17 май 2012

Само заедно ще променим света, но преди това......

Често пъти, страха от неизвестното е това, което отнема нашата готовност да се променяме и този страх е достигнал до момента, когато някои от нас дори защитават системата, просто защото тя е всичко, което някога са познавали. Като резултат от този страх, ние в крайна сметка правим това, което винаги сме правили, макар да не чувстваме, че е правилно на толкова много нива. Но думата "неизвестно" има това име с причина: ние не знаем как ще изглежда, защото ние трябва да го създадем!

Ние сме научени да се страхуваме от неизвестното, защото ставаме по-лесно контролируеми, когато вярваме, че нищо не може да бъде известно или създадено извън системата. Елита знае, че докато вярваме в това, е по-малко вероятно да излезем от кутията. Когато вярваме, че никаква друга реалност не може да съществува, тогава ние възприемаме промяната като движение към загуба на всичко, вместо врата към нови възможности.

Вместо да бъдем уплашени от неизвестното, нека да променим представата си за него и да видим за какво служи то: за да създава възможности! В крайна сметка, всички ние сме творци по природа.

0 коментара:

Публикуване на коментар