22 февруари 2013

Сага за цирка, циркаджиите...извинявайте! Сега сериозно! (допълнена)...


Здравейте, след всички събития, които се случиха през последните две седмици, реших в крайна сметка да напиша това. Тази публикация е своеобразен мой опит да дефинирам случващото се и за да не бъда голословен, накрая ще дам и моята алтернатива за това, какво може да се направи от тук нататък. Ще се опитам и да представя аргументи в защита на тезата си. Позволете ми да започна с малко предистория. Оказа се, че протестиращите не бяха очаквали, че протеста ще има чак такъв ефект и когато работата стана сериозна, при някои от тях страха от неизвестното надделя, което беше и целта на тези, които създадоха целия този театър. За съжаление българите отново бяха изманипулирани по същата схема, както и преди. И те отново се хванаха, отново станаха участници в този театър и в крайна сметка бяха разделени. Както е казал Макиавели "Разделиш ли ги, ще ги управляваш". Но това беше миналата седмица. Вече падна правителството. И възникна въпроса "А сега накъде?"

Разбирате ли, някак си беше смешно как хората се хванаха на тази плитка манипулация отново. В един момент стана така, че имахме два лагера, едните викаха "Оставка" и "Отивай си", на 20 метра от тях другите викаха "Бойко, сакън, остани!". Виждате ли разделението? Смятате, че това разделение е случайно? Помислете пак!
Интересното е, че някои даже плачеха (аз доколкото знам Северна Корея е в Азия, или се бъркам?). А полицията стоеше между тях за да ги предпазва да не се избият един друг. Велик цирк. Но, това също е минало. Сега продължаваме с уличната "демокрация", без ясна цел и без ясни ориентири. Междувременно някои хора доволно потриват ръце, чувствайки се сигурни, че отново за излъгали народа и плана Ран-Ът продължава да се изпълнява точка по точка. За съжаление, не в услуга на българския народ.

В крайна сметка оставката е налице. Ами сега? И логично взехме да си задаваме въпроса "Какво, аджеба ще правим като си тръгне император Бойко?" "Кой ще го замени - Станишев, Костов, Доган или някой от другите разбойници?" А отговора е прост: "Ще го замени този, на който ние позволим, господа и дами". Всъщност какво значение има кой е, след като нищо съществено няма да се промени така или иначе? Промените няма да дойдат от тези, които са на власт, промените ще дойдат само от самите НАС.

Крайно време е да разберете как е устроена системата. Политиците не се избират на изборите, те са вече избрани преди това (разберете факта, че дори нито един гласувал да няма, пак ще има избрани) и са поставени там не за да променят нещата, а за да ги запазят такива, каквито са. И благодарение на медиите, те го правят. А илюзията, че ВИЕ имате контрол върху тях е просто един фарс и лъжа. Някой от вас да гласува за подписването на договорите с ЕРП-тата и изобщо за подписването на който и да е договор? Не, нали? Тогава, в какво точно се изразява вашия контрол? В пускането на хартийка в една кутия на всеки 4 години? И с това се изчерпва отговорността ви?
Този факт не е дупка в системата, която да изисква ремонт и закърпване. Системата не е прецакана, тя е проектирана да работи по този начин, още от самото си начало.
Нека ви кажа истината, приятели - никога не сте имали контрол, само сте си мислили, че го имате. Накарали са ви да вярвате в това. Толкова ли лесно прехвърляте отговорността за собствените си животи и тези на децата си на някой друг, който забравя за вашите животи в момента, в който стъпи на власт? Изглежда да.

Знаете ли какво е лудост? Ами, лудоста е да правиш всеки път едно и също нещо и да очакваш различни резултати. Ние искаме промяна. Добре, ама ние не правим нищо по-различно от предишните пъти. В последните 23 години, на всеки 4 години ние правим едно и също. Посрещаме своя нов водач с фанфари и го изпращаме с пищялки, само за да посрещнем другия отново с фанфари. Ако искаме да променим нещата, този път трябва да измислим нещо друго. Нещо по-различно, защото очевидно това, което правим през последните 23 години не работи. Ще трябва да измислим система, която е иновационна и наистина в услуга на хората, а не на шепа крадци. За щастие, не ни трябва много да мислим, защото други осъзнаха това и вече измислиха и приложиха такава система. За нея ще обясня по-надолу в публикацията.

Българите някога са имали иновационна за времето си система и най-важното, справедлива. Как мислите, че народа ни е оцелял през хилядолетията преди новата ера, а и след това? Обиколил е половината свят, но е оцелял. Благодарение на различния си начин на живот, в много случаи уникален. Когато другите са имали роби, българите са правили точно обратното. Те са правили свободни избягалите роби, стъпали на българска земя, дори и военнопленниците. Когато другите са използвали пари, българите са познавали покварата на парите и поради тази причина не са ги използвали в живота си. Въвеждат ги доста по-късно, чак през 10-ти век (не случайно точно след покръстването). Ето това им е помогнало да оцелеят, иновационния подход. Те не са били овце, които да следват другите. Вместо това, където и да са ходили, те са давали тяхната култура на другите и много от тях доброволно са приемали тази култура, защото са виждали смисъла в нея. В много аспекти системата на управление и социален живот на тези българи е била уникална за света.

Но днешния българин, уви, със закостенелия си и атрофирал мозък, не може да излезе от кафеза и дори да помисли за алтернатива. А такива има. Винаги има.
Нищо лошо няма в това да сме на улицата, но този път нека го направим с някаква по-висша цел, отколкото просто да сложим на власт поредния хрантутник и паразит.
Много хора днес задават въпроса "Добре, каква е алтернативата от тук нататък?"

Преди да си отговорим на този въпрос, нека първо поговорим за това, как точно е конструирана днешната система. За да разберем как да променим системата, първо трябва да разберем как работи тя.

Днешната политическа система е конструирана през 15-ти век от италианския философ Николо Макиавели и, въпреки че тя е била видоизменена през вековете, Макиавели се приема за създателя на днешната политическа система и система за управление на държавата в лицето на републиката. В двете му основни творби: "Беседи върху първата декада на Тит Ливий“ и „Владетелят”, Макиавели се представя като привърженик на републиката, разграничавайки два противоположни духа на общността: този на народа и този на аристократите и тези два духа са в постоянен спор. За Макиавели по-добрият режим е добре организираната Република (за пример посочва Римската република), онази, която дава достъп до властта на двата основни слоя в обществото, държейки по този начин политическия конфликт в публичната сфера. Макиавели посочва (и оттук критерия за добра организация), че е от важно значение в споменатата република да се разполага с нужните институции за канализиране на конфликта вътре в самите тях, липсата на тези институции би довела до отслабване на републиката. В никоя от другите форми на управление като аристокрацията, тиранията, демокрацията или монархията не се е достигнало равновесието между страните вътре в режима, от което идва и тяхната нестабилност.

Макиавели смята, че всички Владетели трябва да имат Вирту (да знаеш да се възползваш от момента избягвайки негативите) и късмет, за да притежават властта: Вирту - за да вземат правилни решения и късмет - когато се опитват да завладеят територия. Онзи владетел, който се домогва до властта посредством престъпление или лошо отношение, бидейки той жесток и деспот; трябва да разбере, че възкачи ли се веднъж на власт, трябва да промени действията си спрямо народа, давайки му свободи, за да спечели одобрение, тъй като в края на краищата той е този (народът), който ще решава съдбата му.

Макиавели е също и един автентичен предвестник на работата на днешните политически анализатори: „всички днешни владетели имат цел и понеже ни е невъзможно да узнаем тайните им, сме задължени да я отгатваме от думите и действията им или да си я въобразим.” Флорентинецът стига до заключението, не без ирония, че „от известно време аз не казвам това, което мисля, нито мисля това, което казвам и ако понякога ми се изплъзва някоя истина, аз я крия измежду толкова лъжи, че е трудно да се припознае.”

Ето това са концпециите, които Макиавели въвежда. Сами виждате, че тези дефинирани основи предполагат абсолютна власт на владетел или президент (или други политици), който е в постоянен конфликт с народа, защото системата е базирана на конфликт. Институциите съществуват за да канализират и абсорбират този конфликт в себе си, тоест те играят ролята на буфер между народа и политиците и функцията на този буфер е да смекчи конфликта. Което потвърждава и тезата ми, че системата не е прецакана, а е конструирана да работи по този начин. И аз ще ви докажа това.

През 19-ти век известният британски историк и политик, Лорд Актън, разбира всъщност как работи самата система. Поради тази причина и без изненада, той е един от най-неоценените и неразбрани мислители на 19-ти век. Сами вижте защо:
"Опасността не е, че даден клас е негоден да управлява. Всеки клас е негоден да управлява. Властта има тенденция да корумпира, а абсолютната власт корумпира абсолютно. Овластените хора са почти винаги лоши хора, дори когато те упражняват влияние, а не власт. Ограничението е от съществено значение за властта. Правителството е легитимно, само ако то е ефективно ограничено. По-лесно е да се намерят хора годни да управляват себе си, отколкото хора, годни да управляват другите. Правителството управлява настоящето, литературата управлява бъдещето. Демокрацията като цяло монополизира и концентрира власт. Поставете съвестта над системата и успеха. Проблема, който е бил заметен през вековете, и с който ще трябва да се борим рано или късно, е хората срещу банките. Официалната истина не е действителната истина."
Дотук с цитатите.
От горния цитат виждаме две много интересни неща. Че абсолютната власт корумпира абсолютно, и че правителството е ефективно само тогава, когато е ограничено. Докато първото е реалност в България, то второто е далеч от приложено. Тоест ние имаме абсолютната власт в ръцете на политиците и никакъв ефективен инструмент за ограничение на правителството. Много опасна комбинация.

Кажете ми, съвсем хипотетично, при какво условие бихте могли да кажете "Аз ще накарам времето утре и вдругиден да бъде слънчево и ясно"? Очевидно е, че само при условие, че вие контролирате времето. Без това условие не можете със сигурност да твърдите, че ще изпълните това, което казвате. Просто защото вие не притежавате контрола върху времето.
Тоест за да променим системата така, както я искаме, първо ние трябва да си си върнем контрола върху нея.

Значи нека да обобщим цялата тази лудост в България (и не само, както ще се убедите по-нататък в публикацията). Първо започвам с конституцията, защото се предполага, че тя трябва да е основния иинструмент на народа, срещу политиците. Каква е нейната функция? Тук повечето хора ще кажат "За да дефинира нашите права". Това е вярно. Но не само това, драги приятели!
Значи в цялата тази схема на първо място имаме нормалните хора, след което са поплитиците. А къде стои конституцията? Ами логиката казва, че тя би трябвало да стои над политиците. Нейната функция, освен да дефинира правата на гражданите е и да ги пази от злоупотребяване с власт от страна на политиците. И ако тя трябва да ни предпазва от политиците и да е нашия инструмент за контрол върху тях, политиците НЕ трябва да са тези, които я пишат. Нали така? Защото е очевидно, че ако те я пишат, тази й функция се обезсмисля тъй като текстовете, които ще ги спрат от злоупотреба с власт няма да бъдат включени в нея. С други думи, давайки на политиците властта да пишат конституцията, ние им даваме абсолютната власт,включително и това да дефинират правата ни. Те могат да си правят каквото си искат и ние нямаме инструмент за да ги контролираме. Оттам идва и безсилието на народа да се справи с шепата престъпници,които ни управляват. Властта има тенденция да корумпира, а абсолютната власт корумпира абсолютно. Нали това беше казал лорд Актън преди два века? И е бил прав. И тъй като ние им даваме властта сами да пишат конституцията, те естествено си дефинират и имунитет.
Вижте как хитро е направено всичко. Те имат абсолютната власт да пишат конституцията на страната и са си създали и имунитет, което затвърждава абсолютната им власт и следователно ги корумпира абсолютно. Лорд Актън отново е прав.
И отразявайки тази ралност в България, това инстиктивно ни задължава да отхвърлим самата конституция като нелегитимен документ, защото тя не е написана от народа, а от политиците и естествено е съобразена с техните лични интереси или интересите на техните годподари. Следователно ние трябва да декларираме и самото правителство като нелегитимно, защото то не е ефективно ограничено. Но, този проблем не е само в България, а навсякъде, защото системата е преобразувана по този начин. Следното видео показва това и също така показва и изхода от тази ситуация:



Тези дни се чуха и предложения за намаляне на депутатите от 240 на 120, и че така щяло да има по-ясен контрол. Как, като този контрол го няма на първо място?

С всичко написано по-горе, дори дете би се сетило, че и 5 депутата да сложим е все тая, ако им даваме абсолютната власт в ръцете. Дори 5 човека с абсолютна власт могат да крадат колкото 240. Няма никакво значение броят им.
Простата логика говори, че не е важен броя на депутатите, а властта, която им даваме. Ние трябва да ограничим властта им, не броят им. Но те, имайки абсолютната власт, са се погрижили за това. Референдум можем да направим само ако имаме 500 000 души. Те много добре знаят, че това е трудно да се постигне от народа. Тоест ние не можем да приемаме повече това, което са направили за легитимно и да го следваме. Защото играта вече е установена по техните правила. Ние не искаме да играем тази игра повече, нали? Трябва да спрем да участваме в нея за да може тя да спре.
Наслушах се на "невъзможни" неща тези дни. Че видиш ли след 6 месеца можело да се свика Велико народно събрание и да се промени конституцията.

Кой го казва това, кой го реши? Народа? Политиците? Кой? Очевидно е, че народа не е решил таков анещо. Политиците са го решили. Е, в момента нямаме политици, какъв е проблема тогава?.
Както казах по-нагоре, понеже те си пишат конституцията сами, това значи, че ние не би трябвало да я приемаме за легитимна, защото тя дефинира техните предимства, вместо да пази народа от злоупотреби от тяхна страна. И президента, който е също част от системата, казва, че не можело да се свика Велико народно събрание по-рано от 6 месеца.
Защо да не може? Няма не може, всичко може. Кой ги дефинира тези неща, след като не народа? Вие президент ли сте или лукова глава? Вие в момента сте действащ представител на държавата и сте длъжен да се съобразите с народа. Веднага ще отмените това и ще свикате Велико народно събрание още вдругиден.
Но този път, в него няма да участват политици, а граждани. Ако не можете да го направите, тогава е редно да се оттеглите, а ние ще избрем служебен президент, който може. Щом може служебно правителство, защо да не може и служебен президент? Щом можете да пишете каквото си искате в конституцията и в другите закони, тогава ще можете и да отменяте. Това трябва да изисква народа и да държи до дупка за него.
До тук с теорията.

Сега нека ви дам една примерна алтернатива. Модела го има, нарича се Исландия и той работи. Какво направиха исландците, накратко вижте тук.
Ето и мнението на самите исландци за системата, която са конструирали:



От Еквадор, Аржентина (какво направиха те, вижте тук), Венецуела и Перу има какво да вземем също.

Първото нещо, което трябва да се направи, е народа сам да напише конституцията по интернет, както направиха в Исландия, без участието на политиците, защото тя трябва да е написана точно за да предпазва хората от тях. Как става това ли? Ето как - http://dl.dropbox.com/u/53197253/Books/KonstitucionenSavetNaIslandiyaParvi.pdf 

Цялата информация по-горе трябва да се приложи незабавно, за да можем изобщо да говорим за условия за промяна. Даваме ли на политиците абсолютната власт, после нямаме право да се оплакваме, че си правят каквото си искат. И първи член на новата конституция би трябвало да е: "Никой няма право да взима каквито и да е решения, касаещи цялата страна, включително и за промяна на конституцията, без назначаването на национален граждански РЕФЕРЕНДУМ". Локалните решения в общините могат да се взимат по същия начин, само че на локално ниво. Само така народа ще си върне контрола върху държавата, като участва пряко във взимането на решенията и управлението. Не направим ли това, всичко друго е празни приказки и улична демокрация. Разбира се, цялата конституция в сегашния й вид е за изхвърляне и народа трябва да създаде нова. Помислете върху това.

Ето и моята лична алтернатива, която аз предлагам и която е съобразена със ситуацията в България:

Първо се свиква Велико народно събрание с участието на хората от народа, не на политиците. Целта на събранието ще бъде съставяне на прозрачен план за коренна промяна на конституцията на страната. Ще се направи запитване към всички хора за това, какво според тях трябва да съдържа конституцията. Всяка от точките в този план ще бъде гласувана, чрез референдум по интернет (Исландия направиха публична асамблея и промениха конституцията си точно по този начин). Въобще всичко от този момент нататък ще се гласува с граждански референдум, дори и най-малкото нещо. В Швейцария дори едно кошче да поиска да сложи общината се прави референдум и хората от квартала сами решават дали да има кошче или не. По този начин дори и българите в чужбина ще могат да участват в решаването на държавни въпроси. За тези, които си мислят, че гласуването по интернет е вятър работа, Исландия, както и други държави вече го правят. А тези, които си мислят, че резултатите от гласуването ще бъдат манипулирани отново, бъркат се. Преброяването на гласовете няма да става от хора, а от софтуер. Има достатъчно компании по света, специализирани в компютърната сигурност и поддръжка на компютърни системи и центрове за данни, които могат да бъдат използвани независимо, за да отговарят за сигурността, поддръжката и обслужването на техническото оборудване и софтуер. Също така независими компютърни специалисти ще бъдат използвани за одит на съответната компания и за тест за дупки в сигурността. Резултатите от референдумите ще бъдат записвани в база данни, до която всички хора ще имат свободен достъп за четене на информацията. Много корпорации днес използват подобни бази данни. След приемането на окончателния вариант, тогава и конституцията ще бъде приета официално.

Тъй като в днешното динамично общество има твърде много информация, политиците (без да говорим за политическата теория), колкото и честни да са те, нямат капацитета да анализират цялата информация и базирано на нея да вземат правилното решение. Освен това те нямат капацитета да решават проблемите на хората (те са просто идеалисти, света има нужда от инженери, техници и специалисти, а не от идеалисти), то те като цяло не са нужни. Да не говорим, че са лесно манипулируеми.

Това, от което имаме нужда е, отново, база данни, софтуер за разпределяне на ресурсуте и софтуер за предлагане на решения, базирани на наличните ресурси, всключително и парични, технически капацитет, когато е нужен и изчисляване на вероятностите. Преди да кажете, че това е научна фантастика, ще ви кажа, че Пенатагонът използва такъв софтуер от повече от 20 години. Това елиминира нуждата от лидери и определени хора, които да взимат решения постоянно. Данните ще бъдат публично достъпни. Някои държави по света вече се насочват към този модел. Това ще даде и право на българските граждани, които живеят в чужбина, също да участват в управлението на страната. Те имат това право. Независимо, че не са в България, те имат право да знаят какво се случва в страната и да участват във вземането на решенията, които засягат тях, както и техните близки и приятели в България. След като решенията бъдат предложени, те се подлагат на референдум от хората и в крайна сметка се взима решението, което е най-подходящо в определената ситуация, и което е в най-добър интерес за страната и нейните граждани. Така решенията не се взимат, до тях се достига. Оригиналния научен подход работи по същия начин. В електротехниката като се каже, че напрежението е 220 волта, то може да се измери, и когато измерването установи, че наистина е толкова, никой учен не оспорва това повече. Ние разчитаме на технологиите всеки ден, защо да не ги използваме и в управлението на страната си?
Преди да кажете, че това са някакви си мои фантазии, подобни алтернативи вече започват да се предлагат и от други хора. Ето тук е обяснена подобна система, която може да бъде използвана, доста по-ефективно от досегашната: http://peaceful-change.com/bg.html

Вместо депутати просто ще наемем съответните независими специалисти в различните области (образование, икономика, земеделие, туризъм, спорт, здравеопазване и т.н.), на които ще се плаща нормална за длъжността им заплата, и които ще консултират народа за определени решения, но те няма да ги взимат еднолично, референдума ще каже кое решение ще бъде взето и кое не, след съответното запознаване с информацията по случая. Тук народа може да излъчи определени хора, които да сформират комисия, която ще е съставена от специалисти в тази област, както и от други граждани и която ще проучи информацията по определения случай. След като решението е взето, комисията се разпуска. Целия процес по проучването и обявяването на резултатите от него ще бъде напълно публичен. Всеки, който желае може да наблюдава работата на комисията. Държавата може да запази президента, който ще е специалист в международните отношения, не просто някой, който просто сме си избрали. И той ще получава заплата, колкото и всички други специалисти в неговата област. Парламента като сграда ще си остане, но само като символ на държавата. Депутати и политици няма да има в него. Те не са нужни.

Преди обаче това да се случи, трябва да се направят някои неща, като тук се предполага, че народа вече си е върнал контрола върху държавата, тоест конституцията е създадена от народа:

1. Плана Ран-Ът (ако не знаете какво е това, разровете в интернет) трябва да бъде незабавно прекратен, защото той не обслужва нашите интереси, а интересите на шепа чужденци, за сметка на нас и нашите деца. И тези, които до сега са го изпълнявали (по делата им ще ги познаете) трябва да бъдат прогонени от страната, без право на връщане и българското им гражданство трябва да бъде отнето, както и цялото им имущество, включително и парично. В затвор няма смисъл да се вкарват, защото ние не искаме да продължаваме да ги хрантутим и там. Достатъчно наказание ще бъде да им се отнеме имуществото и да бъдат прогонени от страната. Те са доказали, че не заслужават да бъдат български граждани. Понеже тези дни са свързани с Левски, нека ви кажа, че той вероятно би осъдил тези хора на смърт. Но ние няма да правим така. Трябва да бъдат изловени също и лидерите на мафиотските структури, останали все още в България. Те трябва да бъдат разрушени. Нямаме нужда от мафия за да живеем добре.

2. След това е ред на банките, които също са мафия. Всички чуждестранни банки трябва да бъдат изгонени от България, тези кръвопийци нямат работа у нас. Някои от банките просто трябва да се затворят, а останалите да се национализират. Ние имаме нужда само от нашата си банка, другите не ни интересуват. Трябва да се отървем от валутния борд също. И понеже на едно друго място ме обявиха за луд (тук), ето тук ще разберете защо всъщност трябва да се отървем от борда - http://bg.convdocs.org/docs/index-13179.html
Категорично трябва да откажем влизане в еврозоната (за справка защо, попитайте словаците как се чувстват след като приеха еврото).

3. Следват корпорациите, които са замесени по някакъв начин в живота на големи групи от хора, като електроразпределителните дружества, Лукойл и всякакви други подобни частни корпорации, тук влизат и големите магазини като Била, Кауфланд и др. Те нямат работа у нас, защото убиват локалното производство и пасивите остават за българския народ. Всички приватизационни договори, сключвани през годините, трябва да бъдат прекъснати и България да си върне контрола върху всички активи. Компании могат да идват в страната и да развиват бизнес разбира се, стига да спазват определените предварителни условия и да бъдат одобрени от референдум. По този начин компании като Шеврон, ще има да вземат да дойдат да дупчат в Добруджа. Този бизнес не трябва да е свързан по-някакъв начин с държавните дела и държавните структури.

4. Трябва отново да започнем да произвеждаме храната, която сега тези големи магазини внасят от чужбина, най-вече плодове и зеленчуци. Има смисъл да внасяме храна, само ако сами не можем да си я произведем. Разбира се, ГМО и всякакви храни, съдържащи отровни химикали, просто нямат работа в страната.

5. Сегашните медии трябва да бъдат премахнати и да бъдат създадени нови, по-различни медии. Ще има строг контрол върху информацията, която предоставят и нейната истинност. Също така ще се следи и за различни подсъзнателни методи за контрол над поведението на хората (25-ти кадър, символични и скрити съобщения, звукови вълни и т.н.). Определя се отделен канал за реклами и който желае може да ги гледа там. Няма нужда всички да гледат неща, които не искат.

6. В енергетиката трябва просто да постъпим по български, без страх да се опънем на ЕС и просто да си пуснем спрените блокове в АЕЦ Козлудуй, които бяхме принудени да спрем заради външни интереси спрямо България. Пък ЕС ако желае нека ни изключи за лошо поведение. Това би било достатъчно за да си възвърнем добрите цени на тока. Нямаме нужда от Белене. Според мен АЕЦ Белене няма смисъл избощо да се строи, старата ни АЕЦ си върши прекрасна работа и ако си пуснем спрените блокове, ще получаваме достатъчно електричество за да задоволим нуждите на страната, че и да изнасяме даже.

Разбира се, всички тези решения ще бъдат вземани с референдум и с консултацията на независими експерти там, където е нужно. Подобни промени трябва да се направят в образованието, здравеопазването, вътрешните работи, спорта, кулутрата, замеделието, отбраната, икономиката, туризма и там, където е нужна промяна.

Специално за отбраната, трябва да се осъществи постоянен контакт с независими организации, като Уикилийкс и независими информационни агенции, както и такива по интернет, които биха могли в случай на нужда да разгласят по целия свят какво се случва в България, понеже ако предприемем всички тези действия, ще разсърдим доста хора по света. Със сигурност бабата канцлер хич няма да е доволна, както и братушките и американците, че и други. За това е хубаво да се вдига гюрултия, както казваме понякога.

Искахте алтернатива, ето ви една. Предизвиквам ви и вие да помислите за такава алтернатива, може да бъдете изненадани, че знаете друга алтернатива за живот, която да не ви ощетява, а да ви помага да живеете по-добре. И не само на вас.

0 коментара:

Публикуване на коментар