24 март 2010

Вселената е огромна холограма!

 focus-italy_holographic-universeАко си се събуждал някога с болезнено усещане, че реалността, която те чака, е само малка част от РЕАЛНОСТТА, достъпна за човешкото съзнание – тази статия е за теб. В нея не се разисква тривиалното желание за бягство от света, а онази сърбяща духа потребност да погледнеш навън от затвора, построен от собствения ти ум.
Вероятно си гледал първата част на “Матрицата”. Модерната кино-приказка, която разказва с езика на компютърните ефекти именно за това – как да се събудим. Ако не си го гледал, накратко: Хакерът Нео е преследван цял живот от интуитивно безпокойство, от чувство на неяснота. Търсенията му го събират със загадъчния Морфей, съпровождан от група цинични странници. Чрез необикновените си способности те го убеждават, че съзнанието му живее в илюзорен, компютърно генериран свят. Този свят е наречен от тях Матрицата. Нео е изправен пред дилема – да забрави за тях и да се върне към тесния си стар живот, или да излезе с тяхна помощ “извън” Матрицата, каквото и да означава това. В момента на избора Морфей очертава мащабите на симулиращата свят програма:

“Матрицата е навсякъде. Тя е всичко около нас, дори сега, в тази стая. Виждаш я през прозореца си или когато включиш телевизора. Усещаш я, когато отидеш на работа, като отидеш на църква или докато си плащаш данъците. Тя е светът, поставен пред очите ти, за да те заслепи от истината.”

22 март 2010

2012-та и моят отговор на фундаменталния въпрос “Кой съм Аз?”

Human-Universe-11 Ето и моята позиция относно 2012-та година. От сега казвам, никого не карам да се съгласява с това, което аз съм разбрал и формулирал за себе си. Точно това е целта, всеки от нас да мисли, да анализира и да формулира информацията, която има, да постигне вътрешното осъзнаване за фундаменталния въпрос “Кой съм аз?
Отговора на най-важният възможен въпрос, който едно съзнание може да търси за себе си. Веднъж щом човек разбере кой е, той ще разбере къде се намира и как да се освободи. Само осъзнаване и освобождаване на всеки от нас индивидуално може да доведе до колективно освобождаване на всички хора.

Боже, спаси ни от религията!!!

david-icke-2
"Митът за Христос досега ни е вършил добра работа." (Папа Лъв Х)

От Вавилон до Рим
Матрицата за контрол от религията е оформена и изпипана във Вавилон, в земите на Шумер в Месопотамия. Вавилон е също областта, откъдето е натрапен на света глобалната финансова измама. Тази измама включва даването на хората назаем на пари, които не съществуват и след това облагането им с лихва. Случило се така, че Вавилон станала новата квартира на кръвните линии на Аннунаки, след колапса на шумерската империя. По-късно оперативният им център се преместил в Рим и тогава се развива Римската империя и се основава католическата църква, която съвсем разбираемо, е била копие на религията на Вавилон.

Маите и края на епохата

maya Напоследък много се нашумя с 2012 г. и предсказанието на маите. В тази тема ще се опитам да отделя само фактите от хилядите небивалици, писани къде ли не.
Основните източници, които съм ползвал са от тук и от книгата Мистерията 2012 на Джон Дженкинс. Този учен не е само писател, защото е прекарал дълги години из джунглите на Гватемала и Мексико, изучавайки цивилизацията на маите.

08 март 2010

Можем ли да променим действителността?

Изобщо не се съмнявам във възможностите на човешкия ум да променя заобикалящата го физическа реалност. "Случайностите" са само механизъм, с които действителността реагира, напасвайки се спрямо вибрациите на ума. Ето защо аз не вярвам в случайности.

Как стигнах до такъв извод?

Ами, добро утро, тези неща човечеството ги знае от хилядолетия. Информацията на тема mind over matter е описана и систематизитрана подробно. И не е необходимо да се ровиш из античните папируси на Александрийската библиотека, за да разбереш "Тайната".

Всички големи и малки умове на света повтарят едно и също от хилядолетия – съзнанието определя битието. Някои търсят отговорите в религията, други искат да докажат съзидателната сила на мисълта с математически формули, трети използват средствата на хипнозата, плацебо ефекта и самовнушението, за да лекуват.

Лекция на Питър Джозеф - Where are we going? - Част 1

Лекция на Питър Джозеф - Where are we going? - Част 2