30 март 2012

Практически езотерични упражнения за медитация.

Здравейте, днес ще ви представя практически езотерични съвети, които са много полезни и важни при медитация. Те могат да бъдат използвани, независимо от техниката или начина на медитация, който практикувате. Ако пък не практикувате.....е, време е да започнете. Те ще ви дадат по-дълбоко осъзнаване на нещата, които виждате, усещате и чувствате при медитация. Приятно четене....
Всяка практика започва със Заземяване.

ЗАЗЕМЯВАНЕ

Седнете в позиция за медитация, затворете очите си, отпуснете врата и челюста и поемете няколко пъти дълбоко въздух.

Мъжете насочете вниманието си върху Перинеум точката (основната чакра), която е разположена в основата на тялото ви.

Жените насочете вниманието си върху втората чакра, наричана още сексуален център, разположена 2 - 5 см. под пъпа и 2-5 см. навътре в тялото. Трябва да се опитате да увеличите вниманието/концентарцията си в тази точка за няколко минути. Забележете какво чувствате.

Сега, от тази точка визуализирайте нишката, която ви свързва през земята с центъра на планетата. Представете си, че нишката е прикрепена към центъра на земята, към огромен метален кристал. Усетете притегателната сила на тази връзка, почувствайте как ви дърпа надолу от основната чакра при мъжете и половата чакра при жените.

Вие трябва не просто да визуализирате с мислите си, вие трябва наистина да го чувствате с телесните и с финните си осезания.

Работа с аурата - Светлина и Запечатване

Чакра на Речта - подобрява качеството на всяка практика.
Упражнение за чакрата на речта - гърлени Фрикции


Контракцията на гърлото е техника за активиране на гърлените енергийни центрове. Тя се използва в Тантричните практики, но също е много полезна за медитацията на Третото око. Гърлото е като усилвател за енергийното тяло. Чрез активиране на енергията в гърлото, енергията за всяка друга практика (например Третото око) ще се увеличи. Това е много полезна техника и трябва да се използва заедно с медитацията на Третото око. Упражнете техниката и се опитайте да почувствате усилващия й ефект. Не пренебрегвайте гърлената контракция, тя е много важна практика.

Ето и самата техника

При вдишване и издишване, просто упражнете лека фрикция (контракция) в по-ниската част на гърлото. Това ще създаде
въздушен звук, който трябва да бъде еднакъв при вдишванте и издишване. Контракцията и звука трябва да произлиза от
възможно най-ниската част на гърлото. Звука трябва да бъде дълбок, но не висок. Ако все пак фрикцията е в по-висока точка в гърлото, звука ще бъде по-висок. Вие естествено ще успеете да го направите правилно ако поекспериментирате дори за кратко. При извършване на тази техника, естествено ще се задълбочите и удължите дишането си, но това не е нейната цел.

Тази фрикция действително има ефект върху енергийните центрове в гърлото, което от своя страна има ефект върху фините енергии. Основната цел на това упражнение е да предизвика промяна в съзнанието. Промяната в съзнанието, причинена от контрактирането на гърлото, ви кара по-лесно да почувствате енергийното си тяло и следователно да започнете да упражнявате контрол над него. В същото време, активирането на гърлените енергийни центрове причинява засилване на вибрациите на цялото енергийно тяло, което го прави по-материално и контролируемо. Тази техника може да се използва по всяко време и във връзка с всякакъв вид медитация и винаги ще има един усилващ ефект върху вашата енергия, дори в най-фините измерения.

Изравняване със светлинното тяло.
Изпълнение след Заземяване, работа с Аурата


Изравняването е обикновен процес, изпълняван по време на седяща медитатция. След призоваването на Плеядинските пратеници на светлината и на междумерния конус от светлина, можете да започнете да се подравнявате със светлинното си тяло. Целта на тази практика е физическото и светлинното тяло да се привлекат, като резулатата от това винаги е перфектна стойка на тялото.
Светлинното тяло съдържа формата, която физическото тяло трябва да следва и е винаги перфектна. По време на живота физическото тяло се отклонява от изравняването поради емоционално подтискане и др. Тези причини на свой ред се коренят в колективното несъзнавано и в астралното тяло. Чрез изравняването със светлиното тяло вие започвате да го осъзнавате и привличате към физическото тяло. Оставате възприемчиви и му позволявате да ви покаже перфектната поза на вашето тяло.
Всичко което трябва да направите е да поискате (помолите) светлинното тяло да дойде във физическото и да ви покаже
перфектното му положение. След като сте влезли в зоната на третото око и призовали Плеядините, можете да им кажете че желаете да се подравните със светлинното тяло. След това трябва да почувствате пространството около вас и да почувствате присъствието на вашето тяло от светлина. Пуснете го в тялото си и накарайте тялото си да се подравни с него. В зависимост от вашата поза (степента до която е увредена) може да бъде лесно или трудно за вас да изпълните изравняването. Ако е трудно може да изпълнявате Йога или просто да се протягате. Като изпълнявате тази практика всеки път когато медитирате (в седнала позиция), можете да бъдете сигурни че се приближавате към перфектна стойка и изравняване със светлинното тяло. Ще откриете, че ежедневната стойка/положение на тялото се променя с практикуването на това упражнение. Ще откриете също, че спонтанно се протягате и разтягате части на тялото си. Това ще бъде като Йога , следвайки собственото си тяло и интуицията си. По този начин животните не мислят за това, те просто се протягат – то идва естествено, защото тяхното тяло знае как трябва да бъде подравнено. Без правилна позиция и без тази практика, Колоната, Чакрите и Меркаба не могат да бъдат въплатени подходящо и остават блокирани.

Призоваване на Плеядинските пратеници на светлината

Можете да призовавате плеядините преди всяка практика, просто като ги помолите да ви помогнат с каквато и да е медитативна практика. Винаги използвайте тяхното пълно име (което е плеядински пратеници на светлината), за да сте сигурни че не каните други нежелани гости. Когато и да искате помощта им, трябва да почувставте присъствието им в пространството. За тези от вас, чиито метафизични сетива са блокирани, малко вяра е необходима в началото. Няма да отнеме много време и вие ще можете да почувствате тяхното присъствие. Първият път, когато призовавате Плеядините, трябва да ги помолите да ви помогнат с активирането и въплащаването на вашето Светлинно тяло, тъй като желаете бърза духовна трансформация. Кажете им, че искате да заличите всичко, към което сте привикнали в миналото (предубеждения и вашата така наречена „дресировка” ). Кажете им, че искате да въплатите по-висши сили от различните измерения. Важно е да им кажете специфично, че желаете тези цели и, че бихте желали помощта им за активирането на Светлинното ви тяло. Добра идея е първия път когато практикувате това да лежите по гръб и да лежите колкото време е нужно. Можете да ги помолите също да ви помогнат с каквито и проблеми да имате. Просто чувствайте и им позволете да работят върху вашите фини тела, което е началото на по-нататъшната работа със светлина. Когато призовавате Плеядините, можете също така да да призовете и други същества от светлина, с които имате връзка да ви помогнат с процеса. Специално Плеядините са били помолени да ни помогнат преди малко повече от 20 години. Дотогава те не са се месили в земните дела. Това е чудесно, защото иначе би ни отнело години и дори животи сами да се изчистим.

Медитaция върху Tретото Oко

Медитацията върху Трето око е техника, която реално работи. Тя не само успокоява ума (въпреки, че тя неправи това), но започва пробуждането и изграждането на финна енергийна структура, която е всъщност окото. Физическите очи са просто структура от тримерна енергия, която има за цел да възприема третото измерение. Третото око е структура от мултимерна (многоизмерна) енергия, която има за цел да възприема другите измерения. Всеки има трето око, въпреки че то може да бъде развито в различна степен при различните хора.
Медитацията върху Третото око започва разработването на тази структура, както и ви води до състояние, в което можете да възстановяте конторла си над него. Тази техника е подобна на мускулна тренировка. Колкото повече тренирате, толкова по-силен и по-развит мускулът ви ще стане. По същия начин, колкото повече медитирате върху третото око, толкова по-силно и по-развито ще става.

Друг важен коментар тук е, че същества като Ангели и Водачи действително помогат в структурирането и изграждането на Третото окото и други енергийни центрове. Без тяхна помощ напредъкът ви ще бъде изключително бавен. Така че Третото око е окото, което вижда "вътре", а също и в други измерения. Възстановявайки контрола си над това финно енергийно сетиво и започвайки развитието му, Вие получавате възможност да погледнете вътре в себе си и навън в други измерения. След като придобиете дори малко контрол над Третото око, Вие ще имате много по-голям контрол над енергийните си центрове. Окото е като ключовете за колата, без ключове колата не върви наникъде.
По същия начин, без третото око ще получите много малко контрол върху вашата енергия.

Ето и практиката:

• Заемете медитационна позиция.
• Затворете си очите, уверете се, че шията и челюстта са отпуснати и направете няколко дълбоки вдишвания.
• Изпълнете Заземяване и Запечатване на Аурата
• Сега насочете вниманието си към областта между веждите. Почувствайте усещанията си в тази област. Можете да започнете да чувствате лека вибрация или чувство на бръмчене. Не се опитвайте да го анализирте, а просто усещайте. Ако не чувствате нищо не се притеснявайте, просто продължете да фокъсирате вниманието си в областта между веждите. Ако усещате нещо, можете да повишите силата на осезанието върху усещането (каквото и да е), което ще го усили. Усещане за вибрация, шум в ушите, лек натиск или каквото и да е усещането което чувствате, е етеричната/етерна част на Третото око. Третото око и всички останали чакри са конструкции, съставени от много различни мултимерни сили и енергии. Фокусирайте вниманието си там за няколко минути.
• Сега пренасочете вниманието си от вибрането между веждите към това, което всъщност виждате (със затворени очи). Може да видите цветове или светлина в различни форми и размери. Каквото и да виждате, просто го осъзнавайте. Изпълнявайте няколко минути.
• Започнете бавно да местите вниманието си от точката между веждите, по права линия към задната част на главата, като спрете по средата. В средата на главата е центърът на третото око.
• Докато държите вниманието си в центъра на Третото око, осъзнайте различните цветове и фигури които виждате. Може да видите цветове да се движат пред вас като облаци, или може би виждате някакви геометрични фигури, видения от миналото или бъдещето, или дори може да видите същества от светлина или други нематериални явления. Има безброй възможности за видения. Никои от тях не са лоши, те са част от вашия опит. Не осъждайте и не анализирайте, а просто ги осъзнавайте. Често, когато започнете да мислите за това, което виждате, то ще изчезне. В началото е важно вниманието да се фокусира само върху наблюдаване като свидетел на това, което виждате. С течение на времето вие ще придобиете възможността да наблюдавате и да мислите едновременно. В начало обаче, процеса на мислене обикновено ще ви отдалечи от Третото око и визията ще изчезне. Вие може да наблюдавате светлината и/или картините толкова дълго, колкото искате.
• Тогава започнете да осъзнавате, да се фокусирате върху фона на това, което виждате. Това се нарича пространството на Третото око и обикновено е черно, тъмно лилаво, синьо или някъде по средата. Има известно сияние в пространството независимо от цвета. Преди се фокусирахте върху светлината, а сега добийте представа за фона. Като правите това, позволете си да се потопите по-дълбоко в него.Там осезателно трябва да присъства усещането за обширност.
• След като започнете да чувставате, че сте дълбоко в това пространството (фон) се опитайте да усетите вашето тяло (от това състояние ). Може да изглежда, че наистина цялото ви тяло е пълно с пространство.
• В този момент просто останете в пространството за толкова дълго, колкото искате. Това мястото, където е голяма част от алхимичната трансформация и, където работата се върши. Много други практики разчитат на него. След като успеете да достигнете дълбоко в това пространство, вие наистина медитирате и възможностите за по-нататъшно духовно пробуждане стават достъпни.

Пробуждането на Третото око е като поставяне на ключа в колата и ще можете да започнете да контролирате своите енергии. В края на медитацията трябва да обърнете процеса (да извървите пътя обратно) и след като настроите вниманието към усещането за вибрацията между очите за малко, изпълнете Заземяване.

Вече можете да отворите очите си и да продължите с Вашия ден.

0 коментара:

Публикуване на коментар