20 май 2009

Поредица: Истината е някъде там... - Досие Х : 0002 - Стъпването на Луната


Едно от най-значимите човешки постижения или най-високобюджетната холивудска продукция?


"20.07.1969 - никога няма да забравя този ден. Въпреки късния час, аз и цялото ми семейство се бяхме събрали пред телевизора за да станем свидетели на нещо велико, нещо което накара една цяла нация да се гордее. Въпреки войната във Виетнам, въпреки продължаващото да набира скорост расово напрежение, аз можех.....не, аз исках да изкрещя - Господ да благослови Америка. На 20.07.1969, благодарение на нашия велик американски герой - Нийл Армстронг, ние бяхме ПЪРВИ (хммм....), там, където никой друг не би дръзнал да стъпи. Командир Армстронг и неговият безстрашен екипаж достигнаха звездите, направиха "голямата крачка за човечеството"......... те стъпиха на Луната ."

На 20.07.1969, Нийл Армстронг става първият човек стъпил на Луната. Целият свят е гледал, целия свят е гледал как Армстронг стъпва на лунната повърхност, целият свят е гледал задължителния ритуал със забучването на знамето ......... целият свят е гледал ........ гледал ........... гледал ......, но какво всъщност е ВИДЯЛ. Както се казва в един филм - "Are you watching closely? / Наблюдаваш ли внимателно?" Е, някои хора наблюдават........

Преди известно време, попаднах на едно много интересно филмче по Дискавъри. Казва се "Истината за стъпването на Луната / The truth behind the moon landing". Още от заглавието се разбира, че това е "поредната теория на конспирацията" отнасяща се до бледоликите отвъд Голямата вода, янките или както там ги наричат. Никога преди това не се бях замислял, че е възможно американците да са инсценирали всичко, никога преди това не съм си мислел, че кацането на Луната може да е един голям фарс. Не че съм вярвал сляпо в това, но просто датата 20.07.1969 беше за мен само датата, на която човекът стъпи на Луната и която роди култовата фраза - "Малка стъпка за един човек, голяма стъпка за човечеството". Разбира се, едва ли филмът на Дискавъри може да се приеме като "единствената и неоспорима истина", но най-малкото, оставя след себе си много съмнения и много въпроси без отговор. Филмът е наистина сериозен и теорията, която излагат "скептиците" е подплатена с множество солидни факти. Няма да коментирам полюшването на американското знаме в абсолютния вакум, няма да коментирам множеството ДОКАЗАНИ фалшиви снимки, няма да коментирам твърденията на руски астронавт, че кацане на Луната е абсолютно немислимо заради убийствената радиация там, няма да коментирам странните светлосенки на камъните по лунната повърхност дължащи се явно на голям брой източници на светлина, въпреки че единственият източник трябва да бъде само Слънцето, няма да коментирам и нелепият ИНЦИДЕНТ, сполетял учен, който е бил основен свидетел в процеса срещу НАСА (опитвайки да докаже невъзможността на НАСА да прати човек на Луната, той и цялото му семейство загиват в катастрофа) ..... Не съм специалист и въпреки множеството доказателства, убеждаващи ме в истинноста на тези твърдения, не мога да заявя със сигурност, че всичко това е вярно. Два въпроса обаче изникват в съзнанието ми:

1) Защо след толкова много години, все още няма нова мисия до Луната. След като са успели през 1969, въпреки множеството опасности, защо благодарение на усъвършенстваната техника, която би свела опасностите до минимум, не пратиха друг екип. Нима Луната не представлява вече интерес за нас, нима сме разгадали всичките и тайни ........? (Всъщност, нима сме разгадали всичките тайни на Земята?).

2) Защо и руснаците не пратиха човек на Луната? Дали защото наистина е невъзможно? Дали американците са прибегнали до ИЗМАМА, изправяйки се пред възможността отново да бъдат подгласници на СССР в космическата надпревара?

Едно от най-големите постижения на човека или най-голямата измама в човешката история. Are you watching closely?

0 коментара:

Публикуване на коментар