22 май 2012

Господарите на Светлината, част 4 - Истината на Гностичният Исус

Тази публикация подчертава очевидната гностична истина и по-дълбокото разбиране на истинското послание на Исус. Много от стиховете са взети от книгата на Тома, която е била потвърдена и валидирана, чрез свитъците от Мъртво море, които са оригиналните и най-ранно приетите текстове от оригиналните последователи на Исус. Евангелието на апостол Тома, предхожда четирите традиционно приети канонични евангелия, които по-късно, установени структури от хора биха предпочели вие да четете. Истината се вижда от окото, което ще види ...

В Евангелието на Тома, стих 3, Исус казва: "Ако вашите ръководители ви казват: "Вижте, царството (на Отеца) е в Небето", тогава птиците в небето вече ще са ви изпреварили. Ако ви казват: "То е в морето", тогава рибата ви е изпреварила - по-скоро царството (на Отеца) е вътре във вас и в това, извън вас. Когато познаете себе си, тогава ще знаете, ще разберете, че сте синове на живия Отец." - Исус -
Йоан 16:25 - "Въпреки, че аз говоря пред вас в преносен смисъл, време идва, когато вече няма да използвам този език, а ще ви кажа ясно за баща ми."

(62) - Исус казва: "Аз разкривам мистериите на тези, които са достойни за моите тайнства."

Марк 4:34  "Той не им каза нищо, без да използва притчи. Но когато беше сам със собствените си ученици, той им обясняваше всичко."

Йоан 10:06 - "С притчи, Исус им говореше, но те ​​не разбираха какви са тези неща, които той им казваше."

"Не позволявайте на лявата ви ръка да знае какво прави дясната."

Лука 17:20-21 - "... Божието царство не идва с вашето внимателно наблюдение, нито хората ще ви кажат "ето го, тук е или там е", защото Божието царство е само ВЪТРЕ във вас."

(66) - Исус казва, "Покажете ми камъка, който зидарите отхвърлиха, той е крайъгълния камък."

(94) - Исус каза: "Който търси, намира, който потропа, ще му се отвори."

(113) - Неговите ученици попитаха: "Кога ще дойде царството?"

Исус каза: "Няма да дойде като го чакате. Няма да може да кажете: "тук е" или "там е", Царството на Отца по-скоро се разпространява на Земята, но хората не го виждат."

(20) - Учениците казаха на Исус: "Кажи ни как изглежда небесното царство."
Той им каза: "То е като синапено зърно. То е най-малкото от всички семена. Но когато падне върху обработваема почва, то произвежда голямо растение и се превръща в убежище за птиците в небето."

(29) - Исус казва: "Ако плътта оживява, заради духа, това е чудо. Но ако духа оживее, заради тялото, това е чудо на чудесата. Наистина, аз съм изумен как това голямо богатство влиза в този беден дом."

(32) - Исус казва: "Един град, построен на висока планина и укрепен, не може да падне, нито може да бъде скрит."

(33) - Исус казва: "Проповядвйте от покривите на къщите си това, което ще чуете с ушите си, защото никой не пали лампа и не я слага под шиника, нито пък я слага на скрито място, а по-скоро той поставя светилника така, че всеки, който влиза и излиза да види светлината."

(31) - Исус казва: "Никой пророк не е добре дошъл на родна земя, лекарите не лекуват тези, които ги познават."

(68) - Исус казва: "Блажени сте, когато сте мразени и преследвани. Където и да сте били преследвани, те не ще си намерят място."

(69) - Исус казва: "Блажени са тези, които са били преследвани в себе си. Те са тези, които наистина ще познаят Отца. Блажени са гладните, корема на онзи, който желае ще бъде напънен."

(54) - Исус казва: "Блажени са бедните, за тях е небесното царство."

(58) - Исус казва: "Блажен е оня човек, който е страдал и намерил живота."

(56) - Исус казва: "Който е дошъл за да разбере света е открил (само) един труп, а който е намерил труп, превъзхожда света."

(48) - Исус казва: "Ако двама сключат мир един с друг в тази къща, те ще кажат на планината "Премести се и тя ще се премести далеч."

(83) - Исус казва: "Образите манифестират пред човека, но светлината в тях остава скрита в образа на светлината на Отца. Той ще се прояви, но неговия образ ще остане скрит от неговата светлина."

(2) - Исус казва: "Онези, които търсят не трябва да спират да търсят, докато не намерят. Когато намерят, те ще бъдат обезпокоени. Когато са обезпокоени, те ще се възхитят и ще царуват над всички (и след като се възцарят те ще починат.)"

0 коментара:

Публикуване на коментар