03 юли 2012

Лична безопасност, тревога, притеснение. Да се научим да се изправяме пред живота с кураж.


Намиране, Изпълнение и Баланс: "Чувствате ли се в опасност или несигурни?

Ние се притесняваме за нашата безопасност, когато сме загубили нещо или сме изправени пред риска от загуба на нещо. Също така, когато сме в ситуации, в които сме изправени пред физическа и емоционална опасност. Нашето чувство за сигурност често е зависимо от нещо или някого. Въпреки това, продължителната или вкоренена несигурност може да се основава често на събития, случили се в детството или в предишни години, с които никога не сме справили наистина.

Важно е да се отстраните от заплахата от физическа опасност, веднага след като тя започне. Ако просто сте заплашвани е важно да се отстраните от ситуацията, преди тя да отиде твърде далеч. Ако имате проблем на работното място, бихте могли да се опитате да се обърнете към вашите началници. Ако имате проблем в семейството, трябва да се доверите на други членове от семейството и/или да уведомите правилните органи.
Нищо не е по-важно от собствената ви физическа безопасност. Независимо от всички други самоналожени ограничения, е важно да се чувствате физически безопасно.

Емоционална несигурност

Например, загуба на любим човек или въздействието на страха от загуба на някого, когото обичате, вярвайки на думите на грубиян или постоянно да се поставяте на земята. Емоционална несигурност може да се основава на много различни неща. Важно е да се опитате да изясните точно това, за което се чувствате несигурни.
Ако вашата несигурност е вътре във вас, вместо чувство на несигурност за партньор или близък човек, може да бъде оправдано да се върнете в мислите си обратно към времето, когато не сте се чувствали несигурни. След това се запитайте какво се случи, какво се промени в живота ви, което ви е накарало да се чувствате несигурни.
Това може да е загуба на работа, загуба на връзка, абсорбирани коментари от хора, от които сте се интересували, влиянието на родители, братя и сестри, приятели или колеги.

Баланс

За да излезе нещо от равновесие, първо трябва да има балансираща точка. Всичко, което е извън равновесие, може да се ребалансира. Всички ние имаме способността да откриваме тази точка на балансиране. Тя идва от изразяване на вашата истина във вашия живот. Понякога за да се намери баланс, ние трябва да се отървем от емоциите и ситуациите, които са причинили дизбаланса на първо място. Много дизбаланси са настъпили бавно, в продължение на много години, така че е грешно да се предполага, че "магическата пръчка" може да бъде размахана, за да върне нещата обратно в тази точка на баланс.

Вътрешен Баланс

Вътрешният баланс е чувство за благополучие. Това е чувството на задоволство и мир, че всичко е както трябва да бъде и всичко, което можете да видите пред себе си, е спокойно също. Всичко е винаги както трябва да бъде, дори когато сме изправени пред трудни ситуации. Трудните ситуации са там, за да служат на нашето личностно израстване. Дори, ако тази духовна позиция е трудно за вас да приемете изцяло; Ако можете да видите всяко препятствие като възможност за самоопознаване и растеж, препятствието ще се свие.

Поемете отговорност за себе си

Ключът за намиране на баланс, е поемането на отговорност за себе си. Да поемете пълна отговорност за това как се чувствате, какво мислите и какво правите в живота си. Балансът няма да дойде от някой друг. Никой друг не може да ви донесе баланс, той може да ви донесе утеха, но не и баланс. Вие трябва да направите това. Вие трябва да позволите това. Спрете да поемате пълна отговорност за другите!
Освен поемането на отговорност за себе си, ние трябва да спрем да поемаме проблемите на всичи други и да позволим на другите да приемат своите отговорности. Вие не трябва да поемате отговорности към всички други, в ущърб на себе си. Вие трябва да помогнете, да съветвате, да подпомагате, да сте състрадателни и разбиращи. Дайте това, което можете да дедете, свободно и щастливо. Когато проблемите на другите хора поемат живота ви, трябва да се върнете крачка назад.

От време на време, ние трябва да бъдем отговорни за другите. И все пак, ние не трябва да се стремим към постигане на пълна и цялостна отговорност във всеки един аспект от живота на други хора, ние трябва да търсим други да споделят тези отговорности. По отношение на хора, които се нуждаят от грижи на пълен работен ден, трябва да се опитате да намерите начин да споделите тези грижи с другите. По отношение на нашите деца, ние трябва, когато те са в училищна възраст, да започнем да ги учим как да бъдат отговорни за себе си (с малки стъпки, разбира се!).


Усещайки се в равновесие

Когато се чувствате балансирани, продължаването напред в живота Ви, не е обезсърчително или страшно, по никакъв начин. Това е все едно имате пълно доверие в себе си. Малко като ходене по дъска, която лежи на земята ... лесно е да се направи ... И все пак, когато сте небалансирани, това е все едно тази дъска е на двадесет метра от земята. Изведнъж ние ставаме предпазливи, страхливи и съмнителни.

Чувствайки се извън баланс

Когато знаем какви обстоятелства и ситуации ни изхвърлят извън равновесие, изведнъж ние ставаме като професионални въжеиграчи. Напълно признавайки тези неща, които ни изхвърлят от равновесие, ни дава един въображаем балансьор да се държим (ако го изберем), следващия път, когато се сблъскаме с подобно обстоятелство или ситуация. Представете си времето, когато сте се чувствали напълно балансирани. Това може да е било миналата седмица, миналата година, или преди много, много години. Когато и да е било, просто изтеглете себе си обратно до този момент, за секунда или две.
Ключът е да вземете това чувство за баланс със себе си, в СЕГА.
Това не е лесна задача. Първо ние трябва да признаем това, което ни изхвърля от баланса, без да хвърляме вината върху някой друг.
Вашето чувство за дисбаланс е само ВАШЕ.

Поемете собственост върху него и признайте, че е ваша отговорност да ребалансирате!
Никой друг не може да го направи вместо вас. Можете да приемате съвети и временна подкрепа от приятелите и семейството си, но зависи от ВАС да стоите здраво на собствените си два крака.
Напишете списък наречен "дисбаланс", който съдържа всичко, което чувствате, че ви сваля "долу", и включете всички неща, които "могат и ви изкарат" извън баланс (за които може да се чувствате добре сега, но вие знаете, какво получавате в такива моменти - като срам, липса на доверие в определени обстоятелства и т.н.). Ако откриете себе си да обвинявате някой друг или действията на някой друг за дисбаланса си, трябва да се дръпнете назад и да се попитате защо.

Списъка с "дисбаланси" може да има само една точка в него, а може да има и няколко. Ние всички можем да мислим за неща, които бихме искали да постигнем за подобряване на нашето чувство за баланс. Баланса не идва само от емоционална удовлетвореност, но също може да дойде и от финансово задоволство, в рамките на нашите семейства, в рамките на нашата кариера и от духовни неща. Важно е да се опитаме да разгледаме всички аспекти на живота си, големите неща, както и малките неща. Иска се ангажимент от себе си, за да приведете тези неща в баланс, това означава, че ще трябва да поемете пълна отговорност за себе си. Вземете един елемент от вашия списък и преминете през него. Ако направите това добре и старателно, няма да има край.

Целенасочено усилие

Запазването на баланса ви, изисква целенасочени усилия. В момента, в който сметнем, че сме разгледали и сме се справили с всички наши тригери, идва нещо друго, което ни хвърля отново извън синхрон.
- "Мамка му!", си казваме ние: "мислех, че се справих с това!"
Въпреки това, вие ще намерите, че е по-лесно да се възстановите от тези удари, когато те се появят. Дори възстановяването от едни и същи удари ще отнема по-малко и по-малко време, за да възстановите баланса си. Докато в крайна сметка, вашите основи не станат твърди и да можете да реагирате от точка на баланс.
"Когато има преструвка, рядко има напредък. Когато има честност, успехът никога не е далеч." Джонатан Кейнър
Напредъкът ще бъде бавен, ако не можете да бъдете наистина честни със себе си.

Тревога

Ние се чувстваме загрижени, когато погледнем напред към нещо. Чувстваме се загрижени, защото имаме нашите собствени малки очаквания за това, какво ще се случи.
Какво ни кара да се тревожим?
Страх от нещо, което знаем, ние трябва да направим;
Неопределеността;
Несигурността;
Шока да сме неподготвени за нещо;
Безпокойство;
Излишна загриженост за други хора;
Очаквания;
Липса на контрол;
Чакане или да искане на нещо;

Преодоляването на тревожността е свързано с изправянето пред нещата в спокойно и отпуснато състояние. Често откриваме постигането на спокойно състояние неразбираемо, защото нашата тревожност ни контролира. Ние позволяваме на нашата тревожност да контролира нашето поведение. Ние й позволяваме да ни държи в замразено или зациклено състояние на ума.
Върнете се в СЕГА.
Утре така или иначе ще се случи, независимо дали се тревожите за това или не.
Утре няма да се промени, само защото си го представяте.
Без значение колко много сценарии проигравате, отново и отново в главата си, гарантирам ви, че нещо по-различно ще се случи.
Спрете да се фокусирате върху вчера.
Спрете да се фокусирате върху утре.
Помислете за СЕГА.
Дайте на СЕГА всичко, което има значение, защото СЕГА е това, което се брои.
Изхвърлете всякакви очаквания ...
Не очаквайте неща, защото тогава ще започнете да се тревожите за мисълта, че няма да получите това, което искате.

Ако сте обезпокоени, защото нямате представа какво ще се случи, тогава направете малко проучване, обадете се на приятел, дори потърсете в Гугъл. Почти можете да си гарантирате, че все някой някъде е бил подобно положение като вас. Погледнете в дискусионните форуми, прочетете за опита на други хора и бъдете подготвени. Опитайте се да намерите спокойно състояние на ума, и ако трябва да преигравате ситуации в главата си, уверете се, че може да се изправите пред всеки резултат със спокойствие и мир на ума. Каквото и да става, ще се случи за по-добро - макар и да не изглежда така в момента. Тревогата също се формира чрез страховете. Върнете си контрола, изхвърлете страховете, тревожността ще бъде заменена от чувството да бъдеш информиран, от чувство на яснота.
Защо чувствате, че се тревожите?
Чувствате ли се, че може да не сте в състояние да направите нещо?
Притеснявате ли се да имате всичко на едно място?
Защо се притеснявате, че всички неща ще се объркат?

Намиране на спокойствие


Намирането на вашето собствено усещане за спокойствие, е личен опит. Никой друг не може да го направи вместо вас. Малките стъпки са често най-добрият начин да започнете. Поемете дълги, бавни и дълбоки вдишвания. През носа и през устата. Не забравяйте, че ще погледнете назад след няколко дни и ще знаете, че не е имало за какво да се притеснявате, така че спестете си неприятности да се тревожите сега ...
Не забравяйте, че нещата ще се случат, независимо дали се притеснявате или не. Всичко винаги свършва добре в края на краищата. Дори и ако ние не винаги можем да го видим в момента. Други хора ще направят свои собствени избори. Потърсете съвет и информация!
Откажете се от необходимостта да контролирате и започнете да позволявате!
Бъдете информирани. Направете списъци. Бъдете подготвени. Тревожността се основава на зависимост, ограничение и общо усещане за изпускане на контрол.

Безпокойство

Ние никога не се притесняваме, че нещата ще вървят добре. Притесняваме се, че нещата ще се объркат. Ние никога не се тревожим за неща, които са в хармония, тревожим се за тези, които не са. Безпокойството е различно от тревожността. Тревожността е страх от това, което ще дойде. Безпокойството е страх от настоящето и бъдещето.
Ние се тревожим за себе си, за нашите ситуации, за нашите семейства или приятели. Има бариера между загрижеността и тревогата. Загрижеността означава, че мислим, чувстваме и действаме в ситуацията, пред която сме изправени. Тревогата е нещо по-лично. Тревогата е разширяване на загрижеността до точката, където не можете да се отпуснете и не можете да спрете да мислите за нещо.
"Най-лошото нещо, което може да направите, е да се тревожите за това, което сте могли да направите." (моя мисъл)
Манифести на тревогата

Физически: Тревогата причинява стомашни разстройства и главоболие.
Емоционално: Тревогата създава чувство за излишна отговорност и тежест.

Спрете да се тревожите!
Колко пъти сте мислили или ви е казвано "Спри да се притесняваш!" Наистина е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Как точно да спрете да се притеснявате?
Първо, премахнете аспектите "Какво ще стане, ако....".
Вижте всичко, все едно е СЕГА.
Ако има проблем, как можете да го решите. Има ли нужда някой друг да го реши?
Вземете решение да решите този проблем, вземете решение да се обадите на човек, което може да ви помогне. Това означава, да сте сигурни, че сте направили всичко, което можете да направите. Ако сте направили това, тогава просто трябва да вярвате, че всичко е направено, другото е извън вашия контрол и това, което ще стане, ще стане.

Поемане на контрол

Поемането на контрол върху ситуацията, премахва голяма част от нуждата да се притеснявате.
Когато ние се притесняваме, ние не винаги имаме възможността да мислим ясно. Мислите и чувствата летят толкова бързо през нас, че е трудно да имаме някакво спокойствие. Единственият начин да се облекчат нашите притеснения, е да вземем някакъв контрол върху ситуациите, които са причина да се тревожим. Сега, преди да са изпарите натам, първо изяснете си, дали се тревожите за нещо, което има преки ефекти върху Вас, или се притеснявате вместо някой друг?


Вашите ситуации

За ситуации, които имат директен ефект върху Вас. Бъдете наясно с фактите. Определете причината за вашето притеснение.

Пари: Ако се притеснявате за пари, работете върху това, от какво точно имате нужда, сравнено с това, което вече имате. Бъдете реалисти. Бъдете под контрол. Въпреки че не можете да видите незабавно решение, винаги помага да имате реални факти под ръка. Помощта е на разположение, промени може да се наложи да се направят. Но без да знаете точно какво имате, сравнено с това, от което имате нужда, няма да бъдете в състояние да си помогнете сами, нито някой друг ще бъде в състояние да ви помогне.

Интервю: Ако се притеснявате за интервю, работете върху това, точно защо се притеснявате. Страхувате се, че закъснеете, че ще направите себе си на глупак, като кажете нещо нередно? Просто си припомнете, че ще дадете най-доброто от себе си и ще го направите по-добре, ако се тревожите по-малко.

Резултати от изпит: Ако се притеснявате за резултатите от изпита, трябва да си напомните, че сте дали най-доброто от себе си. В най-лошия случай може евентуално да се явите повторно, ако сте се справили наистина зле.

Изпити / тестове: Ако се притеснявате за това, за което предстои да бъдете изпитвани, спомнете си, че ще се справите по-добре, ако се тревожите по-малко. Бъдете информирани, знайте върху какво точно ще ви изпитват. Ако не се чувствате готови (като на шофьорски изпит), опитайте се да го отложите, докато се почувствате готови.
Вижте, тревогата може да се контролира, ако се чувствате под контрол, няма да се почувствате под контрол, като се притеснявате. Ние се тревожим за това, за което ние сме сигурни, за което се страхуваме. Премахнете страха, намерете фактите и премахнете притеснението! Вземете решения за отстраняване на проблема.

Страхувайки се от най-лошото

Ние се тревожим, защото се страхуваме от резултатите. Страхуваме се, че не сме достатъчно добри, че нямаме достатъчно и се страхуваме от аспекта "какво ще стане ако".
В лицето на трудна ситуация, ние се притесняваме от аспекта на страха, прикрепен към нея.
За да се преборите с това, трябва да си зададете въпроса "Какво би означавало за вас, ако нещата тръгнат на зле?" и "Какъв би могъл да бъде възможния най-лош резултат?" и "Защо се страхувате от него?"
Вземете решение да не се страхувате от него.
Ние не искаме нещата да вървят не зле, но ако можем да направим план за действие за "най-лошото", това означава, че ние поемаме някакъв контрол. Това означава, че ако най-лошото се случи, ние ще сме готови. Никой не обича дори да обмисля най-лошото, но ако направите план, готов за най-лошото, най-малкото ще можете да работите по начина да се "изправите", преди да сте "паднали".

Тревога за други хора

Ако се тревожите за някого, бъдете сигурни, че не се опитвате да контролирате резултата. Че не проектирате вашите страхове и притеснения върху някой друг. Разберете защо се притеснявате. Например, може да се притеснявате за тях, че са в трудна ситуация, може да се тревожите за здравето им, за техните отношения, за тяхното състояние на ума. Тревогата не ви помага да бъдете подкрепящо влияние. Добра идея е да обсъдите тревогата си с човека. Всеки
трябва да направи своите собствени грешки, но ние всички трябва да се учим от опита на другите също, и всички ние имаме нужда в крайна сметка да развием собствените си умове.
Също, вижте как всеки от резултатите ще Ви накара да се чувствате и защо се притеснявате, че няма да се получи резултата, който искате.
Трябва да позволите на другите хора да поемат отговорност за себе си.
Естествено е да се притесняваме за членовете на нашите семейства и приятели, но ако те не се притесняват, тогава ние нямаме причина наистина да се съмняваме в тях. Ако те се тревожат, то вие не помагате на ситуацията, като се тревожите заедно с тях. Вместо това трябва да бъдете надежден източник за тях да празнуват, ако нещата вървят добре и да предложите план, ако нещата се объркат.

Изпълване

Толкова рядко се чувстваме напълно изпълнени за дълго. Да се чувствате изпълнени, е чувството, че всичко е правилно и сте на върха на света. Толкова често преминаваме през животите си мислейки, че някои неща ще ни изпълнят, но когато стигнем до там, все още не е достатъчно. Знаете, когато нещо е правилно, защото то се чувства на 100% правилно. Ако, каквото и да правите не се чувства на 100% правилно, тогава нещо трябва да се промени, за да можете да намерите пълно щастие и удовлетворение. Ако не сте щастливи, вие не може да бъдете най-добрият човек, който можете евентуално да бъдете. Когато не сте най-добрия човек, който можете да бъдете, нещата излизат извън контрол, не можете да работите, да спите, да ядете или да функционирате със същото ниво на ентусиазъм, както бихте го правили, когато сте на 100% щастливи ...

Понеделничните сутрини са пролетта на ума, в сравнение със съботните утрини ... Ами ... вие сте на грешната работа, ако понеделник сутрин не ви изпълва с ентусиазъм. Ако се събуждате сутрин с чувство за страх, тревога, притеснение, тъга, депресия, или дори просто тъпо чувство, тогава нещо не е на 100% правилно в живота Ви.

Можете, разбира се, да продължите, независимо от това, но това чувство ще се изгради до точката, когато ще експлодира в живота Ви по труден начин. Ще започнете да се чувствате като че нищо не върви правилно за вас, че нищо няма своя път. И започва низходящата спирала на депресията. Какво ще ви даде изпълване? Най-добрият и най-конструктивният начин за справяне с нещата, е да седнете и да напишете всичко в живота си, което ви кара да се чувствате грешно или неудовлетворени.
Всички неща, които не се чувстват правилно, или които не ви дават щастието, което наистина искате. Вие може да искате да изгубите тегло, да развиете мускули, не получавате удовлетворение по време на работа или у дома. След това погледнете нещата, които ви правят щастливи, погледнете нещата, които искате да постигнете в живота си. Вижте как искате да се чувствате всяка сутрин. За всяко едно нещо, което не е наред, има начин да направим нещата правилно, или поне малко по-добри, отколкото са в момента. Това не винаги трябва да бъде много драстично, като да напуснете работата си, но ако работата ви се превръща в банална, разгледайте защо. Ако имате нужда от нещо по-предизвикателно, ами....вижте какви умения имате ... без да се чувствате паднали духом на пазара на труда, или вашата собствена липса на самостоятелност, какво искате да вършите, като работа ... и преди да започнете да си намирате извинения за това защо не можете да правите нещо друго ... разгледайте уменията и качествата, които трябва да изградите в себе си, така че да можете да правите това, което наистина искате.

Вижте целта ... Може би не знаете все още как да ритате футболна топка - но можете да се научите ... можете да предприемете стъпки ... стъпки в правилната посока, най-малкото за да започнете да чувствате, че живота Ви върви в определена посока. Но, това е нещо, което не можете да направите с половин сърце. Трябва да вярвате в себе си и във вашите възможности. Трябва да вярвате в потенциала си. Трябва да запомните, че единственото нещо, което може да попречи да бъдете щастливи, сте самите вие. Защо да се лишавате от щастие?
Когато сте щастливи и изпълнени, сте способни и се чувствате способни да превземете света ... върнете се обратно към някакъв момент в миналото Ви, когато сте се чувствали така. Когато сте чувствали, че всичко е перфектно, обичали сте работата си, дома си и живота като цяло ... всеки има такъв момент в живота си, когато се е чувствал така, дори и за част от секундата ... Това чувство, че сте на върха на нещата е това, което трябва да намерите в живота си, дори и да не сте 100% щастлив с него. Нещата няма да бъдат правилни за вас, освен ако не предприемете стъпки, за да ги направите правилни. Бъдете честни със себе си, бъдете честни с другите и позволете всяка стъпка, която предприемете да бъде сигурна, здрава основа.

Можете да изберете низходящата спирала, или можете да изберете да изживеете себе си в нови висоти. Бъдете щастливи. Животът е твърде кратък, за да жертвате своето собствено щастие. Животът е твърде кратък, за да не се опитате дори да изпълните мечтите си.

0 коментара:

Публикуване на коментар