20 май 2009

Поредица: Истината е някъде там... - Досие Х : 0001 - 21.12.2012


Още от зората на човечеството възниква и ужасът пред невъзможността да се опознае напълно природата. Никоя наука никога няма да може да обясни нашия неописуем страх от това, което е различно от нас; страх, който често ни кара не да се опитаме да разберем, а да лъжем, да заслепяваме, да объркваме, да крием истината не само от другите,  но и от самите нас. Цялото наследство от мистерии, които светът все още пази, представлява книга...... една голяма непрочетена книга, отвъд чиито корици ние се страхуваме да погледнем, защото пред нея не са достатъчни нито християнската култура, нито научните познания по физика, химия и астрономия, нито продуктите на нашата високотехнологична ера.

Може би някои от вас са чували, че нощта на 21 срещу 22 декември 2012, е поредната дата, която четирите конника на Апокалипсиса са резервирали, за да ни избавят от жалкото ни и мизерно съществуване. Ето една от хипотезите за това, какво ще стане на 21/22.12.2012, според Патрик Джерил и Джино Ратинкс - автори на книгата "Пророчеството на Орион", издадена през 2001:

В книгата са приведени много доказателства в подкрепа на тезата, че на 21 срещу 22 Декември 2012 г. на Земята ще настъпи голяма катастрофа. Според авторите точно тогава магнитното поле на Слънцето рязко ще се промени и това ще предизвика много мощни изригвания. Огромни пламтящи потоци ще се отделят в пространството. В следствие на това магнитното поле на Земята също ще се обърне и полюсите ще се обърнат. Земята ще обърне посоката си на въртене. Ще се предизвика огромна приливна вълна и на Земята ще загине почти всичко живо. Книгата е базирана на книгите "Пророчеството на маите", "Пътят на полюса" от професор Чарлс Хапгуд. Според авторите преди около 12 000 години подобно нещо се е случило на Земята и съществуващият тогава континент Атлантида е бил изтикан към Южния полюс. Книгата е базирана на много древни текстове на древните египтяни и маите (Не е ли чудно че календарът на маите свършва именно през 2012 г.?), както и на много математически изчисления. Предишният катаклизъм се е случил точно 9792 г. пр. Хр., когато магнитното поле на Земята внезапно се е променило и посоката на въртене на Земята и полюсите са се обърнали. Авторите си служат и с някои доказателства и от Зодиака. Точно тогава Земята е била в епохата на Лъва и Венера е направила ретроградното си движение над Орион. Същото трябва да се случи пак през 2012 г. Много учени са установили, че на всеки 12 000 години магнитното поле на Слънцето внезапно се е обръщало и това е предизвикало огромни катаклизми на Земята. Доказателство за това е и ледниковия период на Земята. Предишният катаклизъм е бил точно на 27 юли 9792 г. пр. Хр.

Особен интерес за мен представлява споменаването на календара на маите. Календар, по който могъща цивилизация като маите се е ръководела толкова много години, календар с чиято помощ маите са открили и предсказали явления с космическо значение и календар, който свършва на 22.12.2012. Само те си знаят какво са имали предвид с това.....

Някъде четох, че не е задължително това да е краят на света. Да, ще се случи нещо голямо и грандиозно, което обаче ще бележи само краят на една епоха и началото на следваща, нещо което ще представлява едно ново начало за човечеството, което ще преобърне нашите представи и мироглед и което ще промени отношението ни към света, който ни заобикаля. Това на пръв поглед звучи по-оптимистично и все пак не се знае. В крайна сметка на 22.12.2012 може да не се случи абсолютно нищо, защото примерно четирите конника са се запилели някъде или закъсняват с графика и преди нас на опашката има много светове, чакащи своето унищожение.
Между другото в последната 19-та серия, на последния 9-ти сезон на "Досиетата Х", също се споменава 2012 г., като се казва, че тогава ще започне колонизирането ни от извънземните нашественици.

Колкото и смешно да звучи, това може да се използва и от световните лидери. Тъй като ние ще тръпнем в очакване на това, нещо да се случи, те ще го използват като извинение за започването на един ядрен холокост например.

Според календара на маите еволюцията на съзнанието протича на цикли. Въпросните цикли са девет на брой и са разкрити с помощта на археологическа находка (стълб с надписи), като календарът е вече част от официалната наука.

Маите разделят всеки един от тези цикли на 13 части - 7 дни и 6 нощи (седмият няма нощ, а времетраенето им не съвпада с нашето). Всяка „част” в цикъла бележи ново развитие (скок?) на съзнанието. Всяко ново е някак си по-бързо възприемчиво, обработващо по-добре информацията и прилагащо я в живота по-ефективно.

Цикъл 1. “Клетъчен”

Започва преди 16,4 милиарда години със събитието, което официалната наука нарича “Големия взрив” и е свързан с развитието на живота във вид на отделни клетки. Тогава се заражда основното съзнание на всичко и е наречено „Действие/Реакция”, което също е основен физически закон.

• Всяка една от тринайсетте части в този цикъл е с продължителност от около 1,26 милиарда години. Всичко се развива много бавно. През петия „ден” се формира слънчевата система, а през петата „нощ” е метеоритната бомбардировка върху всички планети и луни (нашата все още си пази белезите).

Цикъл 2. “Млекопитаещи”

Започва преди 820 милиона години като е условно наречен така, защото науката днес определя приблизително този период за начало на обединяването на отделните клетки в по-сложни организми и специализацията на отделните клетки в извършването на точно определена функция. Съзнанието еволюира в „Стимул/Отговор”, което е по-сложно от горното.

• Всяка една от тринайсетте части в този цикъл е с продължителност от около 63,4 милиона години. През петия „ден” живота еволюира и излиза извън водата на сушата, а през петата „нощ” 97% от живота на планетата е изтребен.

Цикъл 3. “Семейство”

Започва преди 41 милиона години и е наричан така, защото е е свързан основно с обособяването на отделния индивид от общността. Тогава се появяват и маймуните. Съзнанието еволюира в „Стимул/Индивидуален Отговор”. То звучи подобно на горното, но каква е разликата между тълпа и семейство? Индивидуалността! Да, разликата в съзнанията е огромна. Например сте имали моменти, когато се чувствате наистина прекрасно да.. бъдете себе си! Също сте имали и моменти, когато сте се чувствали част от тълпата – когато сте един от хилядите по трубуните на спортно събитие или пък на дългата опашка в магазина. Замислете се какво ви е било съзнанието в различните ситуации. Как сте се чувстали в единия и другия момент? Разликата е голяма smile.gif Целия този период от 41 милион години е помогнал на съзнанието да се свързва с други и да си създава взаимоотношения.

• Всяка една от тринайсетте части в този цикъл е с продължителност от около 3,2 милиона години. През петия „ден” живота отново еволюира на по-високо равнище, появява се цветното зрение (”color vision” трябва да е това, нали?), а през петата „нощ” на този цикъл все още не е ясно точно какво е станало.

Цикъл 4. “Племенен” (от племе)

Започва преди 2 милиона години, когато за първи път се появява племето. Съзнанието еволюира в „Прилики/Разлики”. Докато през втория цикъл се развива мозъка, през третия той се разширява/увеличава, то в този четвърти цикъл се развива разума. Това да виждаме прилики и разлики, както и способността да вземаме решения относно различни неща, а не само възможността за реакция. Това е огромна стъпка напред в съзнанието.

• През петия „ден” човекът открива огъня, а през петата „нощ” е бил ледниковия период. Добре че са имали огън, нали? wink.gif Съзнанието винаги ни „доставя” нужните неща за да можем продължим към следващата стъпка.

Цикъл 5. „Културен” (от култура)

Петия етап на развитие е започнал преди 102 хиляди години. Тогава все още сме живяли в пещерите, но за първи път се е появила културата. Някъде точно в началото на този цикъл сме започнали да си говорим един на друг. Съзнанието еволюира в „Причини”. А именно – причините защо нещата са такива каквито са. В миналия период съзнанието се научи да взема решения, а в този то започва да разбира и причините.

• През петия „ден” се появява изкуството, а през петата „нощ” то е сякаш на заден план. Изкуството е въображение и докато през „деня” хората са го имали, през „ноща” следващите са го нямали. Било е тъмна ера за изкуството.

Цикъл 6. „Национален”

Започва през 3115 година преди новата ера, когато за първи път Горен Египет се обединява с Долен Египет и се формира първата нация на Земята. По същото време за първи път се появява и писмеността. Съзнанието еволюира в „Закон”. И как няма.. то определено вече е преминало през „Причини”. Всеки човек персонално е длъжен да познава всеки от законите. Незнанието не е извинение.

• През петия „ден” посланието на Исус Христос „обикаля” цялата планета, а през петата „нощ” Рим пада и за Европа започват 1000 години мрак. И не поради какво да е, а защото самото съзнание се е променило.

Цикъл 7. „Планетарен”

Започва през 1752 г. и се нарича така, защото по това време човечеството осъзнава, че обитава планета с кълбовидна форма. Това е и периода на започване на индустриалната революция. Съзнанието еволюира в „Сила”. В целия този цикъл става дума за създаването и укрепването на мощ/сила/власт. Забелязали ли сте, че има много такава насъбраната в малък брой хора? Вероятно това не ви харесва, но то е нормално според календара на маите. Дори и Световната Търговска Органиазация е вид проявление на това съзнание, за да се укрепва тази сила/власт, да я фокусира. Хората „горе” не осъзнават, че това е част от еволюцията за развитие на съзнанието.. те мислят само за големите си банкови сметки.

• През петия „ден” разбираме, че е=mc2, както и господин Хабъл открива, че живеем в безкрайна вселена, където всичко е възможно. Петата “нощ” - втората световна война.

Цикъл 8. „Галактически”

Започвал е на 5 януари 1999 г. и ще продължи до 10 февруари 2011 година. В този период тринайсетте етапа/части са с продължителност от по 360 дни. Съзнанието еволюира в „Етика”. Етиката е различна от морала - тя идва отвътре, от сърцето ти. Тя ти казва кое е правилно и кое е грешно. Морала от друга страна е „причини”. Причини, които с времето и културата обособяват „правилните и грешните” неща. Нещо различно от етиката. Докато морала идва отвън и те затрупва, етиката е в теб самият. Целият цикъл е за нея и за цялостта (интегритет). Те са така да се каже „новината на деня”. Като се огледате какво става по света не сте много доволни, нали? Войни, трагедии и всякакви грозни неща. Това, което всъщност виждате е един сблъсък между съзнанието на „Силата” със съзнанието на „Етиката”. Точно както във всеки един от миналите цикли - новото идващо съзнание доминира над предишното и де факто това става през петия „ден” от всеки цикъл. Тогава новото взема надмощие над досегашното. Забележете също, че не може да имате етика, ако преди това нямате някаква сила/власт. Например, ако бягате за да си спасите живота… етичността ще е последното нещо, което ще имате. Но когато сте на „твърда почва” – тогава може да започнете да си създавате една цялост, представляваща етика. Точно и за това съзнанието е трябвало да предостави първо „силата”.

• Петият „ден” на този цикъл започва приблизително от 24 ноември 2006 и е до 18 ноември 2007. Това, което би трябвало да стане в този период, е да се запознаем с нашите „галактически съседи”. Плюс всичките му там прекрасни нови технологии.

Цикъл 9. „Универсално съзнание”

Деветият цикъл започва от 10 февруари 2011 г. и ще продължи до 28 ноември 2011 г. Състои се само от 260 дни, като всяка от тринайсетте му „части” ще е по 20 дена. Това е почти 20 пъти по-бързо от предния цикъл. Развитието на еволюцията увеличава скоростта си непрекъснато! В осмият цикъл, в който се намираме в момента, всяка част е с продължителност от 360 дни. Стават все повече неща за все по-малко време! Нямате ли и вие усещането, че времето сякаш лети? Сега знаете, че не е така. Процеса на еволюция на съзнанието лети! И колкото повече неща се случват толкова повече възможности се отварят. Това в един момент ще доведе и до възможност да правим така наречените „чудеса”.
Има и един проблемен момент. Съзнанието ни може да обработи максимум 24 мисли в секунда, затова филмите са на 24 кадъра примерно. Това „забързване” на съзнанието ще доведе до по-голям стрес с настъпването на все повече „промени” около нас. Повечето хора са се научили да се адаптират към него, но не всички.
Съзнанието на този цикъл еволюира в „Съзнателно обединено сътворение”. Точно за него е и цялата тази еволюция през милиардите години – всичките цикли, събития и т.н. Това е времето на придобиване на абсолютното и неограничено съзнание, на безграничните възможности. Това е и вероятно момента, в който всички „заключени” области на мозъка ще се отключат. Ще ползваме не 3-10% от него, а пълните 100%. Точно и затова сме тук - да достигнем до това ниво.

0 коментара:

Публикуване на коментар