоположните сили на една и съща енергия. Всички проявления на света са част от ЕДНО ЕДИННО ЦЯЛО, влагащо във всичко мисъл и стремеж да развива самото себе си.

БОГ Е И ВСЯКА ДУША, КОЯТО Е БИЛА НЯКОГА И ПАК ЩЕ БЪДЕ. Той е Колективното начало, което е колектив от индивидуализирани части. Бог е вечното движение и неподвижност. ТОВА Е И БОГЪТ И БОГИНЯТА. БОГЪТ Е БОГ И В МЪЖКИ И В ЖЕНСКИ РОД. ТОВА Е АЛФАТА И ОМЕГАТА, НАЧАЛОТО И КРАЯТ, ТОВА Е ВСИЧКО ВЪВ ВСИЧКОТО, неподвижният двигател, първоизточникът, който е вечно изменчив и неизменен. БОГ Е ЕНЕРГИЯ, ТОЙ Е КОСМИЧЕСКИЯТ ИЗЛЪЧВАТЕЛ, СТИМУЛИРАЩ ВСИЧКИ ПРОЦЕСИ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА.

БОГ е енергията, която наричаме ВЪОБРАЖЕНИЕ. БОГ Е СЪТВОРЯВАНЕТО, ПЪРВОНАЧАЛНАТА МИСЪЛ. Той е крайното изживяване, и е всичко между тях. Първопричината, Онова, което е Било преди Онова, което Е, Онова, което ще Бъде, след Онова, което Днес е и вече няма да го има.

БОГ е Непознатото Познание и Великото Невидимо. Той Е ВСИЧКО, КОЕТО СЪЩЕСТВУВА. Той е КОСМИЧЕСКО СЪЩЕСТВО и е наричан още ЗВЕЗДНИЯТ БОГ. Това е енергията от всяка новообразувана звездна система или Галактика, заедно с човешката енергия. Той е непрестанният процес, наречен ЖИВОТ. А Животът е Промяна. Следователно и Бог е ПРОМЯНА, защото винаги всичко се променя.

Бог е онова, което наричаме ЛОГОС (Познание). Това е информационният фонд, Умът на Вселената, записите на Акаша (Паметта на Света), Божественият Разум.

ЗАКОН - "СБОРЪТ ОТ ВСИЧКИ ИСТИНИ Е ВЕЛИКИЯТ ПЪРВОИЗТОЧНИК ИЛИ БОГ"
 

2. ЗАКОН ЗА БОЖЕСТВЕНОТО ЕДИНСТВО:

Законът на Божественото Единство ни помага да разберем, че живеем в свят, където всичко е свързано с всичко друго. Всичко, което правим, казваме, мислим и вярваме, се отразява на другите и на Вселената около нас.

3. ЗАКОН НА ВИБРАЦИЯТА:

Този Вселенски Закон казва, че всичко във Вселената се движи, вибрира и пътува в кръгообразни шаблони. Същите принципи на вибрация във физическия свят, се отнасят и до нашите мисли, чувства, жадувания, и желания в Етеричния свят. Всеки звук, предмет, дори и мисълта, си имат своята вибрационна честота, уникална сама по себе си.

4. ЗАКОН НА ДЕЙСТВИЕТО:

Законът на Действието трябва да бъде приложен, за да можем да проявяваме нещата на Земята. Затова, трябва да се заемаме с действия, които подкрепят мислите, мечтите, емоциите и думите ни.

5. ЗАКОН НА СЪОТВЕТСТВИЕТО:

Този Вселенски Закон казва, че принципите или законите на физиката, които обясняват нашия физически свят - енергия, Светлина, вибрация и движение - имат своите съответни принципи в ефира или Вселената.
Което означава, че всичко което виждаме във физическия свят е било преди всичко - нечия мисъл.

"Каквото е горе, това е и долу".


6. ЗАКОН ЗА ПРИЧИНАТА И СЛЕДСТВИЕТО:

- Каквото и да изпратите към Вселената, то се връща. Действието и Противодействието са както равни, така и противоположни.

- Казвайте добри неща на всеки. Отнасяйте се към всеки с абсолютно уважение и всичко ще се върне. Никога не се тревожете какво ще получите, просто се концентрирайте върху това, което Вие можете да дадете.
Този Вселенски Закон казва, че нищо не се случва по случайност или извън Вселенските Закони. Всяко действие има реакция или последствие, а ние "жънем това, което сме посяли".

7. ЗАКОН ЗА РАЗПЛАТАТА

Този Вселенски Закон е законът на Причината и Следствието, приложен върху осигурените ни блага и изобилие. Видимите ефекти от нашите дела са ни дадени под формата на дарове, наследства, приятелства и блага.

Това, което получавате е резултат от усилията, които влагате. Ако искате да имате по-добри резултати, трябва да помислите за нов или по-добър начин да се снабдите с тази облага.

8. ЗАКОН ЗА ПРИВЛИЧАНЕТО:                    

- Всичко вибрира - нищо не почива.
- Съзнателното взаимодействие с вибрацията, се нарича Чувство.
Вашите чувства, контролират парадигмите и вибрацията Ви.
Това диктува какво привличате.
- Когато не се чувствате добре, разберете за какво мислите, тогава помислете за нещо приятно.

Този Вселенски Закон демонстрира как ние създаваме нещата, събитията и хората, които идват в нашия живот. Нашите мисли, чувства, думи и действия, произвеждат енергии, които в замяна привличат сходни енергии. Негативните енергии привличат негативни енергии, а позитивните енергии, привличат позитивни енергии.

Колкото повече имате, толкова повече получаваш. Колкото повече привличате, толкова повече неща можете да привлечете към себе си.

9. ЗАКОН ЗА БЕЗКРАЙНОТО ПРИВЛИЧАНЕ НА ЕНЕРГИЯ:

- Енергията влиза във физическа форма.
- Образите, които държите в съзнанието си, най-често се материализират като резултати в живота ви.

Този Вселенски Закон казва, че всички хора носят в себе си силата да променят обстоятелствата в своя живот. По-високите вибрации поглъщат и трансформират по-ниските; затова всеки един от нас може да променя енергиите в живота си, като разбере Вселенските Закони и приложи принципите по такъв начин, че да повлияе на промяната.

10. ЗАКОН ЗА ОТНОСИТЕЛНОСТТА:

- Нищо не е добро или лошо, голямо или малко..., докато не се ОТНАСЯ за нещо.
- Практикувате да свързвате ситуацията си с нещо много по-лошо и тогава вашата ситуация винаги ще изглежда добра.

Този Вселенски Закон казва, че всеки човек ще получи поредица от проблеми (Въвеждащи Тестове), с цел да се засили вътрешната Светлина. Трябва да приемаме всеки един от тези тестове като предизвикателство и да останем свързани с нашите сърца, когато действаме спрямо разрешаването на проблемите. Този закон ни учи също да сравняваме проблемите си с тези на другите и да поставяме всичко в подходящата перспектива. Без значение колко лоша усещаме да е ситуацията ни, винаги има някой, който е в по-лоша позиция. Всичко винаги е относително.


11.ЗАКОН ЗА ПОЛЯРНОСТТА:

- Всичко има своята противоположност: Горещо - Студено... Горе - Долу... Добро - Лошо.
- Непрекъснато търсете доброто у хората и ситуациите. Когато го откриете - кажете на този човек.

Хората обичат комплименти, а позитивната идея в ума Ви, ви кара да се чувствате добре.
Помнете: Добра Идея - Добра Вибрация. Този Вселенски Закон казва, че всичко е континуум и има своята противоположност. Можем да потушим и да трансформираме нежеланите мисли, като се концентрираме върху противоположния полюс. Това е законът на умствените вибрации.

12. ЗАКОН НА РИТЪМА:

- Прилив и отлив..., нощта следва деня..., добри времена - лоши времена.
- Когато сте по надолнището, не се чувствайте зле. Знайте, че надолнището ще се промени и нещата ще станат по-добри.
Идват добри времена - мислете за тях.
Този Вселенски Закон казва, че всичко вибрира и се движи в определени ритми.
Тези ритми установяват сезоните, циклите, стадиите на развитие и шаблоните.
Всеки цикъл се отразява върху постоянството на Вселената.

13. ЗАКОН НА СОРТА:

- Всяко семе има период на износване или инкубационен период. Идеите са духовните семена и ще влязат във форма или физически резултати.
- Вашите цели ще се проявят, когато е правилния момент. Знайте, че ще се проявят.

Този Вселенски Закон казва, че всичко има своите мъжки (Ян) и женски (Ин) принципи, а те са в основата на цялото сътворение.

14. ЗАКОН НА МИСЪЛТА:

Законът на Мисълта казва, че вие ставате това, което преобладава най-много в ума ви.
Ако постоянно сте заети с проблемите в живота ви, не само че ще виждате все повече проблеми, но и няма да позволите на ума си да създаде решения. Получавате това, за което мислите.

15. ЗАКОН НА ПРОДОВОЛСТВИЕТО:

Някои може да го нарекат Законът на Искането. Така е, винаги искаме повече, винаги се увеличаваме. Също като семе, което иска да порасне, така и ние непрекъснато еволюираме да искаме повече и повече.

16. ЗАКОН НА ПРИЕМАНЕТО:  

Приемането не е взимане, приемането е благосклонно да позволите нещо да дойде при вас. Ако залюлеете една люлка, тя ще се върне към вас почти под същия ъгъл, под който сте я залюлели. Законът на Приемането е за даване до крайна степен, за да можете да приемете до крайна степен.

17. ЗАКОН НА НАРАСТВАНЕТО:  

Когато някой ви направи комплимент, как се чувствате? Ако някой продължи да насърчава работата ви, не се ли чувствате задължени да го направите отново и дори по-добре? Това е Законът на Нарастването. Даването на повече, ще ви позволи да приемете повече.

18. ЗАКОН НА ПРОТИВОСТОЕНЕТО:

Ако протестирате за сигурност, никога няма да я имате. Мирът, хармонията и радостта изискват вие да БЪДЕТЕ мир, хармония и радост. Да се борите за мир, не създава мир. Създава повече борба. Единственият начин да не сте в конфликт, е да се "оставите по течението" и да не се противопоставяте. Това не означава да се отказвате, а означава да не влизате в борба.

19. ЗАКОН НА ПРОШКАТА:

В трудните времена е лесно да обвиняваме другите. Лесно е да обвиняваме и себе си. Научете се да прощавате. Ако се научите да прощавате, спомените повече няма да ви ядосват. Излезте емоционално от ситуацията и действайте за нейното подобряване. Това е единственият път напред.


20. ЗАКОН НА ПОЖЕРТВУВАНЕТО:

Законът на Пожертвуането се отнася до дисциплината.
За да получите нещо, трябва съзнателно да пожертвате или да се откажете от вреден навик или нещо, което отнема вниманието ви от това, което искате.
Пеперудата се отказва от удобния си и сигурен дом, за да получи свободата на полета си.
Всяко нещо си има цена. Способни ли сте да платите цената, на това, което искате?
Повечето хора - не са.

21. ЗАКОН НА ПОДЧИНЕНИЕТО:

В много отношения подчинението предполага уважение. Способността да задържите езика или действията си, като по-подходящ начин да постигнете мир и хармония, е винаги по-ползотворен от разрушението. Това също значи да се подчиняваме на Законите. Работете СЪС Законите и те ще ви възнаградят. Работете СРЕЩУ тях и ще платите цената.

22. ЗАКОН НА УСПЕХА:

Без значение какво правите, това е успех. Получавате резултат.
Може и да не ви харесва резултата, но той е резултат и нищо по-малко от това. Да работите със Закона на Успеха, означава да действате по Определен Начин, така че успеха със сигурност да се случи. Ако не чрез образование, то чрез опит и постоянство. Можете да постигнете повече, защото сте родени да постигнете повече. Правете повече правилни, отколкото погрешни неща и успехът ви е неизбежен.

0 коментара:

Публикуване на коментар