16 февруари 2009

Историята на Warhammer 40 000

Империум
Както е известно Империята е разделена на пет сектора, известни както Сегмент Маджорис (Segmentae Majoris.). Всеки Сегмент има своя крепост, която се явява опорна точка на Императора в Сегмента. За Сегмента на Слъцето (Segmentum Solar) е Марс, столицата на култа Механикус. На галактическия север лежи Сегмента Обскурус (Segmentum Obscurus), които се управлява от планетата Кипра Мунди (Cypra Mundi). На галактическия юг лежи Сегмента Темпестус (Segmentum Tempestus), управляван от родовата аристокрация на планетата Бака (Bakka).Галактическия запад е зает от Сегмента Пацификус (Segmentum Pacificus), под власта на управниците Хидрафур (Hydraphur). Изпълнен с бури и опасности галактическия изток е зает от Сегмента Ултима (Ultima Segmentum), под власта на планетарното правителство на системата Кар Дуниаш (Kar Duniash).



ГАЛАКТИКА


Империум на Човечеството практически заемат цялата галактика и състой от повече от милион светове. Голямото количество планети, не е нищо в сравнение с размерите на галактиката. Империума пръснат из космоса: световете - просто малки точки, между тях разстояния от стотици, а в някои случаи хиляди светлинни години, затова нетрябва да гледаме на Империума както единна територия в пределите на галактиката. Във вселената има безброй много чужди цивилизаций, множество независими империи на Орките, огромни пространства превзети от Тиранидите или под власта на Хаоса. По голяма част от галактиката не е изследвана. Кои знае какви тайни се сриват между звездите? Без съмнение, че там има и по-развити цивилизации, изгубени човешки колонии, останки от древни цивилизации и прочее.
Създадения тип на човешките колонии е пригоден да съществува пътешествайки из космоса. Всички пътешествия се осъществяват чрез силови уарп-двигатели, които позволяват кораба да се премества в дурго измерение на космоса уарп (warp). В това измерение тои може да измине разстояния от много хиляди светлинни години за достатъчно краткък промеждутък от време, неочаквано се появява в своето измерение вече на други място. Заради изменчивата природа на уарп-пространството някои части на вселената са значително по-трудно достижими, отколкото други. Някои зони са въобще напълно изолирани, отделни области са достъпни само през кратък период от време през уарп. Само корабите Империума могът свободно да изполват напълно возможностите на уарп-пътешествието от единия край на галактиката до другия. Другите раси, например орките, могат да пътешестват само на кратки разстояния и само това ограничава размерите на техните империи и тяхното обединение.Само тази възможност позволява на Имапериума да съществува като едно цяло.


ТЕЧЕНИЯТА НА УАРПА



Възможностите за пътешествие между отдалечени светове които не се владеят от другите раси са съвкупностти от три фактора.Първия от тях - поддръжка на древната технология Адептус Механикус - Техно Магове (Tech-Magos) Марс,които поддържа древната наука на Земята. Без тях уменията за създаване на ефективни уарп-двигатели,Империума никога не би могъл да поддъжа връзка с отдалечените планети.Втория фактор - съществуване на човешки мутанти,известни като навигатори,дължат своят произход на забравената тъмана ера на технологиит.Благодарение на тяхните мутантски способности позволяващи им на подсъзнателно ниво да чувстват дори най-малките изменения на уарп и да водят кораба на правилното място.
Другите раси се ръководят само чрез интуицията и безброините маневри в космоса само за да изминат минимално разстояние в уарп-пространството.Третият фактор - могъщите психически възможностти на хората наречени Астрономиком.Духа на Астрономикома води кораба в космоса,само Навигатора може да усеща водещата светлина на Астрономиком,и само тои може да следва неговите психически сигнали.Само с помоща на Астрономикома Навигатора може да използва пълноценно своите способности,без него дори най-могъщия Навигатор неможе да пътешества из вселената,разделяща Империума.


ОПАСНОСТИТЕ УАРПА



Уарп-пространството представлява друго измерение съществуващо от енергия и антиматерия доколкото е известно.Опасностите очакваши корабите в космоса - разрушени кораби,отконение от курса,неочаквана турболенция,уарп бури и прочее.Всички тези опасности са нищо всравнение с ужасите и невъобразимите опасности очакващи пътешествениците в уарп пространството.За разбирането на тези опасности е необходимо да се има представа за два важни фактора за природата на уарпа.Първо,уарп-пространството се крепи изцяло от психическа енергия.Същата енергия която използва човешкия псайкер,за да изпраща телепатични съобщения през космоса и да направлява на противника импулси от психическа енергия.Второ,уарп-пространството не е празно,то е населено с много странни и опасни създания,най-опасните от тях са великите богове на ХАОСА и техните демонични легиони.Демоните жадуват за кръвта и плътта на живите същества.Те искат да заличат човечеството,да изтръгнат душите на хората,да унищожът материалната вселена и да прехвърлят нейната енергия в уарп пространството.Както се счита това не е толкова лесно.Демоните не могът да съществуват дълго в материалното пространство,те са длъжни да намерят психическа врата за да напуснат уарп.Такива врати има,но не са много.Най могъщите от тях са мислите на псайкерите(екстрасенси).Силата на псаикерите им позволява да откриват проходи между реалността и уарпа.Проход които може да бъде намерен от демон и да проникне в мозъка на самият псаикер.
Такива са опасностите на уарпа - едновременно защитник и неописуем ужас.Без възможностите за пътепествие из космоса Империума ще прекрати своето съществуване и човечеството ще бъде жертва на силите които искат неговото унищожаване.Без псаикерите цялата астрокомуникационна система ще прекрати своето съществуване,ще стане невъзможно управляването на арниите и флота на Императора в борбата с многочислените противници.По голямата част от времето на Империума отива в борбата с ужасите на уарп пространството.


ИМПЕРИУМ




От както човека направил първия ход в студения космос са изминали 400 столетия.Толкова дълъг срок вече сам станал легенда.Кои знае как човечеството се е разселило по милионите светове.Кои помни воината разрушила Земята и превърнала хората в примитивни твари?Кои ще узнае имената на древните развалини на Земята,загинали цивилизации,превърнали на прах народи?На тези въпроси няма отговори.Самите въпроси са умрели на устите на хората десетки хиляди години назад.От тези времена са останали само предавани шепнешком легенд за ужасите на смъртта,за тъмната ера на технологиите,правлението на нощта,Империята на кръвта,за ужасите на дългите векове на ерата на раздора.
Сега - времето на Императора, века на Империума на хората.Тази ера е десет хилядолетия воини.В тази воина стои въпроса не победата,а оцеляването.Поражението да повлечеш след себе си падението ан човечеството и унищожаването на самата материя на светозданието.Тази воина в тъмния космос,в милиони светове,вътре в човешките души.И тя няма край.И няма свят освен в забвението.
Навсякъде враговете на човечеството събират своите сили и се готвят за апокалипсиса.Воинствените орки завземат планета след планета,грабят и унищожават,оставяйки зад себе си само смърт и унищожение.Тиранидитеразпространяват из галактиката подобна чума,оставяща след себе си само голите камани на планетата.Но даже тези врагове са нищо всравнение с ужасите на влачище се под покривалото на материалната вселена.От пределита на уарпа се вмъкват ужасяващи създания които движи не плътта и кръвта,а силата.Същества,чиято храна е ужаса и невежеството на хората.Създания чиито дъх - ненавист и алчност,те не се успокояват докато не остане дори един жив човек.Всичко това са демоните.В борбата с такива твари няма място за надежда за решителна победа.
Повече от едно столетие векове назад в златния трон на Земята е влязал великия и милосърден Император на човечеството.Даже най-древните записки на историците Адептус Администратум нищо не говорят за това как Императора е станал пръв на Империума.Легендите разказват само за ужасите от воините от ерата на Ереста на Хоруса,битките в галактиката и окончателната победа на Императора над силите на Демонаа Хоруса и силите на ХАОСА.Истината е погребана под хиляди суеверия,под вековни митове,и възможно заключена зад адамантиевите врати запечатани от древните ръце на силата.Единствения човек помнещ тези времена е самият Император,и никои неможе да разгадае неговите мисли под броните на черепа.
Десет хиляди години назад императора е живял и е дишал като обикновен смъртен,но неговия физически живот от тогава завършил,скъсан от Хоруса,Великия Враг,в последната битка за Земята.Днес,както и в последните 100 века Императора живее само за сметка на неговата воля и дух.Неговото тяло се пази в стасни полета и термоядрени реактори на златния трон.Неговия велик мозък се намира в разрушеното тяло поддържано от загадъчна древна технология.Неговите психически сили се разпръскват от златния трон зашитаваики човечеството по цялата галактика,държи закрити врати между този свят и следващия.
Ако Императора падне то демона Хоруса ще нападне галактиката.Всеки жив човек ще стане проводник на унищожаването на вселената.Накрая самата галактика ще бъде въвлечена в уарп пространството, и всичко живо ще загине.Няма да остане физическа материя. Няма да остане космос. Време. Само ХАОС.


ИМПЕРАТОР


След падението на Елдарите,почти 5000г. галактиката се раздирала от могъщите приливи на уарпа.Човешките колоний се сражавали с демоните,Елдарите,Орките,Генокрадите и друга паплач,отстоявайки своето право на съществуване.Земята е изолирана от уарп-бури останала да живее самостоятелно,тя нямала влияние над другите човешки светове.Технологията се намирала в упадак,и единствените пазители на знанията за Златния Век останали техножриците от Марс,поклоняващи се на бога-машина.Именно в тези времена се родил човека на които му предстояло да измени лицето на галактиката в близките 10 000 година.Никои сега непомни неговото истинско име,всички го знят под името Император.Неговото детство,юнушество и даже зрелост също били покрити мрака на неизвестността.Първо тои станал нещо повече от човек,когато дошъл заедно със своите връстници в една от столиците на многото Земни държави,съкрушил многочислена армия с по малко от 100 воиника.Когато се възкачил на трона,той започнал да планира да завземе Земята докато не стане единствения господар на човечеството.Опората на неговата армия били първите космически десантчици,генетично подсилени хора-воиници.Сътворените от императора били невероятно силни,ловки,издръжливи и бързи,превъзхождайки обикновенния човек и равнявайки се даже с демоните.Но освен талантлив учен и генетик императора бил и псаикер,няй-силния от тези които се раждал някога в човешкия род.През това време докато Императора завладявал Земята,Уарп-бурите в галактиката започнали да утихват и след време съвсем спрели,пак имало възможност за междузвездни пътешествия.Кои знае може би волята на Императора го е направила.Завземането на Земята,Императора започнал да се готви за Великия кръстоносен поход в галактиката с цел да обедини човечеството,и навреме да се противопостави на заплахата от ХАОСА и извънземните.Затова Императора създал 20 свърхдесантчици,Примархи,които играли ролята на пълководци в бъдещия кръстоносен поход.Деиствията неможели да не привлекът вниманието на най-големоя враг на човечеството,ХАОСА.Боговете на ХАОСА пратили на Земята своите верни слуги,ветровете на уарпа,и те,обкръжили Земята в дива буря,откраднали инкобаторите с още неродените Примархи и ги разхвърлили по цялата галактика.Докосванете на волята на боговете на ХАОСА към Примархите усуетило плановете на Императора за създаването на идеални хора.Примархите се родили в различни ъгълчета на галактиката и всеки от тях имал недъг.Единият от тях се родил едноок,подобно на циклоп,друг получил ангелски крила,а някои от тях нямали недостатъци,но носели в себе си злото на ХАОСА,които точил техните сили и воля отвътре.Все пак Императора започнал Великия Кръстоносен Поход,навреме върнал всичките Примархи при себе си и те признавайки Императора като свои господар и създател вярно му служли в продължение на великата воина.
Най-великия от тях бил Хорус.Той бил първото творение на Императора и най-любимия на Императора.Хорус нямал равни на боиното поле и другите Примархи се прекланяли пред неговата сила и воля.Но злобата на ХАОСА също била силна в Хорус и хиляди гласове наведнъж му шептяли за неговата сила,воля и затова че тои е по достоен от своя създател да бъде водач на човечеството.Дълго Хорус се противопоставял на този шепот,но неиздържал неговата гордост превъзахождала верността му към Императора.След завършването на кръстоносния поход Хорус вдигнал възстание и повел воиска срещу своя създател.Най-величествените от воините на хората,космическите десантчици се разделили на два враждуващи лагера.От дваисет легиона на Императора останали само девет,запазили верността на своя господар,още девет се присъединили към Хорус и два легиона се изгубили в огъня на воината.Подобно на библеиски колос огъня на воината се претъркалял по неоотдавна построената човешка империя.Не само десантчиците се сражавали един с друг,но и отрядите на Императорската гвардия,и легионите на титаните участвали в тази воина противопоставяики се.Воината продължавала дълго и с променлив успех,но в края на краищата Хорус преодолял съпротивата на лоялните воиски и неговите кораби се устремили към Земята срещу Империума,обитаван от Императора.Най-кървавата и упорита битка се състояла около Императорския дворец.Най-добрите сили на лоялните космически десантчици го защитавали и най-фанатичните последователи на Хоруса се стоварили над стените на двореца.В края на крайщата,Императора,виждайки че губи приел единственото възможно решение.Заедно с двама верни Примархи и отряд тежкобронирани терминатори тои се пренесал на боиния кораб на Хорус,за да съкруши самото сърце на възстанието.На кораба се състояла титанична битка.В нея паднал ангелокрилия Сангвиниус,Примарха на Кървавите Ангели,паднал от ръцете на Хорус,закриваики с тялото си Императора.Другия Примарх,Примарха на имперските юмруци Рогал Дорн,в единичен двубой убил два принца на ХАОСА от свитата на Хорус и покрил себе си със слава.Двубоя между Императора и Хоруса завършил трагично и за двете страни.Хорус паднал сразен от ръката на Императора и неговата последна мисъл била за неговото непоносимо падение.Императора получил смъртоносна рана и непременно би умрял ако не би го спасил Рогал Дорн.Той пренесъл тялото ня своя господар обратно в полурарушения дворец където останалите седем лоялни Примарха се събрали след изгонването на деморализираните и разпръснати войски на ХАОСА.Те жално оплаквали неизбежния край на своя господар.От всички Примархи само Леман Русс,Примарха на космическите вълци не плакал.Неговата остра като бръснач мисъл взела правилното решение.Той се обърнал към своите последователи,Железните Свещенници на космическите вълци, и те призовали на помощ Техножреците от Марс,създавайки Златния Трон,съркофаг в които статично поле поддържало живота на Императора.Като могъщ псайкер Императора можел мисленно да общува със своите последователи.Така бил спасен светът на Империума.От този момент Златния Трон на Земята станала център на човечеството.Императора бил източник на сила на астрономикона,уарп-маяк,които позволявал пътешествието по уарпа неопасяваики се от демоничните капани.Императора със силата на своите мисли общувал със днешните управници на Земята,Висшите Лордове,които управляват от името на Императора и по неговите думи.


АДЕПТУС ТЕРРА


Императора не говори и не се движи откогато е бил заключен в механизма на Златния Трон.Неговото физическо тяло е мъртво,а неговата психическа мисъл се намира в уарп пространството,постоянно сражаваща се за запазване на човечеството.Само това е останало от Императора,но неговата мисъл е неспособна да общува пряко с мислите на своите слуги.
Империума е управляван от името на името на Императора чрез многочислени Адептус Терра,древно духовенство на Земята,чийто господари са - Висшите Лордове на Терра.Адептус Терра са милиони и милиарди хора не само от Земята.Нейните посланници бродят в галактиката,неговата власт е разпростаранена на всеки свят.Никои не е свободен от нейното влияние и власт.Императора е станал бог чието от чието име управляват Висшите Лордове на Терра.Суеверието и Догмата станали ритуални поклонения.
Адептус Терра е огромна и разнородна организация.Тя е разделена на множество отдели и подотдели.Тя има милиони свещенници,всеки от тях има ограничена власт.Естествено Адептус Терра е толкова голяма организация че никои със сигурност не може да каже колко работника има и какво е тяхното предназначение със сигурност.Десет хиляди години са създали доктирна,която станала сърце на човешкото общество.Информацията се събирала,фактите се акумулирали,данъците се събирали.Подобно на древните времена, колелото бюркрацията се въртяло трудно необръщайки внимание на фактите.Само няколко от няй-важните организаций са разглеждат тук.


Адептус Механикус или Техножреци


Известни като техножреците(Techpriest)Адептус Механикус са пазители на древните знания на Земята.Адептус Механикус имат и управляват собствена планета-фабрика,произвеждат по-голямата част от оръжията,космическите кораби прочее военни машини използвани в Империума.Адептус Механикус не са само научна организация,но и мистичен култ,чийто знания са одвъд пределите на обичайните технологии в царството на Техно-тайните.


Администратум


Те отговарят за данъците и взаймните действия,разпределение на Имперските ресурси и други цял куп административни дейности.Това е най-големия департамент на Адептус Терра.Неговите членове са неповече от малки винтчета в голямата административна машина на галакическата бюрокрация.Сърцето на тази организация е двореца на Императора,чийто готически здания покриват голяма част не само от повърхността,но и се разпространяват дълбоко под Земята.
Администрариум - възможно най-могъщата организация в целия Империум.Тя е разделена на множество департаменти,офиси и прочее структури.


Адептус Терра


Известна също като Духовенство на Земятя,или просто Адептус.Тя се състои от много милиони слуги и религиозни последователи,чийто задачи са изтълкуването и изпълняването на волята на Императора.В действителност Адепус Терра контролира целия Империум,включително неговата армия и флот.Адептус Терра е разделена на много департаменти и организаций,някои от които са толкова секретни че само членовете и знаят за нейното съществуване.Тук са показани само базовите структури.


Адептус Министорум


За безчислените милиарди поданици на Империята,Императора е като Бог,в които те безкрайно вярват.Тази вяра е породила могъща и обширна организация - Адептус Министорум,по известна като Екзархия,в чест на главния свещанник - Екзарх.Адептус Министорум е много мощна организация имаща собствени армии:Адепта Сороритас и Братството.


Адептус Кустодес


Стражите на Императора или Пазителите са доврцовите стражи на Императора и техният дълг е да пазят Императорския дворец.Императорския дворец заема внушителна част от цялата планета и затова пазителите действат като цяла защитна армия,само 3000 стражи са наречени Компаньони,избрани на вътрешния корпус които служат в качеството на лични охранители на Императора.


Адептус Арбайтус


Законодателната служба на Империята.Това е междугалактическа полиция,въоръжена и обурудвана подобно на армейска формация.Тези войски са известни като арбитърите или съдийте - военния елит на Адептус:фанатични лоялни войни,посветили своя живот да служат на Императора.Ако планетарния гобернатор закъснява с плащанията или праща много малко,или той е неспособен да изпълнява волята на Императора,Адептус Арбайтус може да го удостои със своето посещение.Съдийте са достатъчно обезпечени да водят малка воина,но тяхнта главна цел е порядъка.


Висшите Лордове на Терра


Правителство от 12-те най-влиятелни хора углавяват тази организация.Тези 12 могъщи господари управляват Империума от името на Императора.


Планетарните правителства


С изключение на тези светове които пряко се контролират от Адепта,Министрориума,Космическите Десантчици,всички светове на Империума се управляват от местните управляващи,които имат номинално членство в Адептус Терра под титлата Императорските Командири.Тяхната роля и предназначение може да се сравни с феодалните лордове:Те трябва да набират воиска или за Императорската Гвардия,да поддържат порядъка в собствените си владения,да изпълняват волята на Императора,да събират данъци за Администрариума.


Инквизиция


Секретна организация чийто членове не се подчиняват на законите на Империума или властта,освен своята.Единствената задача на Инквизицията е да защитава човечеството.Организацията разследва всяка опасност която грози човечеството в бъдеще и я пресича с тези начини които смята за приемливи.Агресивни нехуманоиди,некомпетентност,ерес,измяна,всичко това е в сферата на Инквизицията.


Имперска Гвардия


Разделена е на много армий,по целия Империум за защита от многото чуждестранни атаки и вътрешни вълнения.Гвардията е главната въоръжена сила на Империума,превъзхождаща многократно по брой космическите десантчици.


Имперски Флот


Основния фактор за суъществуването на работите и структурата на Империума;без него човешките светове биха били изолирани един от друг и от защитата на Империума.Всички кораби в Империума с изключение на тези които принадлежат на космическите десантчици и организацията на Адепта попадат под юрисдикцията на Флота.


АДЕПТУС АРБАЙТУС


Адептус Арбайтус са пазители на книгата на съда,официалното законодателство на Империума.Изпитвано през вековете и заверено от Висшите Лордове на Терра.От изминателите хилядолетия книгата е излязла от пределите на нормалния том.Най-древният параграф е написан на парчето от човешка кожа,на неизвестен език,от чиновници забравени от времето.
Всеки ден се добавят стотици нови томове към книгата.Томовете от законодателството стоят по металните полици в стените на съда.Всеки ред е престанище за десет хиляди томове.Полиците се възвисяват на стотици метри над древния под.Между тях,подобно на мравки пълзят помощници в търсенето на необходимите книги.
Залата на съда свещенният дом на Съдийте,слугите на закона,абсолютен и всеобхващащ.В Империума,закона и правителството са неоспорими.Възстанията и недостатъците престъпления които моментално биват искоренени.Гражданите на милионите светове не привличат вниманието на съдийте те са задача на местните управници.Съдийте се занимават с по важни проблеми унищожаване на враговете на Империума,пресичане на възстания и прочее.Много от висшестоящите и даже Лордовете на Терра могат да бъдат обвинени в корупция.
Съдийте командват собствени наказателни сили,огромни армий разпръснати по Империята.Съдийте също могат да се обърнат за помощ към всички Имперски сили,войски и флоти.Съдийте първи се сблъскват с възстанниците и след това космическите десантчици се притичат на помощ.Даже самото присъствие на Арбитърите оказва влияние на злосторниците.
Голяма част от съдийте са Арбитъри,воините на правосъдието.Те са многочислени и добре въоръжени за краткосрочна воина,и са снабдени със собствени кораби.За Арбитърите не съществува никои против когото те немогат да застанат възстанали Имперски командири,флотски Адмирали.Сред тях и управниците на планетите постоянно има Арбитъри.Арбитърите принадлежът към сложни организаций армий разделени на множество подразделения и чинове,разпръснати по цялата вселена.На много планети укрепените здания на съдийте се явяват единствените точки за връзка с Империума.Съществуват специални военни сили на съда патрулни групи наблюдаващи за реда в градовете;щурмови групи,които внасят порядък извън пределите на съда;унищожителни отряди от претърсващи виновниците,детективи преглеждащи различни записи и следящи за престъпленията на хакерите в компютърната мрежа на Администрариума.


АДЕПТУС АСТРА ТЕЛЕПАТИКА


Основната задача на тази организация е набор и подготовка на псайкери за да служат за благото на Империума.Щабът на Адептус Астра Телепатика се намира на Земята.Нейните кораби кръстосват галактиката.Главното предназначение е подготовката на Астро Телепати


Псайкери


Макар че всички имат ограничени телепатически способности и сили,но само незначителна част имат по-значителн способности в тази област,това са псайкерите.Това са сравнително опасни индивиди които трябва внимателно да си подготвят.Все пак психическата вселена е вселената на Хаоса населена с демони които само чакат възможност да унищожат човечеството.Всички псайкери даже и не толкова могъщите могат да позволят на тези същества да проникнат в този свят.
Всеки свят е задължен със специален документ да контролира количеството на псайкерите.Ловът на Вещици е постоянно забавление на повечето планети.Същият закон задължава местните ръководители да пращат най-способните и младите псайкери към Земята,там отсяват тези които ще служат на Империума.


Организация


Съществува учебен и вербовачен отдел,независими,съответно,Схоластика Псайкана и Лигата на Чермите Корабли.И двата се намират под ръководството на Мастера Адептус Астра Телепатика и неговият съвет. Существует учебный отдел и вербовочный отдел, называемый, соответственно, Схоластика Псайкана (Scholastiсa Psykana) и Лига Черных Кораблей (League of Blackships). Оба находятся под началом Мастера Адептус Астра Телепатика и его советом.


Лига


Лигата се състои от кораби разпръснати из целият Империум.Корабите се движат по определени орбити,посещаващи всяка планета веднъж на 100 години.Когато те присигат,те дават указания на местното правителство да събере необходимото количество,след като трюмът на кораба се напълни капитанът задава курс към Земята.Често на корабите пътешестват и инквизитори което им дава прекрасна възможност за изясняване на психологическото поле на планетите.


Схоластика Псайкана


И тази организация се занимава с подготовка на псайкери.Повечето ученици идват от всички планети на Империята,често ги водят Инквизиторите или Съдийте.Ролята на Инквизицията обучава учениците да развиват и контролират своите телепатични сили.


Преродени псайкери


Под такова име се подвизават такива псайкери които могат да се борят с демоните още от раждение.Такива псайкери се приемат от Империума единствено ако са млади умни и се стремят към усъвършенстване.След 5 години тренировка в Схоластике Псайкана те са готови да служат за благото на Империума.Най-младите могат да бъдат пратени в Ордена на Космическите Десантчици като Библиотекари (Librarians),а най-надарените стават Инквизитори или Кафеви Рицари.След обучението псайкерът е способен да се противопостави на всички демони.


Астропати


Недотам талантливите и издръжливи на влиянията на демоните Псайкери стават Астропати.Те се занимават с допълнителни физически упръжнения,преди да станат телепатически комуникатори между световете и корабите на Империума.Астропатите биват учени да използват картите Таро,да правят хороскопи,занимават се с хиромания от всички типове.След подготовка те проминават през специален ритуал Душевна Връзка,даващ им частичка от енергията на Императора.След него Астропатите възприемат по друг начин природата на вселената и нейното предназначение.Предаването на информация на големи разстояния не винаги е безопасно разпадат се чувствителните клетки на зеницата,затова и повечето Астропати са слепи.
Благодарение на Астропатите човечеството може да поддържа връзка в междузвездното пространство те пращат телепатически съобщения през космоса и се получават от други Астропати,само в случай че техните мисли са на една вълна.Тези съобщения пътешестват по-бързо от скоростта на светлината.Астропатите незаменима част от обществото,лесно разпознавана заради своите зелени одежди.Те служат на корабите на Императорската гвардия,Инквизицията,Адептус Министорум,Космическите Десантчици и навсякъде в Адептус Терра.Имперските командири на отделните планети също прибягват към техните услуги за свръзка с останалите светове.Астропатите създават постоянна мрежа от съобщения по целия Империум,както за търговски,така и военни цели.


Адептус Астрономика


Някои псаикери от първо и второ ниво влизат в редовете на адептус астрономика.Те продължават своето обучение в тази организация.

Жертвоприношения



За вселената загубата на каквото и да е количество хора е незначително,но своята жертва те още могат да принесат като служат за благото на човечеството.Императора се храни от груба психическа сила,за да предпази човечеството.Тези жертви се пренасят на златния трон на Императора за да се поддържа живота на Императора и Империума.

Изтъкване



Някои псайкери успяват да минат многочислените проверки незабелязани,успяват да избегнат тяхнто унищожение или пращането им в Схоластику Псайкана.Понякога те стават нормални членове на обществото,даже Висши Лордове на Терра.Никои не знае колко хора са избегнали проворките или са станали важни чиновници, скривайки своите възможности.


АДЕПТУС МИНИСТОРУМ


Адептус Министрорум не влиза в състава на Адептус Терра.Това е напълно независима организация.Министорум или Екзархията както повечето я наричат.Те проповядват култа към Императора из цялата вселена.
Произход
Императора е станал обект на култ след като е бил заключен в златният трон.През следващите десетилетия се образували много култове към Императора,които не са се отличавали много един от друг,но са били единни във възхваляването на Императора и принципите на човешкото оживяване.Всичко което може да застрашава човечеството е било унищожено повреме на Великият Кръстоносен Поход.
Гражданските воини последвани от Великият кръстоносен поход следвали тази цел.Възстанието на Хоруса,както е известно сега,показало колко е крехко човечеството.Гражданските воини свършили когато Хуруса бил унищожен,но самият Император получил смъртоносна рана и бил заключен в златният трон.Възкресението на човечеството станало главна тема на култа към Императора.
Няколко стотин години след саможертвата на Императора,многото култове се обединили като един,Екзархията,след избора на един лидер Екзарх.Тази могъща организация е приела под своето крило последователите на култа,а в 32 хилядолетие,те получили статус на официална религия в Империума и получили титлата Адептус Министорум.Останалите независими култове били унищижени.Единствен се съхранил Имперския култ на ордените на космическите десантчици,чийто капелани продължили да се молят по своите необичайни традиций в процеса на подготовка на десантчиците.Тази ситуация продължава и до днес;макар Адептус Астартес признават нормалната власт на Екзарха и даже са включили някои елементи на официалната религия към своите обичай.Съществуването на древният и варварски култ при десантчиците предизвиква ужас сред тях и останалото човечество.

Организация

Двореца на Екзархията се намира на Земята и заема целият южен континент.Този огромен урбанистичен комплекс представлява щаб квартирана на Екзархията,техен духовен и физически дом.Лидерът на този Министорум,Екзарха живее в добре защитена и въоръжена крепост издигаща се високо в небето.Нейната най висока точка се издига на две мили над катедралата на Безсмъртният Император,огромно съоръжение,основата на издигащата се кула е широка една миля.Разстоянието между таванът и пода на помещението в основата е половин миля.
Главата на Министорума е духовният водач на човечеството Екзарх.помагат му няколко хиляди кардинала разпръснати по цялата вселена.Съществуват три ранга кардинали паладин,отговарящ за живота в двореца;теран занимаващ се с проблемите на Земята;Астрал отговарящ за другите светове.Всички кардинали задължителни членове на свещенният Синод,управляващ Министорума,но само паладините са освободени от други задължения и заседават в Синода.Заедно с този орган съществува огромен бюрократически апарат които управлява всички аспекти на човешкият живот производство,продоволствия.Глванокомандващите на такива организацията са Архидяконите,в своята област те са достатъчно могъщи хора,намиращи се под управлението на Сещенният Синод.


Проповедници
Целият Империум е разделен на приходи,всеки от тях основан на базата на Императорския храм.На някои планети има само няколко храма, на някои гъсто населени планети ги има хиляди,а на Земята няколко милиона,макар че никои не ги е броял.Всеки храм е подчинен на проповедник служещ на местното население.Всички попадащи под подозренията на проповедника еретици,псайкери,мутанти, се предват на съдебната власт.
По добрият проповедник може да стане Понтефик, чиято власт се разпространява над няколко прихода и проповедника.Под властта на Понтефика може да бъде цяла планета,което се отразява на неговата титла.Например Понтефик на Терра,ръководи всички земни приходи,а понтефика на светлината целият свят.Други известни титли Понтефик Урба(религиозен глава на града),Понтефик Астра(неговата власт се разпространява на един или няколко космически кораба).


Изповедници
Кардиналът може да определи най-известните проповедници за изповедници.Те не са задължени да отдават службата си на даден район,а проповядват сред народа,тяхното влияние върху масите е огромно-хората сами признават собствените ероси,издават мутантите от своите редици,и предават близките си като псайкери.
Съществува постоянна конфронтация между Инквизицията и Министорума,особено по отношение на изповедниците,защото техните сфери на дейност се пресичат,но използват напълно различни методи.Изповедниците стигат до истината много по бързо от Инквизицията която дълго претеглят своите подозрения.


Мисионери
Мисионерите оглавяват мисий,тяхната основна дейност е обучение и медицинска помощ на местното население,където такава дейност е още неизвестна.Те също избират нови кадри за култа към императора,ако те намерят във Вселената някаква нова колиния на хората,то там веднага биват пратени мисионерите.Със цел да изкоренят всякаква ерес във всичките и проявления.
Най-известната мисия-училището ПроГений.Тя ръководи обучението на децата чийто родители са загинали по време на служба на Империята.Децата получават добро образувание което ги прави полезни за Империята.През нейните врати са излезли много офицери и комисари от Императорската гвардия,инквизитори и ръководители на самият МиниСторум.


Инквизиция
Инквизицията е лявата ръка на Императора,тази тайна организация чийто членове не се подчиняват на законите на Империята.Те се съобразяват само със себе си,тяхното предназначение е да предпазват човечеството с всички възможни или потенциално престъпни и прочее начини.Гресивни извънземни,генетически отклонения,политическа карупция,машинация на планетарните гобернаторе,кражби,ерес-всичко това е в сферата на действие на инквизицията.


Конклав
Най-важните членове на Инквизицията на определен период от време се събират на Конклав.Неговата задача е да се разгледат най-сериозните престъпления срещу човечеството.Посредством конклава важната информация се резпръсква по цялата Инквизиция.Потайността е основният принцип на работа на Инквизицията.Само тя знае за съществуването на множеството враждебни спрямо човечеството раси.Не всички имат собствен физически облик-те могат да използват човешкият облик или да управляват човешкият ум.Инквизицията не се впуска в открит двубои с враговете си,тя се крие под завеса от тайни и така тя може да изпълнява всякакви поставени задачи.


Инквизитори
Един и същи проблем може дабъде решен от двама инквизитори по различен начин.Много от тях работят самостоятелно,пътешествайки по целият Империум,наблюдавайки и чакайки проявите на ерес.Някои работят заедно образувайки така наречената Обител,състояща се от няколко близки приятели и колеги.Това са напълно доброволни организаций.Независимо от правилото за спазването на тайна,отделните членове на инквизицията работят открито,някои придружават частни армий от наемници,други влизат при необходимост при Имперската войска.Едно от задълженията на планетарните губернатори е да се съдейства по всякакъв начин на Инквизицията,каквато и помощ тя да поиска,с изключение на тези случай в които разследвани са самите управници.


Ордо Маллеус
В самата инквизиция съществува таен орган наречен Ордена на Чука(Ordo Malleus),неговата роля е доста специфична те преследват демони където и да е.В ордена влизат най-силните във физическо и духовно отношение.Сражението с демони в ръкооашен бои или в областта на психическата енергия са нужни специфични умения и сили.Повечето членове на ордена са псайкери.Цялата дейност на ордена е доста потайна но е трудна да бъде скрита когато започва самата борба срещу демоните.


Сивите Рицари
Сивите рицари са най-странните и загадачбите ордени на Адептус Астарес или Космическите десантчици.Орденът не очаства в общи операций на десантчиците,такива като борба с пришълци или възстаници,но са на разположение на Ордо Маллеус.И ако съществуването на ордена е широко известно то неговите действия са покрити от голяма тайнственост.
Ордена е бил създаден през периода на загадъчното Второ Основаване в началото на 31-то хилядолетие.Неговото предназначение е борбата с демоните в ръкопашен бои както на земята така и в космоса.Те били създадени по както космическите десантчици,но с някои изменения.Те са с по-големи психични възможностти от обикновенните десантчици и много от тях са псайкери.Псайкерите на Сивите Рицари минават през подготовка по собствена програма.Благодарение на която те са сред най-силните псайкери на човечеството.Те изпълняват ролята на бойно подразделение на Ордо Маллеус,представляват въоражени монаси в ордена.Те участват в сблъсъци с демоните само в крайни случай.Такива случай са редки,но известни и изискват всички ресурси на сивите рицари.Даже когато те ме успяват да се справят с противника,то ордена прибягва към политиката на Екстерминатуса.


Екстерминатус
Операцията по изчистване на демони е толкова секретна че се изисква унищожаване на всички свидетели.Даже ако в операцията инквизиторите помагат на части от императорската гвардия то и те биват унищожавани.Това е свързано с риска демон да влезе в човек.Стоиността на човешкият живот е висока,но е нищожна в сравнение със съдбата на цялото човечеството.Много рядко инквизицията прибягва до помощта на космическите десантчици,защото те винаги са необходими на други боини полета.Ако те все пак участват при екстерминатуса то оцелелите биват подложени на изтриване на паметта във връзка с тези събития,посредством хипнотическо внушение след което десантчика се връща в своя орден избавен от ужасните спомени за събитията на които той е станал свидетел.Но ако някои случай само смъртта е единственото средство за милосърдие.


АДЕПТУС МЕХАНИКУС


Марс планетарното царство на Адептус Механукус,Дом за Техножреците и култа към Механиката.Червената планета е призната за едно от чудесата на галактиката,работилницата на Империума,създателката на кораби,пазителката на тайни.Именно Адептус Механикус снабдяват с технически знания Империума пазят древни знания,изследват нови науки.


Култ към Механиката
Култ към Механиката или култ към машината признава Императора за Властелин на човечеството,но не признава върховната власт на Екзархията.Вместо това Адептус Механикус следват своя тема в тайнствена структура.
Съгласно вярванията на Адептус Механикус,знанията са висша проява на божественост,затова всички същества или артефакти които въплащават знания са свещенни.Висшата проява на знанието може да се счита за дейност на Императора.Машините,пазещи древните знания са също свещенни;Машинният интелект е също толкова свещен колкото и човешкият.Ценноста на човека се определя от съвкопността на неговите знания,а тялото е само органична машина и пазител на интелект.
Адептус Механикус контролира целият политически,индустриален и религиозен живот.Като цяло населението на Марс може да се раздели на две части.По голямата част от марсианите е съставена от роби работници-сервитори(servitors).Сервиторите са наполовина хора наполовина машини,чийто ум е бил частично програмиран да изпълнява конкретни задължения.Сервиторите са роби за управляващото духовенство на Техножреците,които формират йерархия на техниците,учени и религиозни лидери.Техножреците снабдяват Империума с инжинери и технически експерти.
Основни Производители на Марс (Fabricator General)
Марс се управлява от Висшите Лордове на Терра и Адептус Механикус
Членове на управляващите кръгове на Техножреците (Ruling Cult Members the Tech Priests)
Маг (Magos)
Господаря на технологическите достижения.Съществуват много отделни видове Маг техник,Маг металург,Маг алхимик,Маг физик,Маг биолог и прочее.
Логистик (Logos)
Логистика се занимава с анализи и статистика.Неговата цел се състой в това да предсказва бъдещи тенденций и да прави прогнози за затруднения и потребностти.Те се приемат за пророци.
Генетор (Genetor)
Генетора занимава се с генетика.Те са доста разпространени сред Адептус Механикус и съпровождат Имперските сили занимаващи се с изследването на нови светове.
Конструктор (Artisan)
Конструктора проектира машини,сгради,космически кораби,оръжие и военно оборудване.Те контролра множество сервитори.
Обикновенни членове на култа на Техножреците(Ordinary Cult Members the Tech Priests)
Електрожреци (Electro Priest)
Електрожреците това са фанатични воиници на култа Адептус Механикус.Те пътуват на космическите кораби и помагат на техножреците в битка.Електрожреците се превръщат в сгъстена електрическа енергия и унищожават всичко до което се докоснат докато не паднат от немощ.
Инжинери (Engineers)
Това са добре подготвени агенти на култа към Механиката.Разпределени са на части в Имперската Гвардия и други организации на Адептус Терра
Рунни Жреци (Rune Priest)
Рунните жреци пишат руни и четат литургий на машините като част от култовия ритуал по кръщаването.Те са посветени в тайни знания,такива като интуитивна механика,предположения и импровизации.Те са известни с това че са способни да решават проблемите там където строгите стандартни и логистически процедури недекстват.
Трансмеханик (Transmechanic)
Те са техници или инжинери по подръжката,спедциализиращи комуникационните технологий.Подобно на инжинерите те често са назначени на работа в други Имперски организации
Лексмеханик (Lexmechanic)
Тяхната цел се състои в това да събират и рационализират данните така че те да бъдат въведени в базата данни на централният компютър.Те работят със скоростта и точността на изчислителни машини.Събират доклади от бойните полета,икономически статистики и планетарни доклади.Те работят във всички структури на Адептус Терра.
Сервитори (Servitors)
Сервитори машини-роби от жива плът и метал,същества без индивидуален разум които се осланя на програмираните команди без излишни въпроси.Сервиторите съставят доста голяма част от марсианското население.Съществуват много видове,като започнем със тежки миникиборги и завършим с холомати холографични самопосци.Най-страшното наказание за престъпника е превръщането му в сервитор:личността се изтрива и се препрограмирва на ново, за да се използват някои функций.Бившите престъпници носят меден пръстен около шията на които са написани престъпленията на тези които са пресекли пътя на техножриците на Марс.


МАРС


Марс се е изменил радикално от както на нея е стъпил първия човек.В бачалото на 22век тази планета е станала първата получила атмосфера и станала годна за живеене.Но селското стопанско не станало полпулярно на Марс.Неговите съкровища лежат дълбоко под повърхността- скъпоценни камъни,метали,минерали и други полезни изкопаеми.
Марс скоро се заселили индустриални картели със своите работници,след което планетата станала първият човешки свят-улей.Марс станал главният промишлен и изследователски център,а неговото име станало синоним за техническия прогрес и технически постижения.Планетата станала космудрум за космическите кораби които се отправяли за другите светове в Слънчевата система.
Сега заводите на Марс създават по голямата част от техническото обурудване за нуждите на Империума,космически кораби и прочее огромни съоръжения, се произвеждат на орбиталните заводи на Империята.Корабите на Слънчевият флот са базирани в три огромни хангара,а другите се стремят да попаднат тук от всички точки на галактиката,където се намират най-големите съоръжения някога издигани от човека.
Заради изминалите години,първите заводи на Марс са се превърнали в руини,запазили са се само отделни очастаци,на тяхно място са възникнали нови,а изоставените територии са се превърнали в планини от железария и боклук.Марс-планета на контрастите,където съвременните съоръжения съжителстват с бунищата от метал и пластмаса,заляти с токсични отпадаци.


Легиона на Титаните
Марс за дълго време бил изолиран от останалия свят.През времето когато анархия разкъсвала Земята.Когато Императора обърнал внимание на тази планета,и я е присъединил към Империума,там вече имало сложно общество.Много по различно от земното.Едно от най-важните отличия станало строенето на огромни боини машини наречени Титани.Те не приличали на нищо познато на земляните.Огромни човекоподобни машини на смъртта,захранванни от реактори и въоръжени с най-мощните оръжия.Само такава техника би могла да бъде построена на повърхността на Марс,където обичайно където човек би бил унищожен от отровните прашни бури.Защитната броня на титаните им позволява да издържат попаденията от мощни снаряди,а тяхното въоръжение е способно да сравни със земята цели градове.Титаните са едно от най-ефективните оръжия на Империята.Титаните са оправлявани от стотици хора.Всеки от тях изпълнява определена функция.
Когато Императора е повел човечеството на великия кръстоносен поход Легиона на Титаните очаствал в него наравно с космческите десантчици.Империума се разширявал и Адептус Механикус присъеднинили към своите владения много светове,превръщаики ги в подобие на Марс,те станали бази за Легиона на Титаните по цялата галактика,защтаваики света на Адепта и Империума.


Поход за знания
Една от дейностите на Адептус Механикус е постоянното търсене на знания.Едно от научните изисквания,но основен път в търсенето на системите на стандартните шаблонни констранции.Те били създадени повремето на техническото развитие през Тъмната Ера на Технологиите.През това време били създадени хиляди човешки клонинги на отдалечени планети.Много изчезнали безследно,измрели,а останалите останали на стандартното развитие на икоминика.Повечето от тези клонинги незагубили своите технологични навици благодарение на огромните бази компютъризирана информация взета от Земята.Това ифнормационни бази известни като стандартни шаблонни конструкции(СШК).
В тези системи СШК били събрани всички човешки знания.Независимо от това че колонизаторите се интересували повече от селскостопански инструменти и машини,в тези бази се съдържало сведения за напреднали конструкции като ядрени реактори.В деншно време няма известие за запазени база данни.На някои планети иформацията за древните системи на информация често се счита за свещенна,копията на тайните текстове се намират в дълбините на храмовете.В течение на хилядолетия Адептус Механикус събира цялата информация за системите СШК,това е тяхната загубена Библия и свещен Граал.Всяко късче информация сбира.Благодарение на техните заслуги са станали известни много пътища към дългия анализ и сравнения на копия на документи.За Адептус Механикус това са висши знания,а за колонистите това били прости легенди и безсмислени знания.Рядко някои правил копия от теоритически сведения и напреднали технологии намиращи се в тези база данни.


ОФФИЦИО АССАССИНОРУМ


Убииците охраняват бъдещето на човечеството,унищожават недостоините хора в обществото,тези които не са били огряни от светлината на Императора.Те са подобни на прецизен инструмент които махат тумора от човешкото тяло.Ако населението на планетата се намира под властта на бунтовническо правителство - с колко животи могат да бъдат спасени от ножа на убиец.Колко ще паднат под властта на Хаоса ако управникът не бъде отровен или убит,и колко светове ще паднат под жертва на Екстерминатоса,никои не отговаря на тези въпроси.убииците работят тихо и не разчитат на благородност,те са тайните слуги на Империума.
Ордена на Убииците (Ordo Assassinorum) най-секретната от всички Имперски организации.Неговият ръководител е великият магистър на ордена на Убииците един от най-могъщите Висшите Лордове на Терра.Само Висшите Лордове на Терра могат да разрешат използване на убиици.Говорят че в далечното минало Висшите Лордове на Терра широко използвали Ордена на Убииците са лични проблеми,по времето на Воините на Взмездието,самият Велик Магистър е станал жерва на убиец,и всички живеели в страх за своя живот.Сега само еретиците треперят пред тяхната тъмнота,доколкото мечовете на убииците изискват кръвта на предателите.
Убииците биват вербувани сред сираците на Имперските чиновниците от Училището ПроГениум.Те нямат семеиства и тях ги учат в катедралата на убииците.Всяко подразделение има свои принципи,традиции,врагове и начин за шпиониране.Тялото на убиеца,неговото най-могъщо оръжие.Те могат да проникват през стоманата само чрез помоща на силата на своите ръце и крака.Те могат да пълзят по наклонена гладка повърхност.Да бягат със скоростта на вятъра и да се противопоставят на опасностите,убииствени за други хора.Никои не може да издържи повеч болка и рани от убиеца.Те могат спокоино да си пъхнат ръкат в кипяща вода,те могат да понесат открит огън и рани от нож,даже смъртоностните рани не спират убиеца от изпълняването на неговата задача.
Един от екзотичните елементи на екипировката синтетичната кожа,това е резервен слой които убиеца разпръсква по своето тяло.Елементите на екипировката също се поставят върху тази изкуствена кожа.Слоя изпълнява защитна функция,която предпазва от удари и прегряване,снабдява убиеца с кислород и необходимите химически елементи.Убиеца в такава кожа издържа на студ,топлина и даже абсолютния вакуум на космоса за кратък период


АДМИНИСТРАТУМ


Администратум най-голямото подразделение на Адептус Терра,нейните чиновници съставят по-голямата част от населението на Земята,както и милиони хора на други планети.Администратума е разделен на множество департаменти и офиси,всеки от тях изпълнява специфична функция.Счита се че администрацията на Имперския дворец се състои от повече от 10 милиона хора,голяма част от администратума е бюрократичен апарат,които не представлява интерес за нас.Йерархичната стълба и титли Администратума се използва навсякъде из Империума.


Мастър Администратума
Ръководителя на тази организация е най-могъщия от всички лордове на Терра.Неговата функция в Администратума е чисто номинална заради недостатъка на време,затова неговата дейност се ограничава с различните церемоний.


Адептус
Всички слуги на Императора,без значение дали са писари или началници.Те служат на Императора и това е велика чест,и тази титла е почитаема от всеки.Космическите десантчици,Имперските командващи имат подобни титли,както и някои висши чинове в имперската гвардия.


Префектус или Префект
Титла на чиновник от Адептус Терра.Съществуват три основни типа префекти, Префектус Примус, Префектус Секундус, Префектус Тертиус.
Мастър
Глава на депертамент или офис от Администорума.
Ординат
Изпълнява основна рутинна ежедневна работа за благото на Империума
Писари
Служители водещи записки,набират се от семействата на роби,водещи своят произход още от доимперски времена.
Шифровчики
Куриери изпълващи коридорите на Имперския дворец.Обучени са да запомнят цели текстове от един поглед и с помоща на хипноза да ги предават на съответния адрес.Това умение се пази в тайна и се предава от баща на син.Кориерите механически запомнят съобщението и не могат да вникнат в неговия смисъл.
Куратори
Пазители на древни записи на Империума,те са длъжни да знаят древни езици и писменоста.Те са длъжни за да знаят историята за да се оправят в събитията станали преди хиляди години.Тези знания също се предават от поколение на поколение.
Слуги
Те нямат постоянна работа,по необходимост те могат да бъдат прехвърляни от един участък на друг.Те работят като шофьори на транспортни средства,общи работници и друг неквалифициран труд.Те биват набирани от населението на Адепта,предоставяйки им при това тази титла.Те много се гордеят с тази чест и правят всичко възможно за да останат на служба.
Субординати
Слуги,изпълняващи определени функций на Администорума.Някои са инжинери,умели работници,строители и др. нискоквалифицирани работници.Аналогични на Сервиторите.Всички те са работници роби,свято пазещи своите малки привилегий.За разлика от Слугите,те предават своята титла по наследство.Съществува възможност амбициозния Субординатор да стане Ординатор и да се вдигне по Йерархичната стълбица на Администратума.


+++ Империумa Днес +++


Повече от десет хиляди години наза,Великият Император на Човечеството е влязъл в златния трон на Земята.Това били времена на безчислени воини и конфликти,размерите на които не са съхранени.Само Императора помни,ако деиствително това странно и древно създание може да си спомня тези стари времена.
Възвисението на Императора отбелязало край на ерата на човешката история,епохата символизираща междучовешките воини и постепенната загуба на натрупаните през хилядолетията знания.Това била ерата на раздора.Най-високата точка в развитието на научните достижения е била хиляда години назад,в още по древната епоха сега известна като Тъмната Ера на Технологийте.Чрез Тъмната Ера на Технологийте и Ерата на Раздора човечеството е влязло в нова епоха Епохата на Империума.
В много отношения това са времена на суеверия които великата и непостижима технология била въплащение на сила,мистика и безумие.Обучението на хората през тези времена било бойното поле и войната сред звездите.Научната мисъл представлявала отвратителна порочност;изкореняване на честта и религиозното достоинство.Даже малкото хора които имали работа свързана с технологийте,науката,вълшебството са станали неделими,уарп двигателите са били длъжни да имат руни на своя корпус,лазерното оръжие е трябвало да бъде богословени от боговете на битката.
Това е вселена в която Боговете,мистиката и магията са вплетени в едно.Това е време на велики промени в самото човечество,време когато все повече и повече хора развивали сили и видения,които се намират далече зад пределите на разбирането на техните предшественици.Хората известни като екстасенси или псайкери са имали много названия най неприятните,това били вещиците.Псайкерите това са мъже и жени които имат способностите да преминат нормалните закони на пространството докосвайки се с великите сили на вселената.Техния дар предизвиква обяснението телепатия,телекинеза,илюзия и много други.Много обикновенни хора приписвали на тези сили божествен произход.Някои псайкери твърдят че техните сили им позволяват да изпускат сила която се контролира от същества,същества които живеят в нереалната вселена,зад пределите на нормалното време и пространство.Други търсят рационално обяснение на това явление,но това не е била рационална епоха и такива хора били рядкост,техният глас бил прекалено слаб.

0 коментара:

Публикуване на коментар