29 февруари 2012

Да бъдеш човек.......

Когато за първи път дойдете в тази равнина на съществуване:

1. Ще получите тяло. Можете да го харесвате или да го мразите, но то ще бъде ваше за целия период, през който сте тук.

2. Ще учите уроци. Вие сте записани в постоянно информативно училище, наречено живот. Всеки ден в това училище ще имате възможност да учите уроци. Може да харесвате уроците или да смятате, че са неуместни и глупави.

3. Няма грешки, само уроци. Растежът е процес на опити и грешки, експериментиране. "Провалените" експерименти са точно толкова част от процеса, колкото и експериментите, които в крайна сметка "работят."

4. Уроците се повтарят, докато не се научат. Един урок, ще ви бъде представен в различни форми, докато не го научите. Когато сте го научили, можете да преминете към следващия урок.

5. Уроците не свършват. Няма част от живота, която да не съдържа уроци. Ако сте живи, значи има уроци, които трябва да бъдат научени.

6. "Там" не е по-добре от "тук." Когато това "там", стане "тук", вие просто ще намерите друго "там", което пак ще изглежда по-добре от "тук".

7. Другите са просто огледални образи на самите вас. Не можеш да обичаш или мразиш нещо в друг човек, освен ако то не отразява нещо, което обичаш или мразиш в себе си.

8. Какво да направите във вашия живот, зависи от вас. Имате всички инструменти и ресурси, от които се нуждаете. Какво правите с тях, зависи от вас. Изборът е ваш.

9. Вашите отговори се крият вътре във вас. Отговорите на въпросите на живота лежат вътре във вас. Всичко, което трябва да направите, е да гледате, да слушате и да се доверите.

10. Това често ще бъде забравено, само за да бъде припомнено отново.

0 коментара:

Публикуване на коментар