28 август 2013

Gerber Bear Grylls Basic Survival Kit - за Еверест? Или не ...


Gerber Bear Grylls Survival Basic Kit е проектиран да бъде много компактен и достъпен основен комплект за оцеляване, който може да се побере в малки раници, портмонета, кутии за принадлежности, в повечето джобове и навсякъде, където имате ограничено пространство, но искате основен комплект за оцеляване, за всеки случай.

Какво има в него?

Този комплект за оцеляване включва 11 неща (макар Gerber да казва, че са само 8). Имаме:
  • Външна найлонова чанта
  • Прозрачна найлонова водоустойчива чанта
  • Gerber Mini-Paraframe нож
  • Свирка
  • Мегнезиева запалка
  • Водоустойчиви кибритени клечки
  • Тел за примки
  • Бяла восъчна тел
  • Бяла найлонова връв
  • Памучен тампон за огниво
  • И Джобно ръководство по оцеляване от Беър Грилс

Сега нека разгледаме всеки от компонентите в този комплект за оцеляване.

Външна чанта

Чантата на комплекта е около 12 на 12 см. и е направена от оранжев найлонов материал, който я прави лесно забележима ако случайно я изгубите по пътя.
На гърба ще намерите водоустойчиви земя-въздух спасителни инструкции.
А вътрешното съдържание на комплекта е донякъде защитено от дъжд и вода с този водоустойчив цип, който би трябвало да предпазва от проникване на вода през самия цип, но все пак пропуска вода ако комплектът бъде потопен ... тъй като водата все още може да проникне в самия край на ципа, където има няколко милиметра разлика, дори когато ципа е напълно затворен. Предполагам Gerber още малко трябва да поработят по този цип.


Все пак ципа би трябвало да опази комплекта от дъжд ако не го оставяте непокрит за продължителен период от време или напълно потопен във вода.

Няма от какво да се притеснявайте обаче, Gerber са опаковали съдържанието във вътрешна найлонова чанта със система за уплътняване, която е напълно водоустойчива, когато е правилно запечатана.



Свирка

Това очевидно не е най-скъпата част от оборудването в този комплект. Свирката е доста евтина, червена е, има дупка за връзка и работи, когато духнете в нея. Не прави никакво впечатление, когато я погледнете или докоснете. Но върши работа и е доста силна ... Така че, ако сте атакувани, заседнали или изгубени, ще ви помогне, като насочи внимание към вашето положение.

Магнезиева запалка

Bear Grylls Survival Basic Kit пристига с висококачествена магнезиева запалка, към която е прикрепен ударник, чрез найлоново въженце. Запалката работи много добре, след като отстраните тъмната външна обвивка на стоманата и осъзнаете, че трябва да наклоните ударника също, така че ръба му да се движи срещу пръчката.


Водоустойчиви кибритени клечки

Комплектът идва с 10 много големи водоустойчиви кибритени клечки и лента за палене.
Предполагам, че е малко излишно да имате клечки и запалка ... но огъня е толкова необходим за оцеляване, че сигурен съм няма да имате нищо против да имате и двете, за всеки случай. А и клечките са сравнително малки, така че не заемат много място. Горят продължително и добре.


Памучна топка

След това имаме един памучен тампон, който може да бъде използван като огниво, ако не разполагате с нищо друго на разположение в краен случай или имате нужда от огън в мократа гора или нещо такова. Памука е добро огниво.
Бих ви препоръчал да добавите 2 или 3 допълнителни памучни топки, като сложите малко вазелин върху всяка една.

Тел за примки

След това имаме около 12 сантиметра много тънка тел за примки, която е подходяща за лов на много дребен дивеч.





Бяла найлонова връв

Включена е около 3 метра бяла найлонова връв. Това нещо е използваемо за различни спешни нужди. Въпреки, че бих предпочел да видя 3 метра парашутна връв, защото парашутната връв е по-силна и може да се разплита, за да разшири своята полезност, но найлоновата връв в този комплект изглежда е с добро качество и е добре за основен комплект за оцеляване.

Бяла восъчна тел

Въпреки, че не е описана в списъка с неща на опаковката, восъчната тел е в комплекта. Това е тел с добро качество, която можете да използвате за капани и примки ...


Джобно ръководство по оцеляване от Беър Грилс

Както при всички други продукти от линията Беър Грилс, и този комплект идва с Джобно ръководство по оцеляване. Ако има само едно нещо, което бих могъл да взема в ситуация на оцеляване, това ще бъде знания за оцеляване.
И това ръководство върши тежката работа за тези, които не разполагат с време или желание да научат тънкостите на основното оцеляване и спасяване ... Дори начинаещ пътешественик може да прочетете това ръководство и ще бъде малко по-добре подготвен, ако бедствие удари неочаквано.


Добър джобен нож

И накрая, но не на последно място, имаме ключовия елемент, който наистина кара този комплект да си заслужи 20-евровата инвестиция ... Това е Gerber Mini-Paraframe ножа.
Това е доказан, здрав, от високо-въглеродна неръждаема стомана джобен нож. Ножът лесно влиза в джоба ви и има стабилна щипка за колан на гърба.

Ножът е с обща дължина от 15.2 см. и дължина на острието 5.5 см.


Най-хубавото е, че няма пластмаса и наистина нищо не може да счупи този нож ... което е чудесно за комплект за оцеляване. Острието се заключва здраво на мястото си, чрез прост заключващ палец.

Моят нож дойде остър като бръснач. И честно казано, ако все още нямате нож, който носите в себе си ... не бих се изненадал, ако се изкушите да откраднете този от вашия комплект за оцеляване и да го вземете навсякъде със себе си. Но бих ви препоръчал да го купите отделно, продава се и само ножа.

И така, за кого е Bear Grylls Basic Survival Kit?

Първо, този комплект не е за сериозни оцеляващи или екстремни пътешественици или за тези, които ще бъдат по-склонни да създадат свой комплект ...
Това е компактен и много основен комплект, който е подходящ за къмпинг, туризъм, колоездене, кратки екскурзии, лов, риболов, за ежедневен комплект или за автомобил, където малък и лек комплект за оцеляване може да потрябва в случай на бедствие.

0 коментара:

Публикуване на коментар